ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 734
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Цецо, у нас аз съм така. Докато не се разпадне, нищо друго. Преди 2 месеца ММ  каза, че брат му ще сменя дограма, пита дали и ние да сменим. Казах не! Само мрежа имам за смяна и още 2 механизма да добавят. Пита дали да правим нови врати на кухнята ( така я проектира преди 12 години, че и сега е супер) . А не, никакви врати. Това значи майстори, прах, разправии - не, благодаря! Виж за уредите е избирал ТВ 2009). Чете параметри 3 месеца.

# 526
  • София
Моята дъщеря пък само ми говори какво на кой сайт си е харесала и за колко пари... Мисля, че за друго не и върша работа Simple Smile  Не, че всичко я огравя, водим преговори..., доста е досадна. Казах и, че ще търгуваме срещу прочетена книга... къде ти!

Alexandra, черната маймуна е кучето ли?
ох, докато загрея .., но който чете по нощите в колата така става.. сега си прочетох пак Simple Smile Много е красива, стискам палци за пухкави коледни бебета. Ти ще да си "тъщата", доколкото разбирам от писането за "свекървата" и Неродения Петко.

Ceco, много хубаво за благинките кухненски..
Я сподели какво си си боцнал, освен черния хладилник. Успех с кухнята!

Иначе и ние си действаме с един познат дърводелец. Мърмори малко, но ми излиза най на сметка. Последно прави небостъргачите на децата - леглата демек.., спят много нависоко (2.9 са при нас таваните), сега имам да мисля холна секция.
Холът плачеше за ремонт, покрай това разкучомбрих старата секция - откакто си купих винтоверт светът е мой.. Мъжото прави всичко, но често има работа до 100 часа, а аз съм си луда и си действам. Даже и кабели в табло с автоматични бушони съм оправяла с телефонни инструкции от баща ми - вадих от единия, ръгах в другия, чудо беше, но иначе 20 човека оставаха без топла вода Simple Smile.
Та покрай секцията, латекса и айде бам сега паркета..

Изида, леля ми преподава английски в Престиж от сигурно 20 години.., ако искаш мога да я попитам за преподавател по немски.

# 527
  • Sofia
Оф, и аз искам да я сменим нашата, че не ми харесват цветовете. Иначе си е здрава и е бая голяма - много шкаф, много нещо. Уредите ги сменихме. Обаче майстори, прахоляци, найлони и да няма къде да се стъпи... тц Hands Hand Някога... Направо ви съчувствам на всички, които пишете, че сте в ремонт Revolving Hearts
Аз днес чакам нов матрак, а другата седмица възглавници (егати доставката). От години страдам от ужасни болки в гърба, но не се предавах, че може да е от спалните аксесоари, докато миналата семдица в хотела на морето осезаемо усетих, че нищо не ме боли Rolling Eyes Прибрах се за два дни - робокоп. Отидох пак на почивка, даже спах на разтегателен диван, да не се гърчат децата на него - пак нищо не ме боли. На дивана бях с анатомична възглавница и мислех в къщи да започна първо от възглавниците, но и ние така - копче и балтонче. Ако се отърва и от честото главоболие, направо ще се изям, че толкова години съм се мъчила.

Сънче, питай-питай!!! И за по-напреднали питай Kissing Smiling Eyes

Спунк, нищо не ми идва на акъла на мен. Крос-боди чантичка сме подарявали, но на близък (плюс колани, портфейли и т.н.). На ММ веднъж му подарих тайландски масаж Grin Върна се пребит - вика "толкова не ме е била жена никога" Laughing

# 528
  • В средата на времето
И при нас е за ремонт, но тъй като аз трябва да съм движещата сила и нещо предварително се изморявам, само като си го помисля. В един момент обаче ще ми дойде силата и ще разбухам всичко вкъщи. Simple Smile Искам да намеря някой, да кажа какво искам, да ида някъде за две седмици и после кат се прибера, само да позачистя. Joy

Изида, леля ми преподава английски в Престиж от сигурно 20 години.., ако искаш мога да я попитам за преподавател по немски.
Сънчо, питай, информацията ще е полезна, въпреки, че за общ курс няма да можем да си избираме преподавател. Но пък ако младежът се запъне, заради необходимостта да стои с още 10-12 човека в стая, може да премисля за частни уроци.

Ани, много, изключително важни са спалните аксесоари. Дано се отървеш от болките с новите придобивки!

