Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 23 631
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Madjarova92, на първият запис тоновете вървяха над 180, а самото дете иначе си беше спокойно. 30 мин. запис и пулсът му така и не се нормализира. Втория запис не ми го показаха, разбрах, че е била "права" линия, но не и колко е бил пулсът.
Започнаха едни въпроси колко често я усещам, колко е активна, ама отчетливо ли я усещам, какво съм яла, какво съм пила... Напрегнах се много.
А и знам, че имам някакво разкритие, само не знам точно колко е, което също ме натоварва. Знам, че вече съм в безопасните седмици, но щеше да ми е по - добре да знам колко е напреднал процесът вече.
Сега лежа само, броя стягания, броя ритания, а до утре сутрин ще откача сигурно.

# 586
Kitty, На мен с първото дете тоновете накрая ми бяха не добри. Но , се оказа че е от лежането по гръб, дори ми прилоша , бях пред припадане. Но , щом се обърнах на страни всичко се оправи. Пробвахте ли да смените позата?

# 587
Да, въртяха ме на ляво и нямаше промяна.

# 588
Аз след преглед за разкритие вчера имах кафеникаво зацапване. А доктора каза, че си е още 1 см. Менструални болки почти през цялото време докато бяхме навън, а предната вечер контракции доста силни.След няколко часа, през ноща ми падна тапата. Сега си чакам да видим Simple Smile

# 589
На близка също пулсът на бебето беше около 180, не й казаха да е проблем, моето също скачаше до 170+, обясниха че може и ако майката е притеснена, да скача и пулсът на бебето. Иначе и мен след 2 лоши записа ме питаха дали го усещам, колко често, яла ли съм, ама сигурна ли съм, че го усещам, като спра да го усещам да ходя в болница 😑 Доста ме бяха наплашили... 😔 Много ме бяха напрегнали, аз не съм малоумна, че да не знам дали бебето ми мърда... Иначе после ходих пак на тонове, в болницата не видяха нищо притеснително, на следващия ден при другия лекар (не по ЗК) също не видяха проблем. Обясниха, че ако гръбчето на бебето е например в ляво, аз трябва да се обърна на 45 градуса на противоположната страна. Тоест където беше "слушалката", на обратната страна. Отделно хапвах непосредствено преди прегледа и по време на тонове пиех вода. А на предишните тонове хапвах например към 7 и чак към 10 на тонове и бебето почти не мърдаше, затова реших да го будя с храна...

# 590
Момичета,някоя от вас да има гадене от както е в 9 месец,при мен е от неделя насам по няколко пъти на ден,става ми мн зле,но само се оригвам, кръвното днес пак ми беше ужасно ниско 100/70,от жегата ли е,от притискането ли не знам,но вече едва издържам,чак в събота ще ходя на запис на тонове и тогава ще попитам за тези неща,но ако има още някое момиче така,бих се успокоила малко.. 😃🥰

# 591
При нас пък се установи аритмия, на графиката тоновете изглеждат нормални, но по случайност докато лежах на апарата мина лекар и се заслуша и каза, че има аритмия...уж не било проблем, но на мен пак ми се стегна душата. Притискало си пъпната връв бебето и от това се получавало. На всичкото отгоре ми казаха, че капацитета на плацентата ми вече е изчерпан и реално бебето вече расте с по много малко. Та май ще го вадим скоро Sad Някой с подобни проблеми - 2750 гр. сме в 37 г.с и 1 ден.

Дали не са киселини? На този етап са нормални.
Момичета,някоя от вас да има гадене от както е в 9 месец,при мен е от неделя насам по няколко пъти на ден,става ми мн зле,но само се оригвам, кръвното днес пак ми беше ужасно ниско 100/70,от жегата ли е,от притискането ли не знам,но вече едва издържам,чак в събота ще ходя на запис на тонове и тогава ще попитам за тези неща,но ако има още някое момиче така,бих се успокоила малко.. 😃🥰
За лошите тонове сега се присетих да ви кажа - не стойте с маска докато правите запис, това влошава и самите тонове. Важно е и как сте застанали, в нашите седмици вече не е препоръчително лежането по гръб.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 10:05 от AnMary

# 592

Когато съм в легнало положение ми се гади от киселините, но като се изправя, седна, се оправям веднага, иначе вчера както си седях и ме напъна да повръщам, накарах се на тоалетната и ми мина.

# 593
За лошите тонове сега се присетих да ви кажа - не стойте с маска докато правите запис, това влошава и самите тонове. Важно е и как сте застанали, в нашите седмици вече не е препоръчително лежането по гръб.
Вчера бяха първите тонове, но от притеснение да не разкача нещо, не мръднах - бяха ме оставили сама и само си местих маската нагоре-надолу Weary. Лежах по гръб, като си държах главата изправена с ръце отзад. Ще знам за другия път - директно настрани.
Още ден и съм в 9-ти месец и вече доста често ми се втвърдява корема от тези подготвителните контракции. И аз потвърждавам - преди не се сещах за сладко, но сега...Flushed.

# 594
  • Denmark
Ние сме една много нетърпелива група. 😄 Никак не се справям, само мрънкам и му се моля да излиза.

Пийк, имаше ли менструални болки преди да ти изтекат водите? 🤔 И мерси много за успокоението, че ще ги позная, че наистина ме мъчи това течение. 😊

На мен всички ми повтарят тези дни, че момчетата най-често ги пренасяли мамите и аз съм CryConfused ...

За тоновете не мога да кажа, но за увитата пъпна връв проверяват, защото май се скъсява и при нормално раждане бебо не може да излезе. Или поне не лесно. Но в България ви гледат постоянно, не знам защо се притеснявате. Ако има нещо, ще предприемат лекарите каквото трябва. Simple Smile

# 595
Аз не мога да се оплача за момента.
Тоновете са ок, карат ме всеки път да се настаня така, както ми е удобно. Беба всеки път става много енергична, мисля че не и допадат ластиците 🤣 . Задължително ми казаха да съм без маска и да не си кръстосвам краката.
Всеки път удрям къса дрямка 😏
Имам известни неразположения при разходки, май трябва да са по-къси. Стигам до цялостно схващане на единия крак като в началото е само болка от вътрешната горна част.
Ии  колкото по-топло става....толкова ми е по-подмокрено 😊( извинявам се, че така се изразих). Вие така ли сте?

# 596
Киселините са най-страшни през ноща при мен,но през  деня не усещам това парене,просто ми тежи стомахът и ми се повдига,после ми мине,не знам какво е и газове имам също,понякога са повече.. 🤮🤢😁

# 597
До сега на ЖК не са ми мерили тонове( нито 1ва, нито с 2ра бременост).
Киселините се засилиха здраво, чак ми се гади. Няма значение на колко възглавници ляга. Че вече и през деня имам силни киселини периодично.
Аз съм все като току що излязла от банята, вечно мокра, потна, с мокро бельо( бикини, потник, сутиен)....Не понасям топло, обичам студено, лицето ми много се поти, скалпа също, но винаги имам под ръка някаква кърпа или ветрило. Пръскам се с розова вода за свежест, скоро си купих и освежаваща вода за лице и тяло, която държа в хладилника. Simple Smile

# 598
Дейзи, за подмокрянето съм същата 😄
Всеки път като ходя до wc-то и гледам да няма няква тапа, нещо нередно...😁 Ама на! Нищо!
Предусещам,че само да влезне Август месец , всички ще започнем да се хвалим🥰🤩😍 ще завалят бебета 💝

# 599
До сега на ЖК не са ми мерили тонове( нито 1ва, нито с 2ра бременост).
Киселините се засилиха здраво, чак ми се гади. Няма значение на колко възглавници ляга. Че вече и през деня имам силни киселини периодично.
Аз съм все като току що излязла от банята, вечно мокра, потна, с мокро бельо( бикини, потник, сутиен)....Не понасям топло, обичам студено, лицето ми много се поти, скалпа също, но винаги имам под ръка някаква кърпа или ветрило. Пръскам се с розова вода за свежест, скоро си купих и освежаваща вода за лице и тяло, която държа в хладилника. Simple Smile
И аз 🤣 а съм няма така змия. Лятото на слънце, все по жегите. Обичах да се препичам, а сега......  климатика е нон стоп на 20 градуса, а аз по рокля.
Вчера ходих на разходка до магазина и  от глава до пети МОКРА.
Сестра ми отказва да идва в нас на гости, понеже при последното гостуване я разболях🤣
Много се радвам,че не съм сама в подмокрянето.
Много ми е любопитно  колко е станала голяма беба, понеже последно бях на преглед в 33г.с ( 2500) и сега чак другата седмица ще съм на преглед, тогава би трабвало да съм  36 г.с+3 дни 🤔
ММ няма да го има в края на август и ми се иска беба да се роди в началото,че да може да и се порадва.
Понякога ми става много жал за нея, усещам че и е тясно😫 и то доста

Общи условия

Активация на акаунт