Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 109
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
аз също пия корлентор - 7,5 мг 2 х 1/2 т. /триъгълни са, но ги гризвам и разделям/. поема се  от касата - аз плащам някъде 15-16 лв.
За каква диагноза ти го пускат по каса?
Да взема и аз да подгоня кардиолога. Thinking

# 541
Миме, ти ме изплаши с тия искри пред очите... Лекаря каза също че може да се получи.. Добре де, преди малко си мерих кръвно 115/70 а пулса ми е 66...Кажете ми как да се съглася с тая доза.. Не знам дали това да го почвам изобщо и кво да правя... Тромкардин няма ли да оправи нещата ако почна него?

# 542
Мария, а щом си ок след глад, пробвала ли си наистина да гладуваш 1 седмица на вода примерно? После трябва захранване поне още толкова.
Витамини и минерали, ако са в инжекционна форма, пак ли преминават през червата?

Джерами, не ми е такова убеждението, че ако традиционната мед.каже, че не може, значи не може, нито й вярвам безрезервно, но не вярвам безрезервно и в алтернативната. За ремисията на Мутаров бях чела, като ходих при Гайдурков. Даже май го срещнах единия път при него. Обаче са минали години и наистина не помня вече кое ме смути тогава и го заклеймих така.
Но ще потърся книгата за ЩЖ.
Гайдурков на мен ми помогна, но след това чух от познат лекар, че се е опитвал да лекува дете с диабет и ми падна в очите. Затова трябва с едно наум във всичко.

Понеже от проблемите на Мария тъгна темата, най-добре е тя да прочете книгите и да си прецени.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 15:51 от Дъждец

# 543
Миме, ти ме изплаши с тия искри пред очите... Лекаря каза също че може да се получи.. Добре де, преди малко си мерих кръвно 115/70 а пулса ми е 66...Кажете ми как да се съглася с тая доза.. Не знам дали това да го почвам изобщо и кво да правя... Тромкардин няма ли да оправи нещата ако почна него?
Тя Мимето дава реакции от много лекарства
Но при пулс 66....направо не зная, на мен винаги са ми го изписвали при на 120.
Защо не отидеш при друг кардиолог.

# 544
  • Бургас
Демонче,това с искрите аз не го знаех предварително,никой не ме беше предупредил.Имаше нещо в листовката за зрителен феномен,но не съм му обърнала явно внимание,майка ми се тръшкаше,че тези искри са от него,тя го чете.
Леми е права,към много лекарства правя много лоша реакция.Затова и не се наемат да ме лекуват.Ти е възможно да се почувстваш добре,но има пулс,под който не се пие Корлентор.

Имам един епизод със загуба на зрение за 4 дни,от които помня само 2.Излезе,че е станало от противозачатъчни,изписани ми за лечение на ендометриоза.Затова при промяна в зрението се ошашавяме вкъщи.Жените масово пият противозачатъчни,но ето,при мен се получи тромбоза или не знам си какво.Не знам какво ми слагаха,за да ме съвземат,не виждах нищо.
Мин.лято бях последно на друг кардиолог,тя ми казваше,че Корлентор не бил подходящ за някои от моите състояния.Но не навлезе в подробности.

Дъждец,1 седмица чак не съм стояла на вода дори и след операциите.Хора,които са във фейсбук групата за УК и Крон са стояли на системи и дори вода не са приемали,за да не се дразнят червата,твърдят,че вода също дразни в криза.Тя се усвоява и в дебелото черво,а когато функциите му са нарушени,също предизвиква диария.Аз пък пия вода в големи количества,изпитвам силна жажда.Може и да си правя лоша услуга.
Сестрата на личната лекарка не може да хваща вена (че тя какво ли може изобщо,но както и да е).Задължение на личния лекар е да се слагат системи.Моята ме гледа в очите и казва,че това са и възможностите,ако не я харесвам,да я сменям.Винаги била готова да ми даде талон за отделение,там да ми слагат системи.
Ходех в Инфекция,но последния път,когато бях там,на 27 или 28 години,се заразих с варицела и щях да умра.Пак се върнах там,изолираха ме,варицелата и диариите са на различни етажи,как се заразих,не знам.Мога да ги похваля,за диариите схващаха,че не съм с инфекциозна диария и ме слагаха сама в стая.
Сега изпитвам ужас да отида,нали има Корона.Ще си пия Хидратин Алфа,въпреки че не бива да ги пия в такива моменти тези електролити,а да ми ги вливат.
Витамини и минерали в инжекционна форма не минават през червата.Това ме караше да правя един възрастен гастроентеролог,а Христозов от Варна изписа системи с калций,но личната отказа да ги слага.През устата изписвала лечение,за системи можело да търся някоя сестра,имало такива,които извършвали услуги.Но е скъпо.

