ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 312
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
При твърде "кекаво" дете  за съжаление, последните две години "пу, пу" не искам да се хваля.
Основните ни имуностимулатори: за всички в семейството-от октомври всяка вечер по някакъв начин чесън в яденето. Аз не понасям, но съчетано в кьопоолу, доматен сос, дори салата от краставици с копър, зехтин и чесън се получава добър вкус.
За мен и младежа-чай от шипки и трънки, събирани собственоръчно от мен.
За мен-ликьор от боровинки и къпини, мое производство, като се почне от брането на дивите плодове. Пазарски-не.
За мен и съпружието-аперитив, по възможност с ясен произход от време на време, а през декември, януари и началото на февруари и-домашно мелнишко вино от "ятаци".
Храна-сезонна, в умерени количества или замразени зеленчуци, които сме купили през сезона им от точно определени баби на пазара, по поръка на майка ми. В нейната рецепта влизат спорадично изброените горни, без "аперитив", но задължително "чесновите"Joy

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 14:10 от Светкавица

# 706
  • София
Момичета, едните резултати излязоха в норма, трябва да излязат и другите (тези от Германия, може и след две седмици),  за да се знае къде следва да се търси причината. Много ви благодаря отново!

# 707
  • София
Buni,
Много се радвам, че първите резултати са успокоителни. Моля се и другите да са такива.

За противогрипни ваксини, и нашето семейство няма практиката да се профилактира, и за момента също ще се въздържим от смяна на стратегията. Изкуствени витамини не даваме, само по време на ИП давахме вид Д и вит С. Аз също смятам, че най-добре са природните витамини.

Много ме е яд, че ще пропусна срещичката, още повече, че би имало нови познанства с хора, които уважавам🤗.  Ние финално решихме да отскочим до Гърция и в петък пътуваме. Тествахме се семейно и вчера бяхме чисти😎. Пийте по едно и за мен Simple Smile

# 708
  • Sofia
buni, пу-пу, всичко да е в норма Hands Pray Да има грешка или причината да е във витамините, които ще спрете! Да са напразни притесненията, колкото и да е мъчително чакането Hands Pray Revolving Hearts

Сигурно и аз ще ви изчакам да кажете къде сте седнали, за да паркирам по-наблизо Relaxed Наскоро наборът се разбра да излезе с приятел. Бъзикнахме го да вземе и сестра си и отговорът беше "да бе, ще си слагам ангажимент". Та така и аз, не мисля да си слагам анагажимент в петък вечер Laughing

Завиждам ви на тия, дето ще отскочите до Гръцко. Личната ни даде направления за някаква профилактична ПКК, но още не намирам време да отида, а и се плаша да няма опашки Confounded

# 709
  • София
Хубави новини, buni, дано продължи така.

Ох, с мелнишко вино от избата на Шестака и бих си укрепила имунитета.

Аз предлагам като се съберем да решим къде да седнем, а след като се установим да напишем, за да се присъединят и закъснелите.
В Кабана вечер има участия, а ние искаме да сме спектакълът, та не зная дали е подходящо. Иначе с пейките е много удобно за голяма група като нашата.
По Витошка е лудница, но в околните преки има много заведения с дворчета.
Друг вариант е да си по вземем нещо и седнем в Дупката или на други пейки в градинката. Ако някой води малчовци, както миналия път, ще могат да поиграят на детската площадка. А и ще стреснем някоя тийн компания. Joy

Весело изкарване на онези, които ще са на почивка!

# 710
Buni, и аз силно стискам палци и вторите изследвания на детенце да са в норма!!! Относно срещата, до 18: 00 утре тогава — добре, че от единствената среща на която съм била, точно до Спунк се бях насадила и само нея и Звезди си спомням, а и МИА, но тя нещо се изгуби...
Звезди- приятна ваканция и зареди здраво батериите за догодина за битката на маляка... сега поне знаеш голямата вероятност да си остане госпожата ви по МАТ. Сега новините са такива. Дано!