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 16:23 от Izida

# 529
  • у дома с любимите си хора
От много време не съм влизала в темата,но то и време нямам никакво.Ангажименти безкрай,почивка-йок.

Мина и замина държавното по плуване на детето.Успя да се пребори с хиляди трудности по подготовката си (беше в София да тренира,беше си и у нас без отбор тренира -роман мога да напиша),подобри си времената и дори успя да спечели два сребърни и един бронзов медал в конкуренция с две години по-големи от него деца.От седмица започна и така дългоочакваната за него ваканция,разбира се с разрешението на треньора(защото в края на месеца отново има държавно,но няма да участва).Та сега е на морето за три или четири седмици с приятелче и се учи да кара сърф.И докато се готвеше за държавното прочете всичката задължителна литература,та сега му остана само английската книга,която помъкна на морето заедно с речници и тетрадка, в която да записва превода.Да ви кажа не мога да си позная детето-толкова отговорно и помъдряло ми се вижда,разсъждава зряло и аргументирано,приема разумно аргументи без някакви пуберски истерии.Ама много неща видя,много се напати.
В същото време започнаха уроците на малката по БЕЛ и по математика.А тя е фурия във вихъра на пубертета и ми къса нервите до безкрай.Не с ученето-там не се меся, но с безкрайните капризи и вечно менящите се настроения в рамките на минути.
Ремонт и ние ще захващаме на детската стая.Там все още сме на етап планиране и поръчка на мебели.Смяната на тапетите и боядисването ще си ги правим ние.Там съм спец и нищо не ме плаши.

Александра,ще стискам палци за държавното.

# 530
  • София
Почвам с щерката, че е по темата. Хич не чете. Ни литературата, ни френския. Сутрин спи до 12.00. Следва чатене в дискорд и редит по пижама до 13.30. После закусва и решава да дрънка на китара. После гали котки, кара мааалко колело или скейт, колкото да иде да си вземе сладолед за обеда й към 16.30 и почва да рисува за Файвър до към 20.30. Вечеря и почва да гледа анимета до към 2.00. Ще и се отели вола на есен, но тя този фразеологизъм май не го е чувала..

Минавам на ремонти. И аз и ММ мразим ремонти. Правим ги само защото живота ни мести от къща в къща на всеки 5-10 години. Сега докато сме 2 месеца при свекър ми, оставихме сестра ми у нас да храни котките, да полива цветята, да пази дома и да си почине от нейния мъж. Ама някои натури не траят. Реши тя да прави ремонт докато нас ни няма Grinning за нейна сметка ха ха
И накрая за кухните. След като преди 4 години си направих зелена кухня, вече взе да ми омръзва и сега искам винтидж в мръсно синьо и бяло. Особено се вдъхнових тук от старите бюфети на свекърва ми, та имам поле къде да се вихря но...както казах ме мързи и казах на ММ, че трябва да заточим сестра ми тук.

# 531
Вилиан, браво на момчето ти!
То, след твоя пост, освен да му дойде на човек да скочи от високо, добре, че другите момичета описват подобия на моята щерка, че иначе щеше да ми се плаче. Моята е като във филма - прочете цялата задължителна литератера, ама друг път! Joy
Изкриви ми се устата от дуднене, полза никаква. Сега мъчи Онегин, ако започваха след една година съм убедена, че можеше и да и стигне времето, не за всичко, разбира се. Blush
От уроци по немски - без Гьоте, и аз се интересувам.

# 532
  • Там, където мечтите се сбъдват
Още един от прайда става днес на 15!!!! Кога минаха тези години, сякаш беше вчера като се учеше да ходи:)))

Вчера, докато приготвях тортата съм си пуснала музика и по някое време той отваря вратата и се провиква "Намали малко тази музика, пречиш ми да решавам задачи!"Simple Smile

# 533
  • Sofia
Уф, Вилиан и estelliana ще ги банна Kissing Smiling EyesRevolving Hearts Какви момчета имате... хем спортисти, хем учат, хем Оправни... да са ви живи и здрави! Blue Heart
estelliana, много щастлив и успешен да е младежът! Всичко да му се получава с лекота Birthday

Добре, че мнозинството е като моя син, та да не се стресирам много.

