ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 34 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Моят уж не пие, пробвал е сайдер, даже и малко биричка, винце, последните две вкъщи под надзора на ММ. Много се ядосва на пушенето.
За жалост все по- често виждам деца с цигара в ръката.

# 46
  • Sofia
Моят син имаше интерес да опита ром. Позволихме му, даже аз купих желания вид (, защото си имаше и изискване какъв да бъде). Два-три пъти, когато сме имали гости, и той си е сипвал, но така оставаше в чашата. Ще ползвам останалия в бутилката за някой десерт. Сега друг някой си много ексклузивен ром бил интересен, но ще почака.
Позволяваме му всичко в наше присъствие, но не иска. Даже и пура му купихме на Нова година (пура и ром - келеш Laughing) обаче освен за снимка, за нищо друго не му харесаха.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 09:34 от aniK

# 47
  • София
Сънчо, точно СМГ не е училището, където да се запишеш, за да не "похабиш бала". Голяма грешка. Не мисля, че дете, което няма изричен интерес към математиката и информатиката би се чувствало на мястото си там. Дано вашите познати го обмислят добре, преди да запишат детето.

Моята ме врънка за Somersby,  тъй като аз обичам и си купувам лятото. Вкусничко е, но си е алкохолно и гледам да не се случва често. Иначе тази година ходи на няколко купона рождени дни, на които не отрече че се е консумирало алкохол. Тя каза, че е пробвала малко и й вярвам, защото си я прибирах след купоните и можех веднага да я усетя, ако е пила. Аз не живея в илюзия и знам, че рано или късно ще се случи, но това на което държа е да знам и да ми казва и да не крие от мен. Затова предпочитам да се правя на "готина" Simple Smile и не й отказвам винаги и всичко. Засега не съм я хващала да ме лъже или прикрива неща от мен.

# 48
  • София
Относно алкохола – ние с баща им винаги сме били много либерални, така както бяха и моите родители. Барчето е пълно с всякакъв алкохол, отделно си произвеждаме собствено вино и ракия. Каним ги да опитат с нас, нищо не е забранявано. Каката на почти 19 години пийва чат-пат по чаша бяло вино или розе или джин с тоник лятото. Наборката за момента не проявява особен интерес.  Една вече си беше поканила приятелка, купили си една бутилка бяло вино Фрутино (което е с по-ниско алкохолно съдържание), пуснали си филм и си налели по една чаша. Така си им остана пиенето Simple Smile

# 49
  • София
Добро утро 🌞

Интересна тема сте подхванали за алкохола и първите напивания. За сега  моята щерка не проявява никакъв интерес, само е пробвала пред мен и винаги споделя, че не й харесва. Нейни връстници още в седми клас са се отрязвали, за това няма точно време и вероятно всеки ще мине по пътя си, но е важно как ще излезе от ситуацията и какъв извод ще направи за вбъдеще. Да си призная много повече ме е страх от наркотици, говоря по темата доста и вероятно ставам досадна, но това е най-големия ми ужас..

Сънчо, подкрепям напълно написаното от Jenap, при избора на училище най-важното е интереса на детето, обратно би го обрекло на пет годишна мъка, че не е на мястото, вероятно и комплекси може да развие. Изобщо не ги разбирам родителите да вмешателстват при ясно изразено желание.

# 50
  • София
Пишете, пишете вие. Те като дойдат норвежците, ще видите.

Моето първо напиване беше в една съботна утрин с чаша бяло вино. Joy Десети клас бях.

# 51
Да се запиша и аз на това хубаво място. Спунк, благодаря за темата!
Благодаря на всички за поздравите към моя студент!
Списъкът с литература си е просто списък, нищо не е чела наборката. Едно страхотно момче от класа на наборката, намерило всички произведения, събрало ги онлайн и им изпратил линк, остава и да вземат да четат.
За алкохола. Не пие, защото не и харесва, нямам против да опита пред нас, забраненият плод е най-сладък. Говорили сме да внимава с алкохола и ако реши да пробва да се отпусне по купони никога да не го прави сред непознати младежи никога, че големи бели може да се случат.
Криво ми е, че почивката в Гърция я отказахме, бяхме капарирали от 23.07, компания 17 човека сме, ако тръгнем да се тестваме са една торба пари, а и с пул тестовете на група нещо ги въртят едни лабораториите.Нямаме нерви да чакаме дали примерно до тогава няма да затворят границата за българи. Та затова от 23.07 ще пътуваме за Синеморец.
Успех на седмокласничетата ни, продължаваме да стискаме палци!

