Седмокласници 2020/2021

• 32 005
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ако са по математика-по новата програма има нови раздели,а и старите са разместени...Да не говорим,че и формата се променя-тази год бяха 20+3 миналата 20+5,по-миналата 20+4 задачи,а е добре да се правят ПИ по определения формат.
А, това си го знаем😀, но тя от тези сборници решава само задачите от движение, работа и смеси и сплави. Тези трябва да ги решава лятото, всички останали ще ги борим през учебната година.

# 196
  • София
По БЕЛ съм поръчала една книжка, която я чакам да дойде следващата седмица и ще мога да дам отзив за нея, щом я получа. Ето я:
Скрит текст:

Освен книгите за лятото друго не съм взимала.

По МАТ имаме тези две, като на втората има вариант и за 7 клас, но ще я взема само ако видя, че има нужда:
Скрит текст:

Други покупки не планирам.
Иска ми се лятото да го оползотворим да пооправим правописа и да си прочете книгите.
По мат да решава по малко задачи, за да не загуби форма.

# 197
Правописа на сина ме е трагедия, не знам дали има оправия.Моля се само да могат да му разчетат, за красиво писане отдавна изгубих надежда:)

# 198
  • у дома
Правописа на сина ме е трагедия, не знам дали има оправия.Моля се само да могат да му разчетат, за красиво писане отдавна изгубих надежда:)
Кое от двете-почерка или правописа?Ако е почерка,споко-не знам какво им е  на проверяващите,ама разчитат.

# 199
А, да, важно уточнение. За почерка говорех Simple Smile

# 200
  • у дома
А, да, важно уточнение. За почерка говорех Simple Smile
Което не ти пречи да му спестиш информацията и да се старае-обаче да си ти кажа е загубена кауза-това от личен опит.
Аз понеже ходих да гледам работата на моето-останах в потрес-две стр голям формат изписани-мен на 3то изречение ме заболя главата да се мъча да му разчитам-имаше 29т на преразказа и предвид това,че за цялага година е направил около 3 преразказа и не е ходил на школа или учител си му бяха даже и множко изкараните точки.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 21:58 от svetlaem

# 201
И аз го имам същия опит , никакви илюзии вече не си правя.

# 202
Никакви помагала не купувам. Ще ходи на школа по Бел и ще вземе само каквото ни кажат от там и от училище. Учителката в училище според мен е много добра и взискателена. Каквото и да взема допълнително така ще си седи.
По математика също ще бъде само това, което му искат в клас. Те са със засилено изучаване, така че няма да има допълнителна подготовка.

# 203
  • В светлината на слънцето
И аз нищо не съм купувала. Каквото дадат от школата по мат и каквото каже учителката по бел. Краснопис и моят трябва да тренира и то много сериозно.
В колебание съм какво да правим с тренировките. Той реално тренира всеки ден, през събота са на състезание. Което в 7 клас трудно ще се случва.

# 204
Не ги спирай. Нали трябва да разпуска с нещо пък спортът помага и за функционирането на мозъка

# 205
  • Варна
И при девойката тренировките остават, но от 3 вероятно ще станат 2 пъти в седмицата, освен преди състезания, но при тях сезонът обикновено приключва с Държавното, което е в началото на март, та вероятно след него ще ги намалим. Испанският ще е главно онлайн и вероятно по веднъж месечно ще е присъствено, за да не губи време за път. Бие отбой за фотографията, което идеално отваря време за школа, но ще мислим тепърва. На английски ходеше до 5 клас включително. От ваканцията преди 6-ти смени с испански. В момента по АЕ е на ниво В1.1, а на испански на А2.1. Иска ми се в гимназията да започне трети, но е категорична, че това са нейните езици и единствено италиански би учила още. За съжаление във Варна такава опция няма, та вероятно ще си остане с тези двата, но дано поне ги научи добре.

# 206
Няма да спираме нищо ние. Продължава с АЕ и двата спорта, както и школите по БЕЛ и Мат. Свикнали сме, не е проблем , само малко е трудно докато наместим часовете Simple Smile в началото на срока.

# 207
Копирам връзката относно мерките срещу вируса по време на присъствената учебна година според МОН.
По-интересен е коментарът към статията за началото на учебната година в Холандия!
Попаднах на мнения на учители, според които, препоръките на СЗО били максимум 10 деца в стая при дистанция 1.5 метра между тях. В България , разбира се, МОН е над тези неща!
Ако има родители с деца, които се обучават в чужбина, моля да споделят какви са изискванията при започване на учебния процес там!

http://www.danybon.com/coronavirus/merki-koronavirus-nova-uchebna-godina/

# 208
Нямам думи! Децата ни ще са опитни зайчета. Дистанцията била лична отговорност. Как в една малка стая с 20 деца ще се спазва дистанция на лична отговорност! Не ги е срам! А малките как ще я спазват на своя отговорност?

# 209
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В друга тема го видях и не можах да си поема въздух доста време.

Интересно, ако тоя журналист се яви на НВО по БЕЛ, колко ще изкара?

Общи условия

Активация на акаунт