Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

  • 21 502
  • 730
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 725
Ася, на веге-кето хранене ли си сега?

# 721
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Tito, да, но не много строго.
Имам грозде в двора и го ям. Също понякога ям картофи и ориз, но гледам да ги комбинирам с много салата и протеин. Започнах и риба да ям.
Бобови също ям.

Дъждец, сега си правя за закуска бананов хляб с бадеми и кокосово брашно или панкейкс от ленено семе и някое друго безглутеново брашно.
Фъстъци рядко ям.
От ядките ям орехи, бадеми, лешници, понякога кашу.

# 722
  • Столичанин ама не в повече :D
  • Мнения: 1 993
Дъждец, ти нали беше правила АИП, то нали уж е най-показателно, кои храни ти понасят със захранването и кои не.
Относно режима на Р.Пийт, всичко общо взето му е Ок, ама това пиене на литри прясно мляко не мога да го възприема. Та нали след 4 г. вече се загубва ензима у организма , с помощта на който се разгражда лактозата на прясното мляко... за какво се препоръчва това 'полезно' пиене на мляко. Иначе са забранени пък всякакви продукти, претърпели ферментация- кисело мляко и  сирене, които според мен са много по-полезни. И всякакви други ферментирали продукти не се препоръчваха.
Абе, с една дума според мен няма идеален хранителен режим. Затова и спрях да се придържам стриктно, към който и да е, пречупвам вече всичко през моята си зона на комфорт.
Ами в прав текст мога да кажа, че относно млякото Рей Пийт говори абсолютно пълни глупости (относно други неща определено има интересни идеи) защото аз съм консумирал основно прясно мляко, кисело почти не, и негативните резултати са налице във всякакви аспекти (като трябва да отбележа, че стомашно-чревни проблеми не съм имал, но синузити, бронхити, ушни инфекции и т.н. да), а ферментиралите продукти (за съжаление млечните не са ок за нас), са изключително полезни, (това е единственото нещо с което се съгласявам изцяло с Изабела Уенц, и в първата и книга, тя пише точно това, че ако човек иска да последва един съвет от тази книга, то е да почне да консумира ферментирали зеленчуци).

Чета за елдата, че се препоръчвала и при хипофункция на щитовидната жлеза. Чудя й се заради ИР.
Имате ли впечатления, някой ако хапва, да сподели Simple Smile
Елдата не мога да кажа, че ми харесва на вкус, но определено е добър безглутенов избор, но
разбира се между брашно и цели зърна има огромна разлика относно повишаването на кръвната захар и инсулина. Също и е добре да се консумира след като е изстинала, защото чрез мои наблюдения се оказа, че теорията за устойчивото нишесте е вярна.
Купувам само био зелена елда. Тя е сурова. Не мирише на нищо. Накисвам във вода и после обилно изплаквам от лигавото. Слагам я към кюфтета от тиквички и подобни.
Кафявата елда е печена. Тя има този специфичен мирис. Набъбва лесно в гореща вода и затова я ползват за каши и закуски.

Тити, като въведох млечните имах осезаемо заден секрет в носоглътката. С времето изчезна. Киселини по-късно взех да получавам. Може и да си въобразявам, че са от млечните.
При мен при изключване на млечните за месец-два (за съжаление това е моят препъни камък), след това при консумация винаги има слуз в организма за няколко дни, след това изчезва, защото организма се пренастройва и тази слуз започва да се отлага по-дълбоко и съответно да вреди като е благоприятна основа за растеж на гъбички, микроби, вируси и т.н.
Tito, да, но не много строго.
Имам грозде в двора и го ям. Също понякога ям картофи и ориз, но гледам да ги комбинирам с много салата и протеин. Започнах и риба да ям.
Бобови също ям.

Дъждец, сега си правя за закуска бананов хляб с бадеми и кокосово брашно или панкейкс от ленено семе и някое друго безглутеново брашно.
Фъстъци рядко ям.
От ядките ям орехи, бадеми, лешници, понякога кашу.
Интересно ми е, някога пресмятала ли си, колко протеин консумираш на ден?

