ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 723
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ние не се борим, аз си го харесвам. Но не е по къщата, а по един зид, който е част от оградата.

# 571
  • София
Виетнамското чудо (звездата) си е стар трик и за отслабване, за стрии, че и за гъбички (освен за респираторни проблеми). Даже някои препоръчват увиване на намазаните бедра, талията в домакинско фолио ако е с цел стопяване на мазнини. Аналогичен заместител е вапоруб балсам (има същите съставки), а е в по-голяма кутийка, но уви вече не го продават в БГ. Ние редовно си поръчваме (от Индия доставката излиза най-евтина) по 3-4 кутийки, за да не оставаме без него у дома, заради моите синузити и кашлици. Ако по някаква причина не успея да намеря нито виетнамска звезда, нито вапоруб (имаше и такъв период), прибягвам до Колд балсам на хималая (той е с три вида етерични масла, като му липсва терпентиновото) и си купувам и шишенце терпентиново масло, което накапвам вътре.

Бръшлян и ние имаме много, но мисля, че се среща на достатъчно публични места. Не знаех, че помага за белези, ще взема да пробвам и аз.

# 572
  • София
Браво на наборите на Александра и Вилиан! Много ме радват тези деца.
Естелиана, да ти е живо издраво момчето и много верни приятели и успехи!
Сега се връщаме с набора от урок по немски. С ДО нямаше никаква мотивация и там е голяма черна дупка. Сега за първи път е присъствено, преди беше онлайн и се е въудушевил. Да видим до кога ще го държи. Последно госпожата се оплака, че не пишел домашни, изобщо пари на вятъра. А иначе много я харесва!
За ремонт не ми се мисли, иначе ММ предложи да подменим кухнята, но там е и нашата спалня и изобщо не ми се захваща.

# 573
  • София
Това Виетнамско чудо - същински пенкилер. Joy

# 574
Ceco1,а за фурна и плот на коя фирма се спря?Много държа фурната да има телескопични водачи.А май не всички предлагат тази екстра.
Обаче доколкото се ориентирах повечето ползвате услугите на дърводелци.А аз мисля да се обърна към фирма.
Преди 13-14 години проучвах фирмите,сега пак трябва да го правя.Поне време имам.
Време е за сън,та ви оставям.

Всичко ще е Bosch - хладилник, фурна, котлони, абсорбатор, миялна. От една страна марката ми харесва (14-16 годишните ни съществуващи хладилник и печка са такива), от друга страна имат 5 г. гаранция, а от трета, като отидеш във фирмата Х с пакет от 5 уреда, можеш да натискаш за пакетна цена и добри отстъпки. Аз си бях проучил и предварително избрал всички уреди, не съм се консултирал с продавачи...еле по техномаркетите можеш да попаднеш на такива консултанти, че свят да ти се извие от смешки.  За телескопичните водачи не се бях замислял, сега погледнах и има на 1 ред. Както писах и преди, интересуваха ме други неща - основно готвене на пара, различни опции за готвене с горещ въздух (3D) в комбинация с пара, интегриран термометър за измерване на температурата в месото по време на готвене и спиране при достигане на зададената температура. Това последното специално го исках, защото със съпругата непрекъснато спорим за готовността на месото и степента на изпичане - тя често го прави по сухо (да не би да остане недосготвено), което пък на мен и дъщерята не ни харесва, защото обичаме по-сочно и алангле месо. Купих преди време термометър за готвене, но освен да го слага на прясното мляко за мерене на температурата преди заквасване за кисело мляко, за друго не го ползва...е, ама сега нЕма измъкване Simple Smile .Пиролизата не съм я търсил като опция, но като я има, може и да я ползваме. Има друга "панделка", която също не съм търсил преднамерено, но ми хареса и заинтересува и може да се окаже доста полезна - приложение Home connect, което е огромна база с рецепти от цял свят, избираш си рецепта от базата през телефона и я задаваш на фурната, а фурната автоматично задава идеалния вид програма, температура и време за готвене. Може и дистанционно през телефона да се провери дали фурната е  включена/изключена, да се управлява и разни други подобни.

Кухнята ще ни я прави фирмата, която ни прави спалнята и детските стаи на децата, както и кухнята, спалнята и детската стая на сестрата на жена ми, всичко е Ок.

