Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 227
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Може би, ако те съкратят, само Тогава ти дава работодателя някакъв документ.
Тази форма U1 от къде се изисква в Англия?

# 676
Здравейте, Отново един спешен въпрос от мен.
По кой член трябва да бъде освобождението от работа в Англия, за да ми се полага максималното обезщетение за безработица в България? До колкото знам,  прекратяването на трудовия договор трябва да бъде с уволнение, а не по взаимно съгласие или доброволно напускане. По кой член е това? За да го изискаме от работодателя.
Най-добре е на писмото от работодателя да пише redundancy или termination of contract. Друг е въпросът дали работодателят ще се съгласи да издаде такова писмо, ако не е такъв случаят.

Redundancy е когато се закрие въпросната позиция. В такъв случай, работодателят изплаща обезщетение в зависимост от продължителността на контракта. Така, че едва ли ще и даде такова писмо.

# 677
  • UK
Ние имахме подобен проблем, дъщеря ми има в класа си момиченце с Даун, заедно са от детската градина, дъщеря ми я беше взела един вид под крилото си и се грижеше за нея и детето е много привързано към нея. Явно дългото отсъствие от училище се е отразило на всички, в първите дни дъщеря ми започна да се оплаква, че това детенце се е залепило за нея, ту я бутнало, ту я дръпнало, тя казвала на госпожата, госпожата правела забележки. И един ден я прибрах разревана, докато чакали в редичка да излизат да ги предадат на родотелите, детето от нищото и забило шамар в лицето.  Учителката е видяла, обясниха ми, че са взети мерки, че момиченцето е наказано и родителите уведомени. Беше ми много трудно да обясня на дъщеря ми защо трябва да преглъща и да не таи лоши чувства към детето. Тя сама осъзнава, че момичето е по-различно и има повече затруднения и нужда от помощ от другите деца, но и беше доста обидена след шамара. Освен да бъде търпелива с нея и в случай на инцидент винаги да говори с учителката, не знам какво друго да и кажа. След първата-втората седмица обаче нещата се успокоиха, явно си влязоха децата в релси, питам я понякога има ли проблем, казва не.

# 678
  • London
Те докато свикнат и ще затворят училищата. В нашето вече има затворен клас заради корона. Та се надявам да не пламнат всички и пак карантини две седмици.

# 679
Здравейте! Може ли да ми кажете дали гласуването в Англия е задължително? Тъй като получихме писма че трябва да се регистрираме за postal vote  и регистрациите ни са одобрени, но сега не знам дали е задължително да се гласува 🤷🏻♀

# 680
  • London
Не е задължително.

# 681

Цялото нещо стана за няма и 10 дни откакто пуснах апликацията, правих го изцяло вкъщи, вкл и снимката. От референтите само се иска имейл и гов и изпраща потвърждение, че ме познава и от колко време. Ако референта си проверява пощата редовно, е за 10 мин. Снимаката си я правих сама. Днес доставиха новия паспорт, само трябва да се разпиша в него и е готов.

# 682
Ронка, честито!

alex2710, регистрацията е задължителна, гласуването - не.

Как я карате ваканцията? Аз съм в офиса с детето. При нас никакви клубове няма да го запиша, а сега няма и кой да ме замести. Още в понеделник в 9:30 беше умрял от скука😂

# 683
Моето умира от скука вкъщи. Мисля че 9:30 е късно, още към 8: 03 започва да се оплаква. Жалко, че вашият офис е далвч от нашето вкъщи 😀.
Честито за паспорта!

# 684
  • UK
Ронка, честит паспорт!
Зарадвах се да прочета, че бързо става всичко. Ние на 12.11 сме на Life in UK, и се чудех после колко време ще отнеме.

Децата са горе долу добре, има и добри моменти. На мен като цяло ми е трудно, мъжът ми работи в къщи и пак целия ми ден минава в готвене 😅😅😅. Имам двжа вю от преди няколко месеца. И в това ужасно време нямам никаква опция къде да ги заведа,вчера обикаляме близкия парк, аз умрях от студ.
На шопинг стриита и в шопинг центъра е лудница,ресторантите се пръскат по шевовете на обяд. Нашия район като цяло няма много заразени, но като гледам как са се разщъкали хората незнам до кога ще сме добре.

Момичетата в Уелс и в другите райони, в тиер 3 как сте?

# 685
  • London
LaughingАз обичам ваканциите, пък и когато децата са две никога не им е скучно. Големия щом има нет и айпад не го търси да му е скучно пък изобщо.Grin Scream

# 686
Ронка, честито Simple Smile
Аз в момента съм в Бг, почти приключих със зъболекарските неволи и понеделник летя към ЮК, дано не ми отменят полета. В училището на малката има още болни и вместо в понеделник ще тръгнат четвъртък. Преди това 3 дни онлайн обучение..Струва ми се обаче, че това няма да е еднократно Sad
Мерките тук са пародия...

# 687
  • Оптимист по принуда
Веджи, а не трябва ли да сте 14 дни карантина след прибирането?

# 688
Да, ще стоя 14 дни у дома Simple Smile
Малката е в ЮК с баща си, той ще я води и прибира от училище. Аз съм с бебока.

# 689
  • Оптимист по принуда
Помислих, че си с детето и че съм пропуснала отмяната на карантината. Съвсем съм се побъркала. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт