ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 34 073
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Брей, пак не съм влизала 4 дена и вие сте се забравилли от писане.

Селена едни стиснати палчета и от мен.

Относно алкохола доведоха ми наборката на 02.04.2018 прилично неадекватна, пила мента с кола. След това почти 2 години не е близвала нищо - не е и искала. Сега на купоните играят на бира-бонг и успява да изпие половин бира. Иначе с нас е пробвала да лизне водка, ракия, уиски, вино и мастика, като за последната смята, че е най-хубава. Като цяло смята, че алкохола не е за нея или поне за сега.

Ние тази година се отказахме от Гърция и съм резервирала бунгало на любимата Арапя от 27.07.

За задължителната литература - до сега освен "Под игото" мисля, че не е чела нищо друго задължително през ваканцията. Това е време за релакс. Чете се по време на училище. Зачела се е в задължителната книга от 200стр. по френски. Много се забавлява, чете ми първо на глас, за да се упражнява, а после превежда. Става дума за някакво криминале, трупове, полицаи.

# 61
  • София
Само да се отбележа Smile

# 62
  • София
... пила мента с кола..
Как се пие това нещо? Joy

# 63
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Не знам, но и нямам намерение да пробвам 🤣

# 64
Чета ви и се смея сама, явно съм с държелив ген, защото като дете редовно ми правеха компреси с памук напоен с ракия на гърдите или на гърлото за цяла нощ. Постоянно боледувах. Добре е, че не съм си отишла млада - зелена!

# 65
... пила мента с кола..
Как се пие това нещо? Joy
С отвращение? Joy

# 66
Чета ви и се смея сама, явно съм с държелив ген, защото като дете редовно ми правеха компреси с памук напоен с ракия на гърдите или на гърлото за цяла нощ. Постоянно боледувах. Добре е, че не съм си отишла млада - зелена!
Всички достижения на бабините илачи са пробвани върху мен като дете, много боледувах и аз. Това непрана миризлива овча вълна върху гърдите, вестник напоен с ракия върху гърдите така също, пиене на няколко капки газ, отварите дори не ги броя. Баба ми пробваше всичко, майка ми беше умерена. А разтривките с ракия нямат брой. От тогава не смея да боледувам Joy

# 67
  • София
Така де, както се казва - баба ти все за ензими е чела. Joy

# 68
  • София
За малко да ви изпусна. Да не се повтарям, ама заглавието е трепач! Спунк,  Hug
Дойде ли им времето за алкохола?
На мен ми е твърде рано. У нас изпивам 1 бутилка бейлис от Коледа до Гергьовден,  та много мегдан за опитване няма. През лятото делим 1 съмърсби чат-пат. (Не от пестеливост)
Я да ви питам. Дали пък да не направим 1 следобедно кафе в неделя заедно с хлапетата? Те да са отделно, де.  Няма да се струпваме, я.
Върти ми се в главата едно Мементо на НДК, а за децата Старбъкса отсреща.
Помислете и кажете по 1 дума. Нещо много ми залипсвахте Hug

# 69
  • В средата на времето
Ради, впечатлих се от миризливата овча вълна върху гърдите и направо ми се издигна в очите, че си поела всички тия илачи. Joy А да са те обтривали със сол като бебе?

Аз съм ЗА среща и ще дойда. Ако не с двете - поне с едното дете. Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 20:50 от Izida

# 70
Ради, впечатлих се миризливата овча вълна върху гърдите и направо ми се издигна в очите, че си поела всички тия илачи. Joy А да са те обтривали със сол като бебе?

Аз съм ЗА среща и ще дойда. Ако не с двете - поне с едното дете. Simple Smile
Не, минала съм без сол, майка ми беше умерена. Но заради многото боледувания изкарах почти година в Сандански при баба, заради добрият климат там. Помня, че непраната вълна се махна от списъка на лекарствата като майка разбра. Joy Сигурно аромата на вълната е бил решаващ за третиране на астматичните пристъпи. А сетих се и, че баба ми правеше и бани с отвара от орехова шума като ме боляха краката. И съм оцеляла, горката аз..

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 20:42 от Rady

# 71
  • София
В неделя дете не зная дали ще доведа, но аз почти сигурно ще дойда.
В колко часа да бъда там?

# 72
Синковеца книга не подхваща и няма изгледи скоро да се случи. Той една автобиография на Меси (цялата в снимки) не успя да прочете, нищо че тренира футбол и Лео му беше любимец по едно време, та какво остава за задължителната литература...добре, че кака му чете и за двамата, в момента е подхванала 3 книги наведнъж. Тя доста скучае - връща се от тренировка, чете, гледа филми, но то така вече 2 седмици и омръзва, особено след ДО...подхвърлих на майтап да почне някаква работа и сега не ме оставя на мира, работа да й търся. Дайте идеи за лятна работа за 16+, близо 17 годишна девойка. В сладкарството е добра, готова е за доброволка в ранчо/конюшна, само да е до коне...и въобще нещо да работи я сърбят ръцете.

# 73
  • София
В неделя дете не зная дали ще доведа, но аз почти сигурно ще дойда.
В колко часа да бъда там?
Мислех си за 16.30 ч в Мементо. Който може и иска, да се видим. Моля, пишете дали ще дойдат децата Hug

# 74
Здравейте. Аз ще се присъединя с един малко по-различен въпрос от този, който обсъждате. Имате ли информация дали някое училище има свободни места за 9 клас и има ли училища освен 73, 164 и НПМГ, които обявяват свободните си места на сайта?

Общи условия

Активация на акаунт