Седмокласници 2020/2021

• 32 030
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
_re_ge, напълно съм съгласна с написаното от теб. Дъщеря ми завърши една от т.нар. "елитни" гимназии в града. В класа й имаше деца/ единици/,  на които никак не им беше мястото там, не им се учи, изкласяваха някак с 3-ки, 4-ки, и аз през годините съм се чудила защо това драпане да са точно в това училище. Може би родителя освен заради по-добрата среда, се надява , че същата тази среда ще го "дръпне" нагоре, ще прогледне и ще иска да не изостава от съучениците си. Има деца-умни, будни, но ако родителя не ги побутне и следи, си пропиляват възможностите за съжаление. Вероятно това са мотивите на родители, които на всяка цена искат детето да е в елитна гимназия.

# 271
И аз мислех да гледаме Бай ганьо, но първо да го прочете. Ама вече 20 дена го мъчи по няколко страници и хич не й спори

# 272
_re_ge, аз самата съм точен пример за това, че съдбата си знае работата: преди 300 години се стремях да вляза в Езиковата гимназия в родния ми град, с английски език, но...се провалих с гръм и трясък на изпита по математика и бала не ми стигна за английски - приеха ме във френска паралелка. Благодарение на това сега владея и двата езика, защото английски си учих на школа. И така...
Ние, понеже сега не сме в БГ, ще пропуснем този напрегнат епизод от живота на наборчетата, но духом и с чаша в ръка ще съм с вас! При нас терзанията ще са директно на матурите в 12-ти клас, живот и здраве!

# 273
  • София
Аз такъв сериозен подход към седмокласната тематика не съм виждала досега. Шапка ви свалям! Joy

Винаги трябва да сме добре подготвени Laughing 

_re_ge, и аз съм на същото мнение, ако не влезе в желаната гимназия винаги може с курсове, школи  и уроци да постигне това което предлага у - щето в което не е успяла, така че за момента  мисля да не се напрягаме много, но все пак има цяла година до НВО и не знам в каква посока ще се развият нещата.

# 274
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Като почитател на розето, абсолютно се втрещих, че има такова от тикви. Joy
Ще ви чета, момичета!

виното и ракията на "Тиквеш" се котират високо не само у дома.
илюстрирам ознакомлении ради  Simple Smile

и още малко за Тиквеш

# 275
  • В светлината на слънцето
Като претръпнала веднъж, не мисля да се напрягам излишно седмокласно. Каквото е писано, ще стане. Като не стане там, където иска, винаги има начин да учи онова, което иска. Стига да иска. Това, което зависи от мен като уроци, курсове и ПИ, ще го получи. Само да сме живи и здрави.

# 276
Като претръпнала веднъж, не мисля да се напрягам излишно седмокласно. Каквото е писано, ще стане. Като не стане там, където иска, винаги има начин да учи онова, което иска. Стига да иска. Това, което зависи от мен като уроци, курсове и ПИ, ще го получи. Само да сме живи и здрави.

И аз така. Преди 9 години минах по същия път. Голям стрес беше. Сина ми е много амбициран, пък да видим.

# 277
  • София
Как бих искала да се присъединя към "невпрягащите се"... Ама пуста му природа, не се дава Joy
Мъжо казва: ако няма за какво да се притесняваш, ще си намериш!
Та зареждам шкафчета и продължавам да се притеснявам Joy
Девойката продължава да не знае какво иска. Притеснителна е, разумна е, знае какво е да не се получат нещата дори да си се трудил много, знае и че нещата могат да се получат.
Обсъждали сме различни варианти и за езици и за училища, баловете, квотите, слаби и силни й страни.
Мислех си, че вторият път ще е по-лесно, но не... и продължавам да го оприличавам с раждането. Joy

# 278
И аз съм от притеснителните , много е ме страх от средата в посредствените училища.Не че е гаранция , ама една идея сигурно е по -добре да си в среда от мотивирани деца . Моят син е умен , ама адски инертен и лесно манипулируем и за него средата е от решаващо значение . Като гледам баловете тази година обаче просто губя надежда, няма как с тази подготовка от кварталното училище да надскочим летвата , въпреки че го записах на курсове . Отделно ако се продължи ДО каузата  става вече невъзможна. При тях ДО премина с файлове през Школо , т.е едно голямо нищо,

# 279
Ако минат пак на ДО и учителките му от частните уроци си водят нормално часовете, направо си минава на частно образование. Мисля приоритетно да учи по БЕЛ и математика, а за останалите предмети, колкото стигне времето. Наистина при равен бал ще се взимат и другите оценки, но до там да го докара.
Проблем ще настъпи ако не вървят уроците, тогава вече не ми се мисли.

# 280
Официално се записвам в темата.
Ето и снимка на членската ми карта

Виждате, бързо се уча Laughing

# 281
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile Simple Smile бЕлото е за летния сезон. с ябълка, лЕмонче и малко газирана вода.
за зимата - червено.
а розето е за всеки ден. Wink

заставам плътно зад ре_ге.
изнервени родители = изнервено дете. а който не е спокоен не може да покаже потенциала си.
важното е да са здрави. и ние с тях.

# 282
  • Варна
Ура! Събрахме се! Няма да пием от нерви и притеснение, а за кеф Simple Smile
Ако някой помни как се хвалех, че щерката знае какво иска и няма да си промени мнението, нека сега ми се посмее Simple Smile Днес ей така от храстите изскочи, че искала да учи английски за първи език, щото ако го учела като втори, видиш ли, нямало да го научи. Не щяла ФЕ и НЕ, но можело да се прежали, щото и без това втория език изобщо не се учел, та било все тая кой от тях ще избере... Що ли ми трябваше да се радвам предварително.

# 283
  • София
И аз съм от притеснителните , много е ме страх от средата в посредствените училища.Не че е гаранция , ама една идея сигурно е по -добре да си в среда от мотивирани деца.
Точно средата на нас ни е определяща  и кой какво и да ме убеждава (а такива имаше много, когато сина ми кандидатства), че навсякъде се е ширнала простотията, чалготията и прочие, но аз не съм съгласна.
По тази причина ще се стремим към  най - добрите, но не с цената на здравето и нервите на цялото семейство.
Аз също съм от притеснителните, но миналата година съумях да запазя здравият си разум и НВО мина по възможно най - добрият начин за детето.
Е, след това удавих тайно мъката в малко твърд алкохол, че не го приеха по първо желание, но пък той беше и все още е доволен, че попадна точно в тази гимназия и в точно този клас.
И както се казва всяко зло за добро 🙂

# 284
Dive, права е дъщеря ти, че втори език няма да научи в ЕГ. Трябва да е много амбицирано детето, да го учи  допълнително по школи или частни уроци ако иска втори език на високо ниво. От опит го казвам.
Също не мога да се съглася и с мнения, които съм чувала, че английския така и така го знаят или ще го научат като втори. Въпросът е на какво ниво искат да го знаят.

Общи условия

Активация на акаунт