# 711
  • София
Благодаря ви🤗
Saffron, дано да не е фалшива новина, ако е истина ще ми олекне, че и без това седми клас си е изпитание, най-вече за нервите и черния ми дроб😂

# 712
  • София
buni, страхотна новина. Дано и другите резултати да са наред 🤞
...че и без това седми клас си е изпитание, най-вече за нервите и черния ми дроб😂
А предстоящата година пък съвсем. С толкова много неизвестни, дано да оживеем до финала й😁
Весела почивка 🤗

# 713
  • София, в момента в любимото ми село Железница
и МИА, но тя нещо се изгуби...

МИА си е тук, но с нов Ник 😉 някакво сиренце...
Може би ще мина и аз за час

# 714
  • София
Бъни много се радвам за добрите резултати.Дано и следаващите от Германия са такива!
При профилактична кръвна картина при щерката хемоглобинът и хематокритът бяха по-ниски.Та пускахме днес отново изследвания.Всичко изглежда в норма.
Изследванията ги пуснахме  във филиал на Кандиларов,в който се чака отвън и пускат по двама души.
Fair Lady не разбрах показаната фурна на Горение ли е?Останах с впечатление,че е.Аз от близо 13 години съм с такава,но вградена.Най-големият и плюс са телескопичните водачи. Не съм доволна,как пече тестените изделия.Бухват и после спадат /малко/.Но може би сега са усъвършенствани моделите.
Звездица да се топнеш и за мен в гръцкото море.Моят мъж искаше да повторим,преди месец се върнахме от там.
Признавам с големи резерви отидох,но беше много хубаво.Е,разбира се изтеглих късата клечка и на границата отново мен ме тестваха.Но пък след това беше супер.

# 715
  • София
Buni, много се радвам. Сигурна съм, че и другите ще бъдат в норма и ще се отпусне майчиното ти сърце.
И ние ще ходим в Гърция. Заминаваме във вторник като за понеделник сме предвидили теста, но ще го правим в Пловдив. Дано не ни мине котка път и всичко да бъде наред.
Имаме нещо планирано този уикенд, но може и да пътуваме в събота, така че пишете къде сте в петък и аз да се присъединя за малко.

# 716
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Бъни - стискам палчета за добри резултати и на останалите изследвания!

Прекрасна срещичка на всички довечера! Аз излизма в отпуск и вече нямам търпение - за първа година пропускаме морето и сме само на планина, но каквото такова.
За ваксините - за нас не слагаме, но бабата ще трябва, че е с диабет и много други съпътсващи неудобства (да ги наречем).
Витамини - Саностол и за двамката, но се чудя дали нещо да не добавя.
За нас - обичайно магнезий и май нищо друго.

За маските за училище се чудя дали с бъфчета да не ги пускам?

# 717
  • София
Какво е “бъфче”?

# 718
# 719
  • София
Ох, хора, изпуснах ви. Прибрах се с децата, те се залепиха за устройствата и аз рекох и аз като тях да релаксирам и се прехласнах по някъв сериал 3 сезона та ми изтекоха очите от седене пред лаптопа отделно си изгубих времето.

Маски ли искат в училище последно, та обсъждате банданите? На щеркич нали миналата зима и подарих такава с покемони, мисля че за метрото ще ѝ е екстра да си я слага върху маската с филтър.

Не съм сигурна, че ще успея да дойда на срещата, защото в 17:30 ми свършва физиото, докато се домъкна.... Хем много ми се иска да ви видя, хем хич не ми се правят тигели из София с ГТ. Станах си селянче аз за 2 месеца и сега трудно се адаптирам към градския живот.

На децата в зимния сезон давам омега 3 вечер. От миналата пролет започнах да давам и витС+Д+Цинк. Те не са високо дозирани тези последните та може и да ги продължа, че моите деца много неприродосъобразно се хранят.
Иначе аз пийвам трайно К2 за кокаляка, А и Е за женски неразположения, Д3, Б12 и желязо защо имам недостиг, Селен заради ЩЖ. И спорадично разни други та си стана мултивитаминен комплекс Grinning Все пак дядото дето е на крака на 107 год. пие по 40 таблетки с разни хапчета, вкл. витамини на ден Joy

Смятам заради синузита ще си вземем ИЧ лампа за нагревки зимата. Искам и кварцова да си вземем, но не намирам за БГ нещо с такива приставки. Сега правя нагревки с такова, ефекта е вълшебен и мигновен.

Бъни и аз стискам палци за изследванията!

Общи условия

Активация на акаунт