Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 382
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • UK
Бела, изумена съм, на нас за моргиджа ни искаха да доказваме доход само 3 месеца назад, а на вас ви търсят цяла година. А ако онази смотаната къща е с две ресепшън руумс, не можеш ли едната да си я направиш кухня-трапезария и да си изместиш половината уреди там? Аз отдавна се примирих, че къщите тук са супер зле като цяло и къща, която да ми е по вкус никога няма да мога да си позволя, ни покупка, ни под наем. Свиква се с всичко, гледай да не тече, да няма мухъл и да ти е чисто, знаеш че е временно, важна ти е локацията, училището и средата, в която ще движи детето.

# 226
  • някъде в орбита...
Давам си още малко срок да намеря нещо и ако не, ще се свържа с някой моргидж  адвайзър да ми обяснява за покупките, защото ми писна просто.
Ние бяхме така, след като две жилища по ред пропаднаха заради глупости, и много избеснях. Едното уж можеше с котка, после не могло. Другото уж имаше паркинг за две коли, ама нямало всъщност. И в рамките на месец намерихме нашата къща, в съседен квартал но пак в района дето искахме, дадохме оферта и я приеха.

Dejie, ние си купихме проект. Общо взето гледахме структурно да е ок и да позволява промените дето искаме. И си го направихме както искахме. Такива изискват доста време и работа, но и вървят по-евтино заради нуждата от влагане на капитал.

# 227
  • Leeds, UK
Локацията продава къщата то е ясно. Покрай хубавите училища къщите са над 270 хиляди за 2 бедруум и боксруум най-много. Dejie, и това го мислех, ама не става, далече са от импровизираната кухня. Много тъпо са го направили.
Ina, това с котката ми е до болка познато. Никой не ни иска, въпреки, че мебелите са наши. Или искат допълнителна такса към наема. Не щат pet deposit, защото подлежи на връщане, а другото е към наема и не подлежи. Гадове са и това е. Тук-там има някоя къща дето разрешава животно. И то къде се намират - я в някой цигански квартал като нашия или в къща, дето най-близкото училище е на 3 мили. Ужас!

# 228
  • UK
Happy Bella, при вас са и по-скъпи жилищата Frowning С животно и аз съм чувала, че е много трудно, аз не посмях години наред да си взема. Освен да стискаме палци да се подредят някак нещата. Hug

# 229
Бела, елате при нас, тук по 270 хил са 5 стайните 😂😂
Успех и дано се намери, сега маркета е пощурял, всичко живо купува и продава заради локдауна.

# 230
  • Leeds, UK
Има хубави къщи на пазара. Има и по £170 хил. Е, не са там точно, където искам, ама то не може всичко да имаш. Някой, който е купувал имот ит вас да ми обясни откъде да започна моля. Не съм хич наясно.

# 231
  • София
И аз не вярвах, че е толкова трудно с домашните любимци, но е истина. С два стари котарака от България сме, не мога да ги изоставя.. разбирам напълно какво е! Всичко си имаме (мебели, уреди) и пак е проблем затова се надявам, че след няколко години ще може и ние да си купим къща и никой да не ми казва какво може и какво не. Само че сме на по 40 години сега и не зная до колко възрастта пък е проблем при учредяване на ипотека...
InaV, какво означава да си купиш проект? Купувате стара къща на търг и плащате пълната цена без ипотека ли?

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 10:27 от Happythought

# 232
  • UK
Предполагам под проект е имала предвид да се купи къща с потенциал да си я направиш както искаш, за да ти е по вкус, да позволява преустройства.

Бела, свържи се с mortgage advisor, консултациите са безплатни, може да говориш и с няколко различни, ще ти обяснят какво, що и как в цифри спрямо вашите обстоятелства.

Happythought, от възрастта зависи колко години максимум ще ви отпуснат за изплащане на ипотеката, обикновено гледат до пенсионна възраст.

# 233
  • Манчестър
Има хубави къщи на пазара. Има и по £170 хил. Е, не са там точно, където искам, ама то не може всичко да имаш. Някой, който е купувал имот ит вас да ми обясни откъде да започна моля. Не съм хич наясно.

За старт, направи си първо бюджет докъде можеш да стигнеш. След това си направи среща с независим мортгидж съветник да дискутирате какъв размер на ипотека реално можете да разчитате и да получите. Плюс на много места , особено за ново строителство искат т.нар. mortgage in principle. Можеш да провериш и твоята банка какво предлага, но личен опит мога да кажа, че не съм им фен . С незвисим брокер имаш достъп до по голям брой продукти да избираш.

Също така, трябва горе долу да имаш идея за район, тип къща и тн и като се срещнеш с брокер да му дадеш пример. Оттам насетне е като при наема. Гледаш къщи и ако са хубави и е каквото искаш действай бързо.
аз гледам напр. rightmove каквото е излязло за последните 24 часа и има къщи, които заминават буквално на следващия ден.

Също така, аз лично в момента не скачам на всичко, което ми харесва, защото на доста къщи им намалят цените.
Като ходиш на огледи, гледай и навън, не само вътре. Ние напр. намерихме нашата къща, вече пресмятах каква оферта да направим, но един трафопост на пътека разстояние от къщата ме отказа набързо. Иначе dream kitchen - 33 sqm без нужда от ремонт.

Също започнах да гледам и Zoopla. Изпуснахме друга къща, защото беше обявена в Zoopla, а не в Rightmove.

Питай ако нещо друго те интересува.

# 234
  • Оптимист по принуда
Ave, ти ли си беше скоро в България или бъркам? Стояхте ли под карантина на връщане тук? Изобщо как протече?
Ако не си ти, извинявай.

# 235
  • Манчестър
Ave, ти ли си беше скоро в България или бъркам? Стояхте ли под карантина на връщане тук? Изобщо как протече?
Ако не си ти, извинявай.

Аз бях в България. И да, правя self isolation.

# 236
  • някъде в орбита...
InaV, какво означава да си купиш проект? Купувате стара къща на търг и плащате пълната цена без ипотека ли?
Означава да си купиш къща, която има нужда от много над стандартното "смяна на килимите и ръка боя на стените". Независимо дали е на търг или стандартна покупка. Тази дето взехме, беше добре структурно, но всичко беше за правене - отоплителна система, ел-система, гипс на стени и тавани, ново стълбище, нови кухня и баня, изкорубихме стария под... Когато избирахме, сме гледали къщи на голи тухлени стени, къщи дето са малки но с одобрен план за разширяване, къщи дето са за convertion, подобни. Хич не сме фенове на стандартната британска къща, и гледахме за здрава черупка, която отвътре ние да направим както ни харесва.

Относно покупката, Аве е обяснила добре. Ние бяхме много категорични какъв вид имот търсим, и в кой регион. Директно си взехме mortgage in principal, обадихме са на двете агенции дето най-често им виждахме табелките тук, и всеки ден следяхме rightmove и zoopla. Ако жилището на хартия звучи добре, отивахме на оглед, че снимките подвеждат малко. Като харесахме две къщи, буквално два дни по-късно се върнахме с майстор да провери носещи стени, покрив и подобни че са добре, и дадохме оферта за едната. И понеже не беше на верига, всичко стана много бързо.

# 237
  • Оптимист по принуда
Благодаря, Аве, а проверяват ли по някакъв начин?

# 238
  • Манчестър
Благодаря, Аве, а проверяват ли по някакъв начин?

Засега никой нито е идвал, нито е звънял. Вече 5 дена минаха.

# 239
  • Оптимист по принуда
Мерси, Аве. Просто ми се щеше да знам как всъщност проследяват.

Общи условия

Активация на акаунт