Седмокласници 2020/2021

• 32 042
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Преразкази моят е правил, различни - сбит, подробен, трансформиращ - но с частната си учителка по БЕЛ.
В училището не разчитам изобщо на подготовката нито по БЕЛ, нито по МАТ - там е просто трагедия; от сменящи се всеки срок учители, до такива, които казват "Българският език и литературата са едно и също, затова ще учим само произведенията" и "В математиката трябва да си натамъняваме отговорите спрямо условието."  Tired Face

От 1 септември ще мине опреснителен курс за материала от 6 клас в школа и после ще си продължи пак там и през годината. В момента всеки ден прави по нещичко, свързано с учене - малко упражнения по БЕ, малко задачки по МАТ. Стихотворения не смятам да му давам да учи наизуст. Вчера започна "Немили-недраги" - страшна мъка. Дойде възмутен и каза, че всичката българска литература била такава - СКУЧНААА Frowning1 . Но какво да се прави - ще му се наложи да преглътне задължителните книги.

# 316
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
А сега любителите на вино от Гиквеш да дадат препоръка https://nokovandson.com/vino/wine-import/old-world/macedonia/sta … arska-izba/tikves -подозирам,че хубавото е това ,на което не ми харесва цената,ама да питам все пак...

друг не отговаря - значи аз ще съм информаторът за тиквешкото вино Simple Smile Simple Smile Simple Smile

у дома се уважава розето. за другите нямам мнение.
от Аванти, кашонче на прИмоция малко под 10 лева, без промоция малко над 10 лЪва.
картинките са като тези, които показах. малко примитив стил.
такова лъскаво като твоето не сме опитвали.

и ракийката била хубава, по мнение на колежка. Simple Smile

# 317
И предложените дати са....

VІІ клас
Български език и литература – 11 юни 2021 г., начало 09,00 часа
Математика – 14 юни 2021 г., начало 09,00 часа
Чужд език (по желание на ученика) – 15 юни 2021 г., начало 09,00 часа

# 318
  • Варна
Включвам се и аз в група със седмокласник и третокласничка. Досега бяха в различни смени, но тази година ще са в една и  не ми се мисли какво ще става у дома.
Преразказ и той още не е правил, това му е слаба част. Затова ще е с частен учител, отделно от школата.
Нищо наизуст няма да учи, нямам шанс да го убедя. Уж от август месец започва да чете, да видим.
Продължаваме с школата по математика, от другата седмица започваме и БЕЛ. Ще е 1 пас на седмица присъствено и по 2 часа онлайн. Поне нещо да прави, че иначе мързелът го е завладял тотално.

# 319
Скрит текст:
Включвам се и аз в група със седмокласник и третокласничка. Досега бяха в различни смени, но тази година ще са в една и  не ми се мисли какво ще става у дома.
Преразказ и той още не е правил, това му е слаба част. Затова ще е с частен учител, отделно от школата.
Нищо наизуст няма да учи, нямам шанс да го убедя. Уж от август месец започва да чете, да видим.
Продължаваме с школата по математика, от другата седмица започваме и БЕЛ.
Ще е 1 пас на седмица присъствено и по 2 часа онлайн. Поне нещо да прави, че иначе мързелът го е завладял тотално.

щях да си помисля, че описваш моя хайлазин, но вие сте с един пас Wink а ние с два. Simple Smile Simple Smile  Simple Smile
нашето училище е организирало по един час седмично БЕЛ и математика до края на юли.
за него са си точно пас-ове, защото почти успява да ги байпасира.
 Simple Smile почти, защото и аз съм на линия и не смее съвсем да блее в час.
оперираха го и не е вил така.
нямал ваканция...
това не било живот...
койот сущий за два учебни часа седмично!