В гастроентерология мога да ходя всеки месец ако искам,но правят колоноскопия.Ако откажа,ме карат да се подпиша и ме изписват.Пак трябвало колоноскопия,за да се види какво е в момента състоянието.И да не подпиша нищо,пишат,че отказвам лечение и ме изписват.Колоноскопията се води лечение,можело да се спре с нея кръвоизлив без операция.И на всяко влизане се прави колоноскопия в моя случай.Не на сила разбира се,мога да реша да откажа тяхното лечение.
Така ме прекараха да ми направят 17 колоноскопии,не искам и няма да позволя повече.
Уж в криза не се прави колоноскопия.Но ми казват да не се страхувам,по преценка на лекар било.
Да им имам преценките.Кървих зверски веднага след колоноскопия в Иван Рилски,те самите се уплашиха,че може да стане перфорация,правиха ми снимки,блъскаха ми кръвоспиращи,след два дни ми казаха,че съм клинично стабилна и ме изписаха без лечение.Кървях след този случай месеци наред периодично.
Сега на 20ти анафилаксия от упойката.
А в ИСУЛ ми се смееха,че ме било страх,какво толкова съм се плашила от колоноскопията.
Да не говорим,че без упойка ме боли зверски.
Не знам как да си излекувам психиката.
Наистина.Приемам,че е много разбита от всичко това.
Има ли някакъв закон да не слагат хора,които ще живеят и нямат рак с тежкоболни хора?Няколко пъти изгледах смърт на живо,не е приятно преживяване.В онкото ме държаха с раково болни.Нямам нищо против болните хора,но това не са гледки за млад човек,който не е избрал да бъде лекар.
Това ми доразби психиката.
Единият случай беше от цироза.Да,нямам цироза,но разбрах колко е мъчителна смъртта от болест на черния дроб.

# 545
  • софия
аз също пия корлентор - 7,5 мг 2 х 1/2 т. /триъгълни са, но ги гризвам и разделям/. поема се  от касата - аз плащам някъде 15-16 лв.
За каква диагноза ти го пускат по каса?
Да взема и аз да подгоня кардиолога. Thinking
исхемична болест на сърцето/ макар че реално нямам/

# 546
Леми, този е третият кардиолог, който посещавам. Досега са ми предлагали или Конкор или Не билет, но половинки. Този първо ми изписа Тромкардин, но днес след холтер реши, че ще е това...

# 547
  • Бургас
Lemy,за стенокардия на мен ми даваха.Трябва да видя в книжката,кодът какъв е.И Пропранолол е по каса,ама той е толкова евтин,че не си струва да го вземам по каса.
Вземах няколко лекарства наведнъж за по 3 месеца,имаше сметка.
Помоли кардиолога.Аз мислех,че заради Корлентор са ми писали стенокардия,но се оказа,че имам.

Демонче,Корлентор не замотава.Ако бяха само искрите,може би още щях да настоявам да пия него вместо бета блокер.
Бета блокерите мен ме омотават.
Все пак не пий първия ден 1 сутрин и 1 вечер.Направи 1 на две половинки и пий 1/2 сутринта и 1/2 вечерта.Корем не ме е болял от него,не съм много убедена,че съм алергична,но вече и аз не знам какво да мисля.
Ако не е ок,може да вземеш Небилет или Конкор.Може и с тях да пробваш.
Обаче на мен ми е много висок пулсът без лекарства.Не спада сам до 60.
Мин.събота,нали съм голяма шматка и муня,обърках хапчетата.Първо пия Л Тироксин,после Пропранолол.Обаче взех първо блокера,пак задрямах и към 7.30 още сънена,глътнах още един.
Звъняхме в бърза помощ,помолихме да кажат какво да следим.Казаха да не пада пулсът под 60.Чак се обадиха след час и половина да питат как съм.Падна до 68 и ми беше много спокойно на сърцето,направо приятно ми беше.Явно това е нормалният пулс.Моят е над 100,с бета блокер пада най-много до 80,но и това е рядко явление при мен.Около 90 е с лекарства,което не е никак малко.Двата бета блокера ми свалиха много кръвното.Обаче съм свикнала с ниско кръвно и излизах даже и по обяд,и вечерта,нищо необичайно не ми се случи.

