ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 717
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Хахаа, това с бръшляновата лига е култово😂, Спунк👍
За болките, точно защото не са непоносими, лекаря (ортопед) настоя да си направя образно изследване, и чак когато видя резултата ми сподели какво друго се е опасявал да не излезе.

Ясно съм желязната лейди😎 то жените са си изръжливи по принцип, неслучайно мъже не раждат 😂

# 586
Ясно съм желязната лейди😎 то жените са си изръжливи по принцип, неслучайно мъже не раждат 😂
Тъкмо се смях на този пост на Елисавета (завършила е ФЕГ):
Цитат
Седим си оня ден с  дъщеря ми в една градинка и си говорим. По едно време тя казва
“Мамо, Дамян плаче”
Аз се бях разсеяла малко и отговорих без много да му мисля
“Ще му мине.”
Каква грешка. Толкова години съм имала само дъщери, че понякога забравям да се концентрирам. От кулата на пластмасовата ракета се разнася вик
“Не!!! Никога няма да ми мине! Никога!!! Аз имам рана...”
 Безутешност, мрак и ад.
Но ако една жена е общувала с пълнолетни мъже достатъчно дълго, знае какво да прави с петгодишно момче. Прокашлям се и добавям мед към гласа си.
“Имаш рана? Наистина?”
“Да... и ми изтича кръвта” се чува драматично от ракетата.
Изчаквам една секунда. Паузите тук са от значение
“Може ли да дойда да видя?”
Плачът спира. Той също прави пауза.
“Да, моля”
Ставам и отивам. На коляното му има лека драскотина от преди две седмици. Гледа ме изпитателно.
“Маме, не тече кръв.”
Той ме поглежда сдържано и леко високомерно, но всички знаем, че прикрива крехка психика, която може всеки момент да се срине
“Ти дойде много бавно. Мина много време... тя спря...”
Време е за  висшия пилотаж. Какво казваме на един мъж в такава ситуация?
Изпълвам очи със състрадание:
“Искаш ли... да се приберем заедно у дома и там да ти изтече цялата кръв ?”
“Да.”
Слезе от ракетата, хвана ме за ръката и тръгна.
Дъщеря ми не разбра за какво е всичко. Ше разбере.

И в коментарите е доста забавно, ето - https://www.facebook.com/kozata

# 587
  • София
Сиси, голям смях, тази френска възпитаничка добре обрисува крехката същност на мъжките екземпляри😂

# 588
  • София
“Ти дойде много бавно. ... ”
Това ми обра точките. Joy

# 589
Аааааа, нема се разберем така...крехка психика, туй-онуй....Пате, помагай, че Женорята ни взеха за мезе...

# 590
  • София
Аз явно не съм общувала достатъчно дълго със зрели мъже и виждам зор и с малкия си мъж. Днес точно обмислях за пореден път дали ще ме заколи докато съм "млада" или ще ме пребива когато остарея. А сега ми просветна, че подходът ми е крайно погрешен и не достатъчно състрадателен за крехката му психика Wink

# 591
  • София
Кога станаха девети клас?!
Здравейте момичета( и момчета) напоследък само набързо прочета и бягам.
Пораснаха си децата- синчето е вече 180/63кг- 5см и 1кг за година.
Спи до 10 после хваща телефона, компютъра, яде ако му кажа иначе  не се сеща.Излиза със заплахи от моя страна ме ще изскубна нета...
Дори не е поглеждал да чете лятото - няма и намерение...Над нещата е детето. Тази седмица съм в къщи и му викам да ходим да вземем тетрадки - да си избере той- отговор през зъби аз да избирам, не му пука....Мисля да му взема с Хана Монтана или други женски в розово .
Това щото 20 дни на морето ми скъса нервите и се зарекох, че с Депресито вече не отивам никъде
Така изкара синчето почивката

само не успях да хвана телефона в ръцете му, за миг го беше пуснал
То бе мрънкане,мусене ,сумтене....идеше ми да го удавя
Но нищо ще му го върна .....има рожден ден на 29 ти , ще получи само химикалка с четири цвята, щото съм ларш
Не смея да си помисля какви ще ги върши тази година като се върнат всички предмети + английския и руския....но на човека не му е зор, що на мен да ми е....
Решила съм от сега нататък да не му се меся, да не напомням, да не повтарям. На 15 става все пак- циганите по две деца имат вече а моя и гадже няма....да се оправя ще гледам саир....а и ММ малко да се впрегне нали все го защитава.
Така е ще съм лоша майка 😣

