Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 366
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • Великобритания
аз от вкъщи за кухнята си нося само нож , веро и гъбичка , всичко друго има

# 271
  • Манчестър
Супер полезно инфо! Благодаря, mimmito! Аз кафеварката мислех да си нося и кафе, но щерката ще е щастлива с напитките от Коста Simple Smile

Ave, better safe than sorry. Особено карантина 14 дни и предих бях писала, заради 1-2 седмици отпуска, не, благодаря. Аз съм от съвестните и карантината щях да си я спазам Simple Smile Иначе щом не те притеснява и можеш да работиш от вкъщи, сега е моментът да пътувате.

В БГ няма карантина. Тук да, спазваме я, но аз работя от къщи и по принцип не излизам и без карантина. На онлайн пазаруване съм от много време.

Моя проблем с Гърция е този random test при пристигане . И то не,че ние имаме вирус, а по-скоро някой от полета и всички ще заминат покрай него. В този случай не се вписвам в 14 дена карантина в Гърция , пък дори и платено от гръцкото правителство.

Пък то можеш и да имаш вирус. Ако не се тестваш и нямаш симптоми, няма и да разбереш. То малко като хеликобактер пилори. 90% от населението го има, но в много малък %  се проявява.

# 272
  • Bristol
Минахме с ферилинк , общо всичко излезе към 800 , като само ферито в 2 посоки беше 200 ,(чак там разбрахме , че ако се обадим на рецепцията ще ни дадат код за отстъпка за ферито - ама след дъжд качулка ) 
Писах им, за да ги питам за отстъпка, но ми казаха, че само Parkdean Resorts предлагали това Sad

# 273
Някой чува ли какво се случва с Брекзит? Не гледам новини, но следя ббс по фейсбук и от покрай пандемията нищо не пишат. Дали все пак ще се случи през Януари или заради цялата обстановка ще е на стенд бай?

# 274
  • Великобритания
Оо Боже , то пък една отстъпка дето е , някъде около 20£
преспокойно могат да дадат по един код, ама айде сега нали Парк са им голямата конкуренция

# 275
  • Манчестър
Някой чува ли какво се случва с Брекзит? Не гледам новини, но следя ббс по фейсбук и от покрай пандемията нищо не пишат. Дали все пак ще се случи през Януари или заради цялата обстановка ще е на стенд бай?

Той Брекзит се случи Януари 2020 г. Сега сме в transition period.

# 276

Той Брекзит се случи Януари 2020 г. Сега сме в transition period.
Така ама нали още св уточняваха неща. Преди пандемията само за това говориха, а сега и дума няма. Икономиката пострада, очаква се и друг локдаун, ще е интересно дали няма да удължат транзишъна.

# 277
  • София
Имате ли завършващи деца, момичета? Чета, че масово децата са недоволни от резултатите. Родителите пък, казват че цената за appeal е £150 за един изпит и в тези времена, в които много родители са без работа е направо невъзможно за тях... Мъчно ми стана за децата, тази учебна година не успяха да се подготвят за изпитите.
Дано тръгнат моите другия месец на училище. Обадиха ни се да ни предупредят за новите мерки за влизане и излизане от училище. Не споменаха маски. Тюторът каза, че и те се надяват за септември, но и че нищо не е сигурно ... Как са при вас нещата за сега?

# 278
  • Истински се вижда само със сърцето.
При нас нищо, би трябвало да тръгнат нормално на училище и дано, че не ми се напуска работа  за да си стоя в къщи с детето. Не разбирам как може да се тъпчат по заведения и плажове, а да се чудят за училищата.

# 279
  • На острова
Какъв е проблемът с резултатите от изпитите? Може ли някой от първо лице да сподели, мерна ми се новина, но не разбрах защо.

И аз чакам с нетърпение учебната година да почне 🤞

Една от причините, заради които ми харесва шопинга тук, обувките на малката за училище. Всъщност излязоха £5.50, даже не знам как е възможно. Аутлет на Некст.

# 280
  • София
Много били ниски А левълс резултатите казват. Масово подавали възражения, тези които могат да си го позволят. Истината е, че тази година е изгубена за децата и най-потърпевши са децата, които кандидатстват сега...
Моят син ще е У10 тази година, дъщеря ми У8 - никак не ми се иска още месеци да стоят у дома... Опитват се да ги ангажират онлайн децата, интересно им е, но просто е съвсем друго в училището.

# 281
Доколкото разбрах таксата за appeal е отменена и ще са безплатни, но така или иначе стреса си остава. Не съм чела по какъв алгоритъм са изчислявани A-levels, вероятно няма и да го разбера. Наистина е много жалко за децата.

ПП Не бил толкова сложен за разбиране алгоритъма. Най-прецакани са умните деца от училищата с по-ниски общи постижения в последните години.
https://www.bbc.co.uk/news/education-53787203

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 20:22 от Блу

# 282
  • UK
Да, сутринта публикуваха че държавата поема таксата.
Много тъжно за децата.
Голямата ми дъшеря ще е е Y5, надявам се всичко да е наред тази учебна година да може добре да се подготви за 11+. Тя не е спирала с тютура, сега лятото има един час матс и един час английски, мисля от септември да ги увеличим. Тютурите се надяват септември да отворят офиса, но учителката и по английски е с компрометирана имунна система и незнам дали ще успее. Ако не ще продължат със Зуум.
Малката ще е ресепшън, няма търпение, всеки ден ме пита кога ще Тръгва на училище.
В нашето училище, както във всички други мисля, ще държат децата в балони, като целта е да изпратят в къщи само едиб балон, а не цялото училище. Хубавото е, че по принцип всеки клас /година има отделен вход, така че ще си почват сутрин както обикновено. Съседни училища, ще започват с 15 мин.разстояние между различните класове. Единствената промяна е "сутрешния клуб", няма да приемат дете ако не си букнал поне ден по рано, досега можеше да отидеш без предупреждение.
Ние още преди локдауна получихме писмо, че увеличават цената на обяда, при вас как е?
Някой беше питал за гражданството. За мен единстввното преимущество е, че няма да пътувам за Бг да подменям документи. Но ще видим какво ще доведе Брекзит.

# 283
Не разбрах, защо трябва да пътуваш до Бг за смяна, нали имаме посолство тук?

# 284
  • на малък остров в океана
При нас, в Ирландия, училището започва нормално, за сега. Като в секъндари училищата и учениците ще са с маски.

Миа, страхотна находка. За съжаление, не мога да се похваля със същото. За нас Кларкс е единственият вариант, защото дъщеря ми е с много широко стъпало. И понеже в Корк изборът не е като в магазините в UK, избирахме между чифт момичешки и едни момчешки. Взехме момчешките, добре че детето нямаше възражения.
А пък униформите - купуват се от едно единствено място, за цени хич и не ми се отваря приказка. Добре, че имам само едно дете, че ако трябва да пратя 3 на училище, хиледарка не ми мърда.
Здраве да е и дано да няма нов локдаун есента.

Общи условия

Активация на акаунт