# 548
Миме, а дали не ти трябва по висока доза бетаблокер, щом си се почувствала добре Thinking
Аз като забравя дали съм го пила или не, не смея да пия, точно за да не стане двойна доза, че кой знае колко ще ми падне пулса.
Демонче, направо не зная какво да ти кажа, ходила ли си при някое светило, нали на някои лекари им е такава славата.
Пробвай с Тромкардин.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 18:29 от Lemy

# 549
  • Бургас
Може и да ми трябва,но с това кръвно е абсурд.Много падна.
Все си мисля,че му е време на кръвното да се засрами и да се вдигне малко.Уж холестерол и триглицериди високи,а то 90/60 .Излага се.

Демонче само веднъж съм имала промени в пулса,когато ТСХ беше безумно високо.
Много мръсни гадини стават тези жлези когато се разбутат.И на сърце,и на всичко пречат.

# 550
Мария, а тинкаквов същност пиеш в момента, защото доста неща са ти изписани, но май малко приемаш.
Храната ти...нали ти дразни мая, как кифли с мармалад?

# 551
  • Бургас
Пия Л Тироксин и Лансопралол,защото Л Тироксин ми прави ужасни киселини.Не го ли пия хормона,нямам нужда от хапче против киселини.После пия бета блокер и Дуспаталин.Карат ме за вземам Дуспаталин сутрин и вечер,но вземам само сутрин.
Вечер Амитриптилин и Хедонин+ Ериус.
Това е.
Изписани са ми много други лекарства,но не ги пия.
Някои от тези,които не пия са:
Бромокриптин/Достинекс трябва да пия постоянно заради висок пролактин и изтичане на мляко от гърдите.
Сингулар заради астмата.
Карсил за черния дроб.
Аденурик за подагра.
Розовистад за сваляне на холестерола.
Есобел+Флуанксол сутрин,на обяд Флуанксол...Преди тях личната искаше да пия сутрин и на обяд Лексотан.
Деган/Церукал защото имам тежък пилороспазъм и понякога храната не може да премине към червата.И на снимка с бариера каша се видя,и на гастроскопия.От бебе имам това чудо.
Помпа Салбутамол мъкна в чантата и Урбазон,за спешен случай...

# 552
Мен ме притеснява факта, че понякога като стана права ми се ускорява пулса, но като седна, веднага пада. Сигурно е засякъл холтер високи стойности на пулс, но много рядко в покой ми е над 75.Не съм ходила при някое светило... Досега все са ми повтаряли, че нямам проблем със сърцето. Като съм легнала даже съм мерила пулс и съм го виждала даже 58.Не ви лъжа, то няма и за какво.. Просто се притеснявам какво ще стане ако почна това лекарство и то със сериозна доза. Иначе ендокринолога предложи не билет по половин. Питах ендокринолога, възможно ли е да ми се ускорява пулса от това, че хормона ми идва малко. Той каза, че не би трябвало, обикновено падал в такива случаи

Това са ми най пресните изследвания от преди седмица

# 553
Мария плашиш ме като те чета Sad , дано намериш начин да се справиш са най-големите си болежки и заболявания. А за пролактина защо не пиеш, имаш ли аденом? Не е ли опасно така да не се лекуваш?

the_demon ако откриеш причината за това с пулса сподели Simple Smile . Приятелка е така и лудва какво й има, тя е с паник атаки принципно. Ходи по кардиолози (при 3 до сега), всеки й казва, че всичко е наред със сърцето й и щитовидни проверява и те са ок, някаква лека хипофункция но нищо друго. Но тя е така често при ставане пулса скача понякога и до 140, кляка или сяда и пулса пада моментално до 60-70. Изписаха и малко бетаблокер но не помня какъв, но много й пада кръвното и го спря.

# 554
Разбирам че е трудно, но голяма част от тези лекарства са изписани да ти помогнат. Никое състояние от описаните няма да изчезне.

Общи условия

Активация на акаунт