Дидева, благодаря за инфото.
Simple Smile да пиша ли пак на модераторите да го премесття на първа страница или ти ще им пишеш?
не искам да се изгуби. Simple Smile

# 320
Вашата тема си я стопанисвате вие. Аз само ще се включвам с информация и помощ, ако мога да окажа такава. Simple Smile

# 321
Simple Smile Simple Smile Simple Smile стопанисах я вече! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
и в календара на телефона вкарах датата, а той възмутено се изключи.
то бива, бива, ама преди лятната ваканция да те опляскат с датата на изпитите...
давайте тиквешкото, бейлиса... и да почваме.

# 322
  • В светлината на слънцето
Ха-ха, а аз дето прецаках моя с интензивен английски цял юли, всеки ден по 2,5 часа онлайн. Ама той се съгласи отпървом де. Съвсем по норвежки съм действала - со благо и со кротце. Обаче вече ме гледа лошо. То добре, че краят наближава. Joy

# 323
st.Dobri, много са забавни постовете ти Satisfied, винаги успяваш да ме разсмееш.
На набора му пробутвам по някой тест по математика. Нямам търпение учителката му от уроците да се обади и да го почва със задачите, че само компютърни игри са му в главата.
Преразкази и той не е правил, направо не ми се мисли за там. Уж от август ще започва с уроците и по БЕЛ, та да видим.
Имах намерение да го накарам да научи стихотворенията наизуст ама май ще се откажа или ще ги оставя са септември. Прочете от христоматията откъсите, които ще се изучават и е готов със задължителната литература Grin

# 324
  • София
Следващата година има два дни между БЕЛ и Математика.
Каква им е целта?! Да се подготвят децата в тези дни по - добре по математика. Да си отпочинат по - добре. Ние да изтрещим още повече или да направим по - голям оборот на магазините за алкохол 🤔
Аз лично не виждам смисъл да има такъв промеждутък между двата изпита.

# 325
  • Варна
Досега не бяха разделяли датите с уикенд сякаш, или греша? Очерава се изнервен уикенд - ще сме си всички у дома, ще я карам да си спомня какво е писала по БЕЛ, тя ще ме отрязва, ще го ударя на молби, тя ще се кълне, че не помни и накрая с баща ѝ ще си сипем още след кафето... Ама каквото за другите - това и за нас Simple Smile

# 326
  • София
1 ден между двата изпита, сега петък и понеделник.
Девойката още се мотае със задължителното четиво, но пък с удоволствие чете каквото си хареса - добави си в списъка Приключенията на Том Сойер Wink
Качих ѝ всичките текстове на Киндъла, а там където са откъси, само откъсите.
Остана доволна колко е часта от Бай Ганьо и веднага го прочете.
Наизуст не учат в училище, аз не бих я карала, мъка ми е тази дейност, само съм й казала да чете внимателно стихотворенията, за да може да ги разпознава.
Днес приключва с плануваната лятна математика и от утре е на дневен ред преговор по БЕЛ.
Домашното от школата сме го отложили - има 3*2  теста с указания кога да се решат през лятото, но ще е в последния момент.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 18:57 от Desem

# 327
  • София
И предложените дати са....
VІІ клас
Български език и литература – 11 юни 2021 г., начало 09,00 часа
Математика – 14 юни 2021 г., начало 09,00 часа
Чужд език (по желание на ученика) – 15 юни 2021 г., начало 09,00 часа

Това само предложение ли е засега?
Чака ли някакво одобрение и влизане в сила, или си е вече регламент?

# 328
Датите са идеални. Досега само веднъж са били разделени така - в петък и понеделник. Обикновено е НВО - учебен ден - НВО. Освен това дните за НВО официално са обявени за неучебни.

Kally May, проект е. Подлагат ги на обществено обсъждане до 26. август. Но не помня някога датите от проекта да не са съвпадали с окончателните. Последната учебна година по разбираеми причини не я броим.

# 329
А с колко време разполагат децата на матурата по БЕЛ за втората част с преразказа? Текста остава ли при тях или след като имат време да го прочетат им го взимат?

Общи условия

Активация на акаунт