ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 726
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Моята миялна е Boch, като другите ми уреди. Само от нея съм доволна, печката и хладилника са пълна скръб, нищо, че са най - висок клас. Печката е с пиролиза, до 300 градуса, с куп програми, но не пече равномерно, телескопични водачи платих допълнително за всички нива, но запъват и не работят. Имам я от четири години, работи що - годе нормално до изтичане на гаранцията и дотам. Пиролизата много бързо скапва уплътнението и трябва да се сменя, над 100 лв. е.Миялната е супер, проблема с остатъчната влага решавам, като добавям течност за сушене и блясък от ДМ. Хубавото и е, че нищо не се изплаква и чисти предварително, има широк филтър и е много лесна за употреба.

# 556
  • В средата на времето
Наборът също получи стрии по гърба - ако не бях прочела, че има такова чудо, нямаше да повярвам.
Aко изнамериш нещо полезно като мазило или процедура - кажи, защото при моят също има и са цветни, все едно някой го е бил с камшик по гърба.Rolling Eyes

# 557
  • София
За ремонтите, не ми се говори. Като се започне и най - малко 3 месеца тече, защото откакто ММ разбра, че му се отдава, само той си ги прави, без майстори. Ремонтът на банята го започна преди извънредното положение и го довърши към края на учебната година 😁. Оправданието беше, че не може да прави ремонт и да работи (беше в хоум офис) и другото, че като чука и тропа пречи на децата да учат.
За акнето, човекът ползва на Здраве козметиката. Добре му се отрази и морската вода, но най - голям ефект има след посещение при козметик. Друг е въпроса, че  много трудно се навива да отиде.
Забравих да спомена, но така е, когато пиша по сред нощ, младежа учи в Първа АЕГ.

# 558
  • Там, където мечтите се сбъдват
Наборът също получи стрии по гърба - ако не бях прочела, че има такова чудо, нямаше да повярвам.
Aко изнамериш нещо полезно като мазило или процедура - кажи, защото при моят също има и са цветни, все едно някой го е бил с камшик по гърба.Rolling Eyes
[/quote

В началото стоят морави стриите и после избеляват. Моят син има такива около колената заради израстване, но ММ има по гърба. Освен кокосово/какаово масло или крем за бременни не се сещам за друго мазило. Истината е, че рязкото разпъване на кожата няма как да не доведе до нацепване.

# 559
  • София
Благодаря ви за предложенията за подарък. Нещо не толкова лично и не особено скъпо трябва да е. Може би ще вземе тениска или сувенир с майтапчийски надпис. Ще предложа и чорапи или колан.
А идеята на NSt и аз харесах, ама за мен. Grinning

... Сега се появи нов проблем, заради растежа през последните месеци кожата на гърба се нацепи, сега остава и крем против стрии да купя и да го убедя да го ползва.
Какъв продукт ще купуваш? Дерматолог ли ти го препоръча?

Ali97, телескопичните водачи можеш да вземеш допълнително. Моята фурна беше с един брой и аз докупих втори. Много добре си движат и наистина са удобна хитрина.

# 560
  • София
Тези, чиито деца са със стрии, може да пробвате да купите Kez балсам. Бременните много го ползват, мисля, че и за тези стрии е подходящ. Намира се по някои аптеки и дрогерии. Струва около 4 лв, затова не го изписват.
https://apteka.framar.bg/30022187/%D0%BA%D0%B5%D1%87-%D0%B1%D0%B … 300-%D0%BC%D0%BB-

# 561
  • нейде там, където ....
Ние преди 4 години се нанесохме в ново жилище, та направихме пълно изтърбушване, ремонт и обзавеждане на 4 стаи+кухня, баня и тоалетна.  Още ми държи влага и не искам да чувам за ремонти. Отиде ми тогава една пролет и едно лято,  защото идеята ни беше да се нанесем за началото на учебната година (не, че успяхме).
.....

Ние това лято трябва да се нанесем, със същата идея за началото на учебната година. Поне банята и тоалетната няма да пипаме. Надявам се да успеем. Другата седмица почват да идват мебелите.
Оплакнах очи с мивки и хладилници, но не са моите. Не и сега.

За стрии си правех настойка от бръшлян. Шепа листа се кисне в половин литър студена вода за поне 24 часа, не повече от 36. Прецежда се и се държи в хладилник до една седмица. Маже се веднъж на ден, но трябва да се прави 2-3 месеца.

Тениски с интересни надписи правят в The Mall, за 10-20 минути. 20 лева - с тяхна картинка, срещу още пет може да е по ваш дизайн. Има и щандове с интересни чаши, горе-долу за същите пари.

# 562
  • София
Да точно такова нещо май ще вземе. Благодаря, jd.
 А тази настойка от бръшлян за превенция ли е или заличава съществуващи белези?

# 563
Какъв продукт ще купуваш? Дерматолог ли ти го препоръча?

Смятам да се допитам до личната, но с тези ковид мерки работи с пациенти три дни, останалите са коридор за консултация на деца много сложно става.
Ще погледна  и споделените по горе.

# 564
При щерката се появиха доста стрии във връзка с отслабването. Доста проучвах и накрая купих това - май е единственото, което обещава ефект при вече наличен проблем.
https://remedium.bg/lierac-phytolastil-ampuli-serum-sreshtu-stri … -x20-broya-1697/p
 Повечето от предлаганите мазила са за превенция, а не за премахване.Тя, естестествено не се маже редовно, но все пак някакво изсветляване има.
Наскоро попаднах на този материал и мисля да пробвам, поне не струва нищо.
https://golbis.com/pin/kak-zvezdochka-izbavit-vas-ot-rastyazhek/
Предлага се и тук, много от вас го помнят, предполагам.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 12:56 от silver pearl

# 565
Набързо само за стриите - за превенция всякакви лосиончета и мазила може да свършат работа, но за вече образували се дълбоки и цветни стрии помага само крем за заличаване на белези.
Бръшлянът е отровно растение и може да предизвика кожни реакции.

# 566
  • нейде там, където ....
Да точно такова нещо май ще вземе. Благодаря, jd.
 А тази настойка от бръшлян за превенция ли е или заличава съществуващи белези?

За вече съществущи. Аз съм я правила 2-3 пъти, но не изкарвам повече от две седмици поред. И все пак, третираните места не са така гладки и лъскави, едвам се виждат. Добре ме подсетихте за нея, ще я почна от другата седмица, пък да видим до къде ще я докарам.

........
Наскоро попаднах на този материал и мисля да пробвам, поне не струва нищо.
https://golbis.com/pin/kak-zvezdochka-izbavit-vas-ot-rastyazhek/
Предлага се и тук, много от вас го помнят, предполагам.

Това да не е едно кафяво и смрадливо, в малка червена кутийка? Ако да - то съм виждала в китайските магазини.

# 567
https://sanita.bg/zdrave/zapushen-nos/vietnamsko-chudo-zlatna-zv … romatic-balm-4-g/
Това е, то било с 60 годишна история и съставено само от чисти етерични масла и восъци.
А този бръшлян пресен ли се кисне, или се купува от билкова аптека?

# 568
  • София
jd, дай рецептата, моля. Колко листа, вода и колко време се киснат? Колко пъти на ден се маже?
На вилата имаме цяла стена с бръшлян. Той е отровен, но предполагам в големи количества. Иначе се ползва при производството на сиропи за кашлица.

# 569
Навярно пресен. Ние се борим с него на вилата и бих могла да дам комуто трябва.я

Общи условия

Активация на акаунт