Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 24 056
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Моят започна да изостава последните 2-3 седмици, АГ казва, че му е много тясно, водите ми са понамалели и до някаква степен се мъчи, затова иска другата седмица да го вадим, днес ще знам по-конкретно. В 36 г.с и 4 дни беше 2680 г. Иначе знам, че при влошен кръвоток, както и при анемия на майката е възможно да се получи изоставане.
Моята беб не е от най-активните. Има си периоди, но като цяло е много спокойна. Даже от време на време се плаша. Вчера мислих и в спешния да ходя, но си се размърда. Преброих10 движения за около 10-15 минути. Днес си мърда от сутринта. И е мъничка. Вече не знам какво да ям, да пия, на терапия съм с фраксипарин, натаспин, пия витамини, протеин за бременни, но си върви дребничка. Мъжът ми е доста едър и висок, аз съм среден ръст, не знам защо така. Някакви идеи?

# 481
  • Sofia
Моят започна да изостава последните 2-3 седмици, АГ казва, че му е много тясно, водите ми са понамалели и до някаква степен се мъчи, затова иска другата седмица да го вадим, днес ще знам по-конкретно. В 36 г.с и 4 дни беше 2680 г. Иначе знам, че при влошен кръвоток, както и при анемия на майката е възможно да се получи изоставане.
Моята беб не е от най-активните. Има си периоди, но като цяло е много спокойна. Даже от време на време се плаша. Вчера мислих и в спешния да ходя, но си се размърда. Преброих10 движения за около 10-15 минути. Днес си мърда от сутринта. И е мъничка. Вече не знам какво да ям, да пия, на терапия съм с фраксипарин, натаспин, пия витамини, протеин за бременни, но си върви дребничка. Мъжът ми е доста едър и висок, аз съм среден ръст, не знам защо така. Някакви идеи?
Да, така е, възможно е да изостава за това, но ако бебето е над 2500гр и е поне в 37ма седмица, нямало нужда от приреснение. То си е развито достатъчно. Не се притеснявайте от това. Имам чувството, че лекарите понякога се презастраховат и прекаляват с това следене на някакви точни мерки.
И аз в сряда чакам да видя какво ще ми кажат, дали е порастнал поне малко още. Но ако излезе, че кръвотока е нормален, мисля да настоявам да не бързаме.

# 482
Не се притеснявайте за теглото толкова. Трудно е да се каже с точност на видеозона. Моят доктор като ми каже тегло и добавя плюс минус много (200-300 гр.). Има и много доносени бебчета които се раждат мънички 2100-2200. Общо взето майките ги карат да консумират повече протеини.

# 483
На мен днес на ехографа в ДКЦ-то, където се следя по ЗК, ми казаха 3кг, при положение, че в частната клиника, където се следя и ще раждам, го измериха 3200гр. преди седмица.
Този ехограф в ДКЦ все го е изкарвал около половин килограм разлика с ехографа в частната клиника.

# 484
От много неща зависи - от апаратура, от позиция на бебето, от правилно позициониране от страна на АГ. Казват, че е нормално с +/-300 гр. отклонение да измерва един ехограф.

На мен ми се е случвало в една и съща болница да ме прегледат на 2 различни апарата и на двата ми показа различни кг. Случвало ми се е да ме гледат в 2 частни болници в рамките на един ден и отново - различни снойности показват апаратите.

Размерите са ориентировъчни. Разбира се не е изключено и бебето да бъде измерено с точност. Както казах, зависи от много фактори.

# 485
Моето дете на 3.7 го измериха 2850 гр. На 6.7 се роди точно толкова.  Но това си е техника все пак .

# 486
Аз за пръв път да споделя .. от 34-та седмица не ми е порастнал корема изобщо. Днеска акушерката ми го мери аз съм 37-ма , а той отговаря на 34-та... много странно. Каза ми,че имам стегнати коремни мускули и вероятно е заради това, но ме прати на ехограф , за проследяване на растежа на бебето.. надявам се наистина причината да е тренираните ми коремни мускули 😁. Също така главичката леко е навлязла в таза 🤩 , така че няма шанс да се обърне (дай Боже).

# 487
На мен пък акушерката ми каза, че моята обиколка е пораснала повече от средното. Но каза че не е проблем. Иначе и на мен ми обясни, че с първите деца коремните мускули са по стегнати затова корема е по малък при първа бременност.

# 488
На мен пък акушерката ми каза, че моята обиколка е пораснала повече от средното. Но каза че не е проблем. Иначе и на мен ми обясни, че с първите деца коремните мускули са по стегнати затова корема е по малък при първа бременност.
Супер,успокоих се .. тя също каза,че най-вероятно всичко е наред ,но кой бяга от безплатен ехограф 😁..
Аз си тренирах усилено и докато не забременях ,така че се надявам това да окаже влияние най-вече за еластичността на перинеума ..

# 489
  • Denmark
Сигурна съм, че добрата ти мускулатура само ще помогне за раждането. Simple Smile Ама супер, че ще го измерят малкия.
На мен не ми мерят обиколка, а само дължина. 🤔

Тъкмо спорих с една продавачка, която ме пита дали ме боли, че се държа за корема. И аз й казвам "да, идва вече" и тя "с този корем едва ли" 😂. Обясних й че терминът ми е след две седмици и тя беше "ама сигурна ли си?! 😳" 😄. Не, не съм... че това е най-чаканият ден в целия ми живот. 😁

# 490
И аз да се пооплача малко,вече съм 38гс,за края на седмицата ми е насрочено секциото.От няколко дни е адска болка в кръста,едвам се движа,между краката си го чувствам като изтръпнало,абе дискомфорт отвсякъде.На всичкото отгоре вчера вечерта на гащите имах леко зацапване с розова кръв,но мнг леко......след това и днес нищо...Та ми е чудно бебчо дали няма да изпревари събитията и да реши да излиза по-рано?

# 491
Искам да ви кажа, че в момента все повече хора коментират , че съм бременна, отколкото когато бях.. чак вече ми е неудобно Sad имам да прибирам корем явно, щом една продавачка ме пита дали рита бебето..

# 492
Искам да ви кажа, че в момента все повече хора коментират , че съм бременна, отколкото когато бях.. чак вече ми е неудобно Sad имам да прибирам корем явно, щом една продавачка ме пита дали рита бебето..

Ластичните колани кога се слагат?
Сега боли ли те отпуснатото?

# 493
Хахха, момичета и аз много се забавлявам на коментарите на хора, които когато си очевидно бременна, все неразбрали или вече родила ти се радват, че ще имаш бебе....
На мен ми е любимо като ме питат какво ще е и аз отговарям : "Какво и да е - живо и здраво да е!" И са толкова изненадани, че не знам......но не се сещат, че може да не искам да казва, още повече на непознати или антипатични за мен хора. А една съседка вече два месеца ме пита кога ще раждам, въпреки че знае, че е  август.

# 494

Ластичните колани кога се слагат?
Сега боли ли те отпуснатото?
Не знам кога се слагат ама трябва да намеря някакъв..
Не ме боли нищо

Общи условия

Активация на акаунт