# 575
  • нейде там, където ....
jd, дай рецептата, моля. Колко листа, вода и колко време се киснат? Колко пъти на ден се маже?
На вилата имаме цяла стена с бръшлян. Той е отровен, но предполагам в големи количества. Иначе се ползва при производството на сиропи за кашлица.

Писах, писах и изчезна някъде ...
Рецептата беше за целулит, а ефекта й върху стриите го открих като страничен. Може и пресен (1 добре натъпкана шепа, 20-30 листа, според големината им), и сух (1 с.л.). Залива се с половин литър студена вода и престоява 24 часа, може и малко повече. Прецежда се и се съхранява в хладилник, до седмица. Ползва се веднъж дневно - с лек масаж, веднъж на ден, 1-2 минути.

Благодаря за виетнамското чудо.

# 576
  • София
Сега като сте заговорили за лекове и панацея моля кажете някой лек за скъсано мускулно влакно😳
Бръшляна ще помогне ли?

# 577
  • София
Ох, Звездица, боли ли много? Покрай скъсаното мускулно влакно попаднах на това и можеш само да се радваш, че нямаш гангрена (последната рецепта от линка). Ама човек ако трябва и с кравешки л@йна ще се разхожда по тялото от зор. А ти пробвай просто с пелин!

# 578
Звездица, ти не ходи ли на лекар?
На мен, като си скъсах връзки на глезена преди време, в Пирогов ми изписаха следните лекарства, сега се прибрах и намерих рецептата:
https://apteka.puls.bg/bg/sardechnosadova-sistema/endotelon-150- … ableti-h-20-27663
и
https://apteka.framar.bg/30017655/%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%BA … 0-%D0%BC%D0%B3-14
на мен ми помогнаха, прочети за тях, не знам, доколко е правилно да си ги купуваш сама, да не станем като бабите на село - спомням си как съм се смяла като дете, питаха се една друга на баба ми комшийките: " Имаш ли да ми дадеш от онези малките, жълтички хапчета, че ми свършиха"? Joy

# 579
  • София
Благодаря перличке и сиренце🤗
Ходих на ортопед и той не ми каза нищо специално да правя, само щяло да си се оправи, ама аз искам по-бързо да ми мине, иначе вече почти не ме боли, само не мога да клякам.
Благодаря ви още веднъж🤗

# 580
Ами, виж ги тези хапчета тогава, пелина и аз си го записах. Два пъти съм си късала връзки - единият лекар нищо не ми изписа, вторият ми даде тази рецепта и си я запазих - по - лоша беше контузията, а се оправих по - бързо с тях, но си трябва време. Лягай да си почиваш с някоя книжка и гледай да не го товариш.

# 581
aniK, няма при мен такова нещо с рафтчето на миялната, дори и на най-кратката програма - и капчица не остава. Да не би дупките да са много на гъсто и някак някъде да се задържа вода, нямам друго обяснение..
звездица, бързо да ти минава!

По отношение на стриите, дъщеря ми се сдоби с такива също, още в 7 клас (когато основно учеше и спря да спортува), накупих й какво ли не още докато бяха червени, за да хидратира. И Lierac, Elancyl, Bio Oil и др.  + вм. душ гел за къпане олио Eucerin против стрии. Но никак не е постоянна, никак!! Ще си запиша обаче и вашите предложения. Виетнамско чудо последно съм си купувала от китайския магазин на Пиротска.
Сякаш когато ние бяхме на тяхната възраст не се сдобивахме с такива екстри толкова рано, а сега и при момичетата, и при момчетата е нещо нормално. Акселерация ли е, какво е..!?

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 20:07 от Сиси ♥♥

# 582
  • София
Сиси, залежаване е!

Звездица, бързо да се оправиш!

# 583
  • София
Някои казват, че стриите са си е до ген. Пу-пу, никога не съм имала, а не е да не съм варирала в килцата. И като бременна все забравях да се мажа. Затова пък ме мъчи целулит, а щерката има  от 8 годишна, без да е с наднормени килограми, но дупчиците се виждаха още по детските крачета. Та бръшлян в действие Wink

# 584
  • София
За Бръшляновата лига сме явно. Stuck Out Tongue Winking EyeJoy

Звездице, Kissing Heart. Близко дете беше пострадало така и видях с очите си колко боли тази травма.

Общи условия

Активация на акаунт