Gorg0nzola, ние преди 2 години извлачихме ремонта на новото жилище на сестра ми (от първоначалното изхвърляне на всичко и къртенето, до финалното чистене и нанасянето на багажа) и с ММ се зарекохме, че скоро ремонт никъде няма да правим Laughing Сестра ти явно е ентусиаст Wink

Izida, традиционно с майстори планираните две седмици стават два месеца Laughing

# 534

" докато не се разпадне, не сменяме нищо "

Цецо, много сте усмихващи мъжовете като започнете така хайдушката и накрая вместо само копче имаме и цял балтон. Joy Wink

Еми то хайдушката верно, ама жените сте такива нежни душевадчици, че човек накрая развява белия байрак, само мир и разбирателство да има... и един мач на спокойствие да може да изгледа.

Сънчо, фурната е това, на което основно наблягах като функции. Главното беше да има готвене на пара, има пиролиза и един куп други полезни функции, да видим колко ще се ползват де. Котлоните са керамични с разширяеми зони, нещо индукцията не ме спечели. Стандартен абсорбатор, не съм се разпускал там. Миялната е висок клас, хареса ми освен с всичко останало и с чекмеджето за прибори "под тавана". Хладилника - освен, че трябваше да е черен (черно стъкло на вратата), основното беше да е с No Frost камера, че ми е омръзнало да я чистя, много ползваме лед, също и с прецизно изстудяване и 0 градуса чекмеджета. Гранитна мивка, гъвкав маркуч на смесителя - мога да го вържа на фльонга, кефи ме. Такива неща.

# 535
  • В средата на времето
Вили, поздравления за момчето ти. Страхотен младеж е!
Алекс, успех на състезанието! Ще стискам палци и аз.Flowers Four Leaf Clover Пиши после какво и как. Simple Smile

estelliana, честит рожден ден на твоето лъвче! Simple Smile Balloon Пожелавам му да расте сърцат, смел и отговорен! Да ти е жив, здрав и късметлия! BirthdayBalloon

Миялната е висок клас, хареса ми освен с всичко останало и с чекмеджето за прибори "под тавана".
На мен това точно ми е най-досадното нещо в моята миялна, защото трябва да редя всяка вилица, лъжица или нож. И за да ми е още "по-добре", нямам нормална кошница, че да ги слагам в нея. Но моята миялна, макар и нова, се оказа кофти покупка, защото реших да спестя откъм пари.
Скрит текст:
Винаги съм бъркала, когато съм вървяла против лъвската си, разточителна (за някои) природа. Joy

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 17:20 от Izida

# 536
  • София
Естелиана, честит рожден ден на детето ти! Да бъде здрав и устремен!

# 537

Миялната е висок клас, хареса ми освен с всичко останало и с чекмеджето за прибори "под тавана".
На мен това точно ми е най-досадното нещо в моята миялна, защото трябва да редя всяка вилица, лъжица или нож. И за да ми е още "по-добре", нямам нормална кошница, че да ги слагам в нея. Но моята миялна, макар и нова, се оказа кофти покупка, защото реших да спестя откъм пари.

Немой ме стресира, молим те Simple Smile

Като я монтират и я пробваме, ще споделя впечателния.

# 538
  • нейде там, където ....
estelliana, честити да сте и двамата!
Вилиан, браво на младежа! Моето чедо тези дни пак замрънка, че компютрите били по-интересни от химията ... ми де спа, като редихме желанията, бре? Аз му виках да пише информатиката напред, то - не, та не ... А колко щеше да ни е хубаво и по родителските срещи..
Стискам палци на всички, дето имат нужда.

Цецо, пробвах икейското, ама не ми помага, само техни джаджи предлага, пък едно нямаше да ми хареса и отиде коня у ряката. Не че имам големи изисквания, просто идват по-старомодни, винтидж леко (направо консерва за някои неща). Сподели за мивката и маркуча за смесителя, че там имам още малко време за избор. И хладилника, който изпълнява изброените от теб неща, за които изобщо не съм се замисляла. Гледах прозаични неща като обем, шум и цена.

Сънчо може ли подробности за дърводелеца, на ЛС? Има 1-2-3 неща, които ми се иска да са по-персонализирани.

# 539
  • някъде ... тук ...
estelliana, здраво да е лъвчето! Весел празник!
Вилиан, браво на детето, а и на теб!

Сега темата е ремонти, а Simple Smile
У дома аз съм тази, която чака нещо да се скапе, че да го сменим. Явно частта Дева си казва думата там. Обаче като избирам, гледам да понахраня лъвската си душа Simple Smile

А наборът... Само тренировки и все няма време. И е станал голям мрънльо, все ще намери за какво да се начумери.

Деветокласници. Да видим как ще го подкарат тоя девети клас.

Общи условия

Активация на акаунт