Седмокласници 2020/2021

• 32 040
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • София
rally би ли споделила къде ходи детето на курс по италиански?  Моят е учил 3 години в училище и има някакво ниво. Скоро подхвърли, че му се ще да продължи да го учи. Едва ли ще е тази година, защото челно ще се сблъска с товарния влак в лицето на френския език, но евентуално по-натам.
Я и Ред се е появила. Май бая ви налазихме😄

# 301
И аз съм съгласна с _re_ge тази седмокласна кампания да се опитам да е караме по-спокойно. И преди писах, че минах по този път и си взех урок. Най-важното е детето да е спокойно и здраво. Скоро изкарах кашона с материалите от седми клас на каката. Уплаших се колко помагала, тетрадки, тестове съм набавяла и тя е решавала. Видяхме, че е започнала да учи стихотворенията наизуст на 20.06, защото госпожата ги беше дала за домашна за лятото, а ние сме изпълнителни. Познайте колко деца ги бяха научили? Било е излишно, те през учебната година доста ще наблегнат на тях, ще пишат тези. Добре че сегашната госпожа по БЕЛ не ги даде да се учат наизуст, а само да се четат. Нямаше да го назорвам. Иначе моят бъдещ седмокласник чете само задължителната литература и активно почива на плейстешъна. Сега се готви за някакъв турнир и каза да не го закачам събота и неделя, че те били за почивка дори и от четенето. Учители съм намерила по Математика и БЕЛ, но ще започне в началото на учебната година.
Rally ние с теб на един огън ще се печем тази година.

# 302
  • у дома

И за да сме по темата Wink наскоро попаднах на Оранжево вино, препоръчвам с две ръце.
Ако може такава информация да се дава с линкове или поне от къде какво що...

# 303
  • София
Моят син пък учи като втори език испански и засега много му харесва. Не е решил дали ще се цели в испанската догодина, но и аз не съм се интересувала от евентуалните възможности след завършването ѝ например.
Възхищавам се на деца и родители, които имат ясни цели и имат стратегия за постигането им.

# 304
  • у дома
А сега любителите на вино от Гиквеш да дадат препоръка https://nokovandson.com/vino/wine-import/old-world/macedonia/sta … arska-izba/tikves -подозирам,че хубавото е това ,на което не ми харесва цената,ама да питам все пак...

# 305
  • София

И за да сме по темата Wink наскоро попаднах на Оранжево вино, препоръчвам с две ръце.
Ако може такава информация да се дава с линкове или поне от къде какво що...
Оранжевото вино се прави от бяло грозде, но технологията е като при червените вина.
Попаднах на такова вино на Christmas Sommelier Market през декември миналата година. Дегустирах Maryan Orange  и ми легна на сърце.  Споделям това с уговорката, че нямам претенции да съм голям разбирач, само виното е любимата ми напитка Bowtie

След вашите препоръки съм се засилила да пробвам Тиквеш 😁

# 306
Аз по принцип съм доста притеснителна, уви дъщерята се е метнала на мен в това отношение! Последните месеци следих отблизо седмокласната тема и се успокоих, че каквото и да стане на изпитите, в крайна сметка не е края на света. Училища, особено в София, много, всяко си има силни и слаби страни, ако не влезе в някое по-престижно, пък ще може да се развива в някоя по-спокойна среда и да набляга на курсове по предметите, които най-много я интересуват. И бъдещите съученици са важни наистина, но винаги можем да сменим училището, ако положението стане много драматично. В чуденка съм дали да проучвам частни училища като резервен вариант, но не съм сигурна дали средата ще бъде по-различна, а и с малките класове ще е доста по-ограничена.
Общо взето, за мен ще е много важно тази година да не й вменя някакво допълнително притеснение, че това ще едва ли не изборът на живота й и от нерви да не може да покаже действително на какво е способна.

# 307
  • На морето!
Аз Септември ще си имам и второкласничка и засега избягвам да си представям как ще се учи онлайн, бедна ми е фантазията..
Същата е ситуацията и при мен. Второкласничка и седмокласник.

Стихотворенията отказа да учи наизуст, по принцип това му се получава бързо и каза, че ако се наложи ще ги наизусти на момента, засега само ще ги чете. През годината би трябвало много детайлно да ги изучават и работят по тях, така че и аз не виждам смисъл честно казано. Надявам се да се научи да разсъждава и анализира писмено на достатъчно добро ниво, тъй като това в момента е проблем, тезата и преразказът заедно с геометричните задачи и завъртяните текстови са ни препъни камъчето, но каквото трябва ще стане. Надявам се все в някаква ЕГ да влезе, че в чуждите езици му е силата.

Аз също съм в подготвителната група, загрявам черния дроб с бяло вино със спрайт и лимон, много добра комбинация за летните вечери с равносметка "И днес нищо не е свършил".

# 308
Знае ли се каква ще е писмената задача за нашия набор? Ще се включва ли сбит преразказ, ОЛВ и други видове?

# 309
  • София
2 класник и 7 класник ..няма да е лесно, но ще оцелете Simple Smile
преди 2 г. бях с 7 класник и 4 класник.  
Енергоспестяващ кандидат гимназист, заявил желание за топ гимназия с допълнителен изпит, та освен БЕЛ и Мат още 3 предмета за олимпиади и изпит трябваше да готви.
В училището му БЕЛ и Мат бяха голяма дупка, по тази прична се озовах с два проекта - НВО7 за баткото и измъкване на наборката от това училище.
Скрит текст:
- в 7 клас преразкази не правиха (преди това също). Мама Мони, познато е нали? Класното 1ви срок беше "текст разбиране", 2рия - "като по формата на НВО", но без преразказ. Как се пишат преразкази го учи приятелка на бабата лятото преди 7клас.
- в 6 клас повече от 1/2 от годината по математика нямаха учител, нямаха заместник. Смениха се 4 учители като 1вия (до началото на декември) все едно го нямаше (1 задача в час, няма домашни... изоставане с материала). В същото време матем. паралека освен 2 часа ЗИП-Мат имаха и допълнителни часове по проект, само за тях, и НУЛА деца класирали се на обл. кръг на НОМ, т.е. и там не бяха розови неща Sad.
Реално в 7 клас в школата той учеше БЕЛ и Мат, в училище за тези предмети не очаквах нищо, само да го изпитат Sad.
И двамата нямаха почивен ден, от там и цялото семейство Sad няма баби /дядовци помощници... оцеляхме, и двата проекта се случиха, не на максимум, но бе правилното за тях Simple Smile

... та притенявайте се (и аз с вас), но вярвайте и в доброто/успеха/децата Simple Smile

Дъждец, не били трябвало да е като досега?
ОЛВ мисля не учат, есе също.

# 310
За нас нямаше ли промяна? Досега беше само подробен преразказ. Мисля, че за нас включиха и сбит или бъркам?

# 311
Още няма модел на НВО за вашия набор.

# 312
  • София
Дидева, до края на август ли се очакват?

# 313
Миналата година ги публикуваха на 5. септември.

# 314
  • София
Десем мнооого познато. Преразказ в училище не е правил, добре че поне тези пишеха в 7 клас. По отношение на стихотворенията наизуст. И аз бях впрегнала моят да ги учи лятото на 6-ти срещу 7ми клас. Научи само "На прощаване", другите категорично отказа. наистина разглеждат ги много подробно и няма смисъл да ги карате да ги учат наизуст. В някои училища през годината ги искат, но нашата учителка по БЕЛ в училище не ги накара да научат нито едно, но наистина ги разгледаха подробно.

Общи условия

Активация на акаунт