Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 240
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
Чести, да.
Ние със споменатия съсед ходихме да се жалваме на всякъде. Аз бях научила, че всяка втора седмица в библиотеката ни или в кварталното кафе може да се срещнеш с кварталния полис тийм и ходех всеки път. За съжаление винаги когато минаваха полицаи покрай блока, хлапетата ги нямаше.
Но една вечер аз излязох да им направя забележка и малко след това ни ритнаха врата. Аз веднага се обадих на 999, дойдоха полицаи огледаха, завъртяха се в района, но никой не откриха. От тогава, да чукна на дърво, не съм ги виждала или само са минавали инцидентно. Но те и пораснаха де, даже две от момчетата, на по 18г сигурно, имат бебета 😂😂😂.

# 646
  • London
До кансела има телефон за шум и съм го ползвала него. Имаше ефект, но знаех апартамента и откъде идва шума. А така с кой точно ще се свържат, не е гаранция като дойдат, че тези ще са навън и ще крещят и тн. Пък и са наистина непълнолетни, по-скоро ми се щеше някакъв телефон от рода на закрила на детето да погнат родителите. Все пак не може дете под 16 да е по нощите навън......, ако родителя си върши работата едва ли ще е такава ситуацията. Второ как така не ходят на училище? Все въпросителни....

Освен да искам съдействие от чистачката на блока, тя ми беше казала, че някои от децата живеят в съседния вход, но дали ще ми каже номер на апартаменти не знам вече, а може и да не ги знае.Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 647
  • Оптимист по принуда
Да не те отчайвам, но за такива деца социалните са вече наясно. Щом не ходят на училище, сигналът е подаден. Просто може да се сигнализира полицията и да патрулира по-често из квартала, което малко или много ги сплашва.

# 648
  • London
Дам тук май не се трогват особено социалните.

# 649
Също така прави записи и снимки с телефона и подавай сигналите с тях през сайта на полицията. Всеки път като има проблем, това ни съветват за доказателство.

# 650
  • Bristol
Полицията обикновено говори с родителите. Но ако и родителите не са стока, вече става трудно. Социалните може да работят вече с тях, но някои случаи са безнадеждни и въпреки това, ако няма риск за физическото или психическото здраве на децата, освен да продължават да говорят с тях, друго не могат да направят.

# 651
  • UK
Какви са тези деца, да не са джипси?
В старата ни сграда, уж беше пош и скъп квартал, се нанесоха едни ирландски джипси та. Децата не ходеха на училище, напълни ха боклуци цялата обща градина, хвърляха фасове навсякъде. Но там съседите бързо се организираха и за няколко месеца ги изгониха.
 Според мен се свържи първо със фирмата която стопанисва сградата, по принцип за шум от деца няма какво да направят, но ти писа че и бели правели така че може да почнеш да се жалваш на тях.

# 652
  • London
То шума е навън, не е в сградата. Проблема е, че е на паркинга и в подземния гараж. Има ли местни цигани? За пръв път чувам такова нещо, но да местни са си.... бели като сняг, гръмогласни и тн. Те нанасят навсякъде такива, защото всяка сграда има определен процент кансел жилища, ако трябва да си плати реално наема ще е на улицата.....

# 653
  • Bristol
Не знам дали са цигани, но живеят по подобен начин, викат им travellers, не знам дали е същото като gypsy, не знам и от къде са им корените, но често са бели, руси и синеоки 🤪 😂 Въобще мътна Индия са ми, но е факт че с начинът си на живот не могат да се впишат успешно в обществото тук 😔

# 654
Аз пък да питам тук как мога и е подходящо да реагирам . В класа на дъщеря ни има дете, което е с проблеми, с дисциплината, ученето...абе по нашенски не е много добре детето. Няколко пъти дъщерята се оплаква, че се вре в нея, пърди срещу нея, ей такива простотии. Днес я блъснал и тя паднала на тревата. Не се е ударила особено, ама все си мисля че по български не ми се чака да й счупи я ръка, я крак, я да й бръкне в окото, та да се вземат някакви мерки. Та...какво мога да направя? Тя е казала на учителката, ама файда йок. Знам че щом детето не е добре няма какво много фа се направи, всеки път й казвам като дойде към нея, тя да се махне и да не  допуска той да я приближава, обаче тя като всяко дете е зявеяна и като че забравя всеки път.

# 655
И ние имаме такова момиченце в класа. Често към нея има прикрепен помощен учител, ходи и на други дейности. Тя е доста едра и пълна. Случва се да налита на децата да ги прегръща, ама направо ги смазва в задушаваща прегръдка. Понякога се случва да изкрещи в лицето на някой, да бутне или удари, да има криза. Моят също е бил потърпевш. Третират я както всеки друг ученик и бива наказана според тежестта на  провинението.  Обяснявам на детето, че тя има проблеми, с които се учи да де справя и ѝ е по-трудно отколкото на другите деца. Ако има проблем, да се обърне към учител и ако прецени, да я избягва.

Наранявания и инциденти стават постоянно, дори между приятели. Не виждам проблем в това. Моят събу гащите в разправа с бивш негов приятел и беше наказан. Преди това въпросният го ударил силно в корема (от там се изпокараха) и момчето беше наказано. Днес едно момиче му дръпнало нещо от ръцете, той залитнал и паднал, удряйки си главата. Момичето е наказано.

Всяко училище има правила при какво провинение какво е наказанието. При нас са три нива - името на дъската, без play time на следващия ден и среща с директора.

Има цигани и са си точно gypsy или irish travellers. Повечето са рижи или много светли.

# 656
  • някъде в орбита...
Тукашните цигани са си точно такива, светли, нищо общо като визия с нашенските. Иначе цигания си правят където отидат, факт.
Относно децата социални дали са намесени или не няма значение, сигнала пак трябва да е към полицай и фирмата на сградата.
А социалните са си активни, и си гонят случаи. Просто понякога и те нямат много опции какво да направят...

# 657
  • London
Моето дете е със специални нужди и има асистент в училище. Това дете може и да няма, ние чакахме три години. Може да попиташ каква подкрепа получава и дали училището не би могло да направи повече за него за да се следи поведението му адекватно. Детето не е виновно системата тук е шибана, много трудно се влиза в специално училище.

# 658
  • UK
Никой няма да ти даде информация за състоянието на детето или каква помощ получава.
Говорете с учителката, тя ще има едно наум наблюдава повече.

# 659
Аз говорих още при първите признаци с нея. Тя каза че ще го има предвид, но явно не смогва. Чудя се дали е подходящо отново да говоря или да изчакам. Казала съм на дъщерята да не оставя да я доближи.
Човек в училище за него няма. В условията на Ковид, дори учителката на дъщерята, която щеше да помага по език, я изважда от час, а не я пускат вътре в стаята. Не че после дъщеря ми не влиза в стаята при всички де...

Общи условия

Активация на акаунт