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 18:08 от vnd

# 592
  • Sofia
Сиси, смях на ранина Laughing Обаче за миялната хич не ми е смешно - не я залюбих от самото начало и продължава да ме дразни. Нагъсто са решетките горе и остават капки.
У нас всички без мен са болни - не е нещо кой знае какво, но на кръгъл час тази нощ проверявах мъжете дали някой е с Т. От малката тръгна в понеделник (хрема, гърло и еднократно 38С) и тя вече е добре. Надявам се и на мъжете да им мине за 3 дни.
звездица, ти писа скъсани връзки, аз хич не зацепих - ми то моето, дето куцах на последната среща беше такова. Поне в Пирогов казаха така след снимката. Боля ме много повече от счупването преди 2 години на същото място. Точно за 25 дни мина (след морето Stuck Out Tongue Closed Eyes), но дотогава си беше и подуто, и зачервено. Още една морска терапия ти трябва Wink
И аз съм на мнение, че появили се стрии не се повлияват от тия мазила - трябва си крем за белези докато са пресни и то по-силен - Дерматикс, Зерадерм... знам ли... Аз доста несериозно подхождам към сина, защото знам, че като избледнеят, няма да личат точно тези, но сега е точно като бичуван, дет'вика Izida

vnd, ние имахме късмет харесвана девойка от съседен клас да съвпадне точно в нашия хотел на морето - то и книгата на немски, дето АЗ бях взела, влезе в употреба, на плажа лежа, къпа се в морето, миди събира с малките племеннички, волейбол игра с мъжете, на китарата свири вечерта на плажа... Добре де, няма да си кривя душата - моят по принцип си ги прави тия неща, но със стимул наоколо беше доста по-усърден Grin

# 593
  • София, в момента в любимото ми село Железница
За ремонти говорите е аз няма да коментирам с моята 30-годишна кухня 🤨
Както обикновено всяка година година си ремонтираме по нещо. Миналата сменихме тръбите от главния водопровод до къщата и я захранихме от ново място. Сега правим в механата/мазето нова баня с тоалетна и мини кухня, за да може догодина да разбием всичко и аз да се похваля с нови.
Наборката има нова мания - тича. Става сутрин в 9 пие един изцеден лимон с малко мед и хукна към селския стадион. Откарва по 2 часа там. Аз разлика не виждам, но била свалила 3кг .

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 09:12 от ninanb

# 594
И аз съм в ремонт от 1 март, а краят не му се вижда Grinning Обаче става много хубаво, точно както аз искам и това ми харесва.
Тази година моят син го е ударил на айляк - нищо не е пипнал да чете, дори не си е разчистил бюрото от миналата година... Няма и намерение да се занимава. Каза че тази година не му трябват тетрадки, защото нямало да пише изобщо Rolling Eyes

# 595
  • София
vnd, все едно описваш моя. На морето същата работа. Последните 5 дни ми скъса нервите, не искаше да ходи на плажа, защото имало вълни и по цял ден беше на басейна. Дори в един момент ме изкара мен виновна, че сме отишли на място, където морето не е спокойно 🙄.
За тетрадките, и на него му е все едно, каквито взема такива (идеята за Хана Монтана много ми хареса). Не му се обикаляло за глупости, но вчера изкарахме 3 часа в мол-а, да си избира дрехи😡.

# 596
  • София
Вашите поне са дошли на море. Моят 10-класник(бъдещ) даже не дойде с нас.
На дребосъчка й беше скучно, но ни изтърпя. Опитите за снимки завършваха така:

# 597
С глас съм се смяла!
И нашата хубостница, хем знае какви разправии стават за писането, ме уведоми, че тетрадки не и трябвали. Щяла да ползва една обща за всичко и си имала от миналата година!
И тя дразни страшно, като ми заговори, очите и искри хвърлят и все нещо не е съгласна с мен, започва да спори и да изразява несъгласие преди да е чула докрай какво имам да казвам. Отговаря до дупка, често пълни глупости и ме вбесява страшно. Има един ужасен навик - като спори и се самоцитира, за да доуточни нещо, всеки път драстично променя казаното и ме оставя без думи! Преди няколко дни и казах, че винаги съм се чудила по филмите, как е възможно майки да зарязват децата си, а сега, след втория тийн, вече напълно разбирам! Joy

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 11:22 от silver pearl

# 598
  • София
Дообре, успокоих се, че не съм аз най-лошата майка на света. Щеркич е като показаните два екземпляра на снимките. Отегчена и апатична. Дори не ме удостоява с внимание. Снимки са изключени, затова я дебна в гръб.
Дребен ми влиза в пубертета и хормоните вече ми идват в повече с неговото зъбене и оспорване. Подобно на малката перличка, непрекъснато сменя версиите, а аргументите не се различават много от тези на 5 годишния с чувствителната психика. Важното е, че ги кове на секундата и като млъкна втрещена от наглостта му с усмивка констатира: "Ха, затапих те". Вчера му казах, че прави всичко по силите си да го намразя, въпреки че съм му майка. Та не знам и аз кога ще ги зарежа.

# 599
Много ме усмихнахте. И с разкази, и с неволите ви с тийнчета Laughing
Спокойна, какво се оплакваш виж каква романтична снимка на красавицата, а на vnd ще я определим като тайнствена на младежа.
Вкъщи вчера също се водиха люти спорове на тема как трябва да се правят и неща, които не ти харесват по повод задължителната литература. Госпожицата каза "Зная, че трябва, но не искам да я чета, защото ми е скучно, искам да си чета мои неща", та тя не обичала да прави неща , които не са и приятни и край. Ама то и аз не обичам да пера мръсни чорапи и да готвя всеки ден, но го правя... Поговорихме и за социалното общуване и липсата на такова така също, инстаграм, интернет и т.н.въобще беше дълго и напоително. От едната страна аз и мъжа ми, от другата наборката и батко и,а накрая малкия заключи "Тази вечер всички сте ужасно скучни"

Общи условия

Активация на акаунт