Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 224
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • на малък остров в океана
Аз отдавна не съм в Уелс и тия дни гледах по BBC репортажите от Карфили и ми стана едно носталгично. Градът отдавна е в локдаун, но се зарадвах, че имаше хора по улиците и в парка около замъка в центъра. Толкова хубави спомени имам оттам. Дано и помощта за бизнесът там да е адекватна, за да се съвземат бързо след това.

Иначе в Ирландия от миналата седмица цялата държава е в локдаун. Най-високото ниво Level 5. Ние сме на левъли, не на тиъри. 😜 Само essential services и училища работят. Сега децата са ваканция, но твърдят, че правят всичко възможно училищата да останат отворени. Аз карам поредна отпуска в локдаун, но все си повтарям "И това ще мине."
Пазете се и бъдете здрави 😊

# 691
  • UK
Veggie, къде са пародия в Бг или в ЮК?
В нашата ера нито едно училище не съобщава за  класове под карантина, дано успеем да избутаме зимата.

La Catrala, моите са две момичета и едно 90 процента от времето се карат и заяждат. Малката е на 5г.постоянно дразни сестра си, ама аз вече ги оставям да се бият и хич не ги разтървавам.
Ние с ММ след началото на учебната година взехме кардинално решение да намалим скрийн Тайма. Даже от повече от месец нямаме ютюб в къщи и да ви кажа нещата започнаха да се случват с една идея по лесно. Даже голямата сама намира време да се упражнява за 11+.

# 692
В България, няма дистанция, маски кой носи, кой не..носовете навън, някакси хората не вярват, че има вирус..Декларация теглих и попълвах преди пътуването, никой, нищо не ми потърси, погледнаха паспортите и толкова..

# 693
  • някъде в орбита...
Ронка, честито Hug

# 694
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка честито Simple Smile
Ние сме тази седмица на изпит, дано не се изложа 😅
Ние сме си в къщи ваканцията, гледам да се пазим колкото можем.
В училището на детето имаше два случая от години 6 и 3. В нашата фирма един от офиса и всички с ап получиха съобщение да си ходят в къщи макар реално да нямат контакт хората от шопфлора с въпросната жена от офиса. Но важното е да се опазим.

# 695
  • UK
Някой преди време беше питал за изпита по английски, Илей ти ли беше?
Да си кажа, че изпита си е като най обикновен разговор със съседа да речем. Избираш си една тема и се върти те уж около нея, после изпитваният те пита един въпрос от друга тема, моят избра музика, после аз го попитах нещо свързано с музиката и готово. Важното е да се справиш горе долу с времена и тн.
Цяло лято се ядосвах на призивите на познати, как била много яка лятната ваканция в Бг, там живота си течал както преди, нямало маски, нямало мерки. Защо не сме искали да пътуваме, там да отидем на море.

# 696
  • оттам, откъдето започва България
GreenP, вярно е, цяло лято в БГ така си беше лятната ваканция: няма COVID мерки, няма маски, животът наистина си течеше на макс.
Само дето едното ми момче успя да се прибере от UK, но пък видяхме внучетата и те се порадваха на морето.                          Сега съм в очакване да дойдем с ММ двамата в UK за коледните и новогодишни празници. Макар и в 14-дневна карантина, поне ще се порадваме  на деца и внуци.

# 697
  • London
Добре де, а какъв е смисъла един да пази карантина като останалите дето живеят с него излизат? За мен няма никаква логика.

# 698
  • UK
И на моите деца им е мъчно за баба и дядо, но няма как. При нас е абсолютно възможно да сме под карантина, ММ работи от вкъщи той и без това 5 дена в седмицата не си подава носът на вън. Но аз психически няма да издържа.
И според мен е правилно, да се карантинира целия хаусхолд, иначе какъв е смисълът. Може при Дидка това да е възможно.
Скоро се срещнах с познат лекар той сподели, че според него най правилно е гостите две седмици да са под карантина на съвсем отделно място.

# 699
Да, няма логика, но така пише на gov.uk. и аз това ще следвам.
Всички се самоизолират само ако пътувалият човек прояви симптоми през тези 14 дни.
Познавам хора, които си се завърнаха от Бг и на другия ден бяха в парка на разходка, така че..
Ако не ми се налагаше спешно, изобщо нямаше да пътувам, обаче не мога да си позволя да остана без зъби, кой ги знае тези в ЮК кога пак ще приемат нормално.

# 700
  • Манчестър
Категорично отказвам да живея в матрицата. Не отричам ,че вирус има, но дотам. Билионерите станаха трилионери, а бедните станаха още по-бедни покрай покрай цялата тази работа.
 Не е първия вирус, няма и да е последния. Всичко е дирижирано от високо ниво някъде там. Имаше свински, птичи, не знам там какъв си вирус....пак умираха хора, но не правеха тестове колко са заразени.

Не съм спирала да работя, ходих на малка почивка и ако не бяха отменени полети щях да си изпълня програмата за лятото.

Това дистанции, маски, алабала....нищо няма смисъл..Вируса е във въздуха.....няма какво и как да те скрие......

# 701
  • London
Как така не приемат нормално? Аз бях на зъболекар в най-тежкия локдаун пролетта. Пак си имаше работещи, да по-трудно намерих от по принцип, но за седмица минах.

И според мен всякакви мерки с вируса са излишни. Например това ходене на групи на училище да не се засичат бабъл 1, 2, 3 и тн....пък те се засичат в супера, на плищадката в парка, чрез братя и сестри в различни бабъли. Тъпотия....

# 702
Радвам се, че твоите зъболекари са работили и за седмица си си оправила проблема. Моите не работят нормално от март месец и единствено вадят зъби и предписват антибиотик по телефона. Сменила съм доста зъболекари по NHS. Ходих и на частно и за една корона ми искаха £1200, да не споменавам пломбите, всяка в порядъка на £90 - 180, защото аз искам бели, което явно в ЮК е мега лукс. Ами сори, не съм милионер. Аз съм си преценила плюсовете и минусите. За £200 в Бг си оправих цялата уста.

# 703
  • оттам, откъдето започва България
И на моите деца им е мъчно за баба и дядо, но няма как. При нас е абсолютно възможно да сме под карантина, ММ работи от вкъщи той и без това 5 дена в седмицата не си подава носът на вън. Но аз психически няма да издържа.
И според мен е правилно, да се карантинира целия хаусхолд, иначе какъв е смисълът. Може при Дидка това да е възможно.
Скоро се срещнах с познат лекар той сподели, че според него най правилно е гостите две седмици да са под карантина на съвсем отделно място.

То хубаво да са 2 седмици под карантина на друго място, ама ако гостите са дошли за 10 дни примерно в UK, какво правим?

# 704
  • Истински се вижда само със сърцето.
Грийн аз май бях попитала Simple Smile, но после гледах клипчета как протича, този изпит не ме притеснява, все пак ежедневно комуникирам на работа и може би даже ще избера като тема. Иначе ние сега сме на лайф ин ЮК, после ще букнем дата за другия. Използвах сега докато съм в отпуска да мина тестовете, че иначе съм преуморена и изобщо не стигах до тях.

Общи условия

Активация на акаунт