Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 339
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Зъболекарите работят, но със спешни пациенти само. Няма профилактики.

# 346
Това отлагане на прегледи започва много да ме притеснява. Кой знае кога ще гръмне бомбата от него. И ако след края на транзитния период настъпи криза с недостиг на лекарства и консумативи, съвсем ще стане страшно.

# 347
  • Bristol
Аз вчера, след тази дискусия, погледнах пак нашата практика, още не записват часове за профилактика. И аз това се чудя, колко време още ще издържи без профилактика 😔 накрая всички спешни ще станем!

Да ви споделя едно прекрасно място, за втори път ходя там. Rhossili Bay, в района Gower, Уелс е. За излежаване на плажа и къпане в морето май не става, защото е духливо. Но има две опции за разходки, една лесна, по протежение на плажа и хълма до него и една трудна, стига се до върха на възвишение в морето. Но втората е достъпна само при отлив и има подскачане и катерене по скали. Пълно е с хора с неопрени и бордове в морето, тъй като имаше вълни. Активен холидей един вид, не за излежаване.
Скрит текст:
Поглед към залива

Поглед от плажа към скалата в морето. Пробвах се да стигна до нея, но на половината път се отказах, защото не бях с хубави обувки за катерене по скалите. Иначе времето беше ок и бях хванала отлива. При предното ми ходене беше прилив и беше невъзможно да се отиде до там.

Морски звезди останали в локва между скалите при отлив. Имаше много миди, рачета, рибки..

# 348
  • Primum non nocere !
Sorry обърках Темата !

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 12:36 от Шехи

# 349
  • на малък остров в океана
Мери, страхотни снимки, приказно е.
Ние така и не успяхме да стигнем до там, само детето ходи на къмпинг там от училището и всеки ден гледах снимки. Необятни плажове, страшна красота.

# 350
  • София
Мери, Прекрасно изглежда това място и снимките са много арт.
Новини за децата от тази сутрин. Аз поръчах reusable masks, за всеки случай, че с еднократни в училище май няма стане.
https://www.bbc.co.uk/news/education-53907035

# 351
  • Leeds, UK
Благодаря за отговорите! Проверих вече има практики около новия ни адрес. Ние вече не сме за профилактика, а за лечение. За профилактика бяхме през март, сега август вече е с 3 започнали кариеса на постоянни зъби и един почернял бебешки, който не иска да падне и пречи на другия да се намести правилно. Не е с болки, подуване и такива и не го искат в спешното. Този Ковид им е много удобен за извинение и разказа играта и на здравите,   честно.  Трябваше да не търся къща през отпуската си и  да го заведа в БГ . Имам страхотни познати зъболекари там, щеше да е чисто нов. Беснея от безсилие.

# 352
  • След завоя в дясно
  Трябваше да не търся къща през отпуската си и  да го заведа в БГ . Имам страхотни познати зъболекари там, щеше да е чисто нов. Беснея от безсилие.
Може би ако падне карантината, един дълъг weekend в БГ ще свърши работа?

# 353
  • Оптимист по принуда
И пак България не е добавена в листата. Confused

# 354
Здравейте, не съм писала отдавна. Ходихме си до бг, сега чакаме да мине самоизолацията ни.
Гадно е да си затворен вкъщи, но и това ще мине.
И аз с въпрос, препоръчайте ми спрей за нос, от рода на Виброцила. Спрей, капки,  маз, няма значение. Има ли подобно нещо тук? В смисъл да е лекарство и да отпушва носа, но да няма ксилометазолин.

# 355
  • Оптимист по принуда
Не е спрей, но vaporub пробвала ли си?

# 356
Здравейте, не съм писала отдавна. Ходихме си до бг, сега чакаме да мине самоизолацията ни.
Гадно е да си затворен вкъщи, но и това ще мине.
И аз с въпрос, препоръчайте ми спрей за нос, от рода на Виброцила. Спрей, капки,  маз, няма значение. Има ли подобно нещо тук? В смисъл да е лекарство и да отпушва носа, но да няма ксилометазолин.
Виброцил продаваха в "Късметчето" в Лондон,  може да им се обадите, в случай, че ви устройва като локация.

# 357
  • UK
Има, но не си спомням точно кое. Виж активната съставка на Виброцила и търси по нея. Дали не беше Vicks.
Но, ако не си пробвал vaporub го пробвай задължително. Аз съм доволна за цялото семейство.
Момичета много студено стана тези дни, снощи парното пуснах чак.

Бръм, ще мине и ттова. Поздравления от всичките ми познати, които се завърнаха от холидей само едно семейство се самоизолира.

# 358
  • Оптимист по принуда
Поздравления от всичките ми познати, които се завърнаха от холидей само едно семейство се самоизолира.
Добре, нали уж се следи и глобява, как става това?

# 359
Мисля, че Виброцил няма аналог тук. Скоро не съм проверявала пак, но в началото, когато дойдохме, не намерих и затова винаги нося от България. Не искам да слагам на детето никакъв золин, било то ксиломета - или оксимета-, но пък не искам да я мъча да стои със запушен нос, макар да ѝ се случва много рядко да е толкова запушен, че да слагам нещо по-силно от морска вода.
Сега погледнах Vicks, ако става въпрос за този https://www.superdrug.com/Health/Cough%2C-Cold-%26-Flu/Cold-Reme … ump-15ml/p/601098 , оксиметазолин е активната съставка, в България с такъв състав е Африн.

Онзи ден сложих завивки в чаршафите, а днес си помислих дали да не пусна и парното. Отиде си лятото.

Общи условия

Активация на акаунт