# 723
  • София
  • Мнения: 2 327
Ася, а как разбираш, че получаваш хипогликемии и в какво се изразява усещането за такива? Мериш ли си захарта с глюкомер?

# 724
  • Мнения: 1 517
Скиорче, Ася ще си каже за нея, но аз да кажа при мен. Та, избива ми рязко пот, започва сърцебиене и ми се повръща. Това се случва изведнъж и ми помага само шоколад. Веднага поне 2 реда и до 10 мин започва да ми успокоява. Нито хляб, нито сладък сок, безалкохолно ми действа. Тр да е нещо отровно сладко, за да ми вдигне бързо захарта иначе започвам да треперя и ми става мн лошо. А сутрешната хипоглекимия я различавам по това, че още лежейки ми бучи главата, усещам слабост в краката и като се изправя ми причернява. Аз пия глюкофаж заради ир и ако го изпия след 17 часа следобед, на другата сутрин веднага имам хипо. Странното е, че ако го пия и по-рано (да речем към 14 часа) пак имам. Времето 16-17 часа ми е някак точното, за да нямам дискомфорт. Изпусна ли го, въобще не взимам.

# 725
  • Мнения: 27 546
Бонго, а да не би да имаш нужда от по-малко Глюкофаж? Оставам с впечатление, че ти се случват често хипогликемии (поне от написаното)...

# 726
  • Мнения: 1 517
Долче, напоследък започвам и аз да мисля върху това, но тр да пусна един сутрешен инсулин (хубаво🤪ще е, когато не се чувствам добре). Взимам 1000 1 път дневно. Въпросът е, че е хубаво да го спра за 10 дена поне преди да изследвам инсулин, за да е по-достоверен. Не са чести хипоглекимиите, но ми задържаха вниманието от около 3 месеца. Въпросът е, че не мога да отсея дозата ли ви е голяма (и въз основа на какво), или въглехидратите ми идват в повече, или черен дроб бълва. Единствената ми промяна е натрупване на мускулна маса, на която пък може да не й стигат въглехидрати и всъщност хапчето да ми идва в повече. Ох, и аз незнам от къде да тръгна, за да разплета дилемата. И още един симптом (аз не закусвам, освен протеин и глутамин, когато тренирам). Стане ли 12, краката сами ме водят към хладилника. Иначе ставам мн нервна и се разтрепервам.

# 727
  • Мнения: 20 172
Бонго, пробвай да закусваш, да видиш как ще е. Варено яйце, лъжица елда, сирене, нещо с кокосово брашно-палачинки, печиво, мръвка, ала бала, някакви такива неща.
Брашното от елда е високо въглехидратно, най-добре е да се яде цяла, с масло и сирене, може и някое варено яйце.

# 728
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Скиорче, става ми умаляло и заспивам. Чувам какво става около мен, но не реагирам, нито мога да се разбудя. Сънят е 10-20мин и дори след закуска.
Доки каза, че било Dumping Syndrom , но той се появявал след байпас на стомаха, а аз нямам 🤪
Също трябва да ям редовно, не изпитвам глад, но трябва да ям, защото започва да ме боли глава и ставам изнервена. После и да ям - не помага, главоболието си остава.

Моят шоколад не е отровно сладък, има 24гр въглехидрати на 100гр, аз изяждам едно парче само.

Джерами, да играх си няколко дена, но е трудно, защото покрай пълзящо бебе не винаги мога да претеглям грамажа на ядките например, а и често съм навън и ям каквото си нося, но е абсурд да записвам.

Бях си взела веган протеинов шейк и беше лесно с него -една мерителна лъжица е 30гр. Ама нещо напоследък не ми понася.
От него правех панкейкс. Също и с едно сирене от извара е лесно: 2 парчета са 30гр, т.е стигат ми за едно хранене. То пък е миризливо и не го ям всеки ден.🙄

Уви аз нямам твоите наблюдения за устойчивото нишесте.
При мен помага добавянето на оцет, така не се качва бързо КЗ.

# 729
  • Мнения: 7 197
Бонго, само когато тренираш ли пиеш протеин и глутамин?

Явно сериозно тренираш, щом си качила мускулна маса Simple Smile  Това нали е добре за ИР.
Същия съвет бих дала като Леми - лека