# 52
  • Plovdiv
Криво ми е, че почивката в Гърция я отказахме, бяхме капарирали от 23.07, компания 17 човека сме, ако тръгнем да се тестваме са една торба пари, а и с пул тестовете на група нещо ги въртят едни лабораториите.Нямаме нерви да чакаме дали примерно до тогава няма да затворят границата за българи.
И на мен ми е криво, отказахме нашата по същите причини от 27 юли беше. Нищо още не сме измислили.

Да се запиша и за в хубавата нова тема. Благодаря за нея.

Алкохол - никаква заинтересованост, все още. Брат му се развихри като навърши 18 и не се е спрял.Grinning Но не прекалява, когато излизат само, в прилични граници, освен веднъж миналата година. Докараха си го приятелите му, като ме видя на врата, каза: Мамо, много те обичам, но нали знаеш, че винаги има първи път.Joy

Селена, стискам палци. И на другите седмокласничета, които не са приключили още. Нашите приятелски деца приключиха и са доволни.

Нищо още не е подхващал, защото се оказа, че от наводнението в избата ни, където бях наредила в кашони цялата библиотека, тези които ни трябват, представете си, точно те, не стават за четене и ги изхвърлихме.
Сега ме чака да купим нови. Започнах да търся онлайн или да сваля. Поне една част.

# 53
За алкохола, в старото училище поканиха любезно родителите  /разбирайте - задължиха/ да присъстват на мероприятие /за мен идеше реч за усвояване на средства по програма/ под надслов "На чаша вино да поговорим за алкохола и децата". Приятен клуб, добър кетъринг и обещаното вино, което следваше да ни отпусне. След това млади хора от някаква фондация започнаха  разговор за виждането ни по въпроса, взеха думата и стана разказ.

Научих нещо, което не знаех: ензимът, разграждащ алкохола, не бил вроден, а започвал да се синтезира  в  зряла възраст /около 17 - 18 г./. Затова били масовите съобщения за интоксикации на деца от алкохол - не защото са препили или са употребили некачествен алкохол, а защото тялото им не се е справило. Още по-фатални са практиките, ползвани от тийнейджъри да отидат на купон с нещо много мазно /кутия майонеза, която хапват в тоалетната, преди да пият/, защото това блокира напълно работата на черния дроб.

Отидохме с отегчение, тръгнахме с благодарност. Без натрапчиви внушения и много аргументирано младите човечета ни убедиха да внимаваме за момента, в който децата ще посегнат към питиетата.

# 54
  • В средата на времето
Шарлот, а казаха ли, с какво е удачно да подлагат, за да не се блокира работата на черния дроб?

# 55
  • София
Шарлот, полезна информация, благодаря.
Аз знаех само, че с възрастта синтезирането на ензима се забавя.

# 56
Шарлот, полезна информация, благодаря.
Аз знаех само, че с възрастта синтезирането на ензима се забавя.
Значи сме в идеална възраст да пием. Млади по дух, не толкова по години. Опитни и  мъдри, но не и възрастни като физическо състояние на тялото. Laughing

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 12:46 от Rady

# 57
Шарлот, а казаха ли, с какво е удачно да подлагат, за да не се блокира работата на черния дроб?
Децата /от фондацията/ бяха интелигентни. Не заеха крайна позиция с внушението "в никакъв случай", но идеята им беше - "внимавайте, ограничавайте, не се съгласявайте". В този смисъл нямаше алтернатива за съпътстваща храна. За мен е любопитно, ако в темата имаме лекар, да потвърди или отрече верността на тезата.

# 58
  • нейде там, където ....
Аз имам смътен спомен да съм чела/чувала, че преди 15 години нещо не достига на организма, за да преработва алкохола и така нанася големи вреди на нервната система. Не че човечетата в нас са се засили да пият.

# 59
Аз имам смътен спомен да съм чела/чувала, че преди 15 години нещо не достига на организма, за да преработва алкохола и така нанася големи вреди на нервната система. Не че човечетата в нас са се засили да пият.
Затова е пълна забраната за разтриване на малки деца със спирт. Дадоха и този пример - на починали деца след разтривка. Кожата поема, а организмът приема алкохола като тотална отрова, спрямо която няма антидот.

Общи условия

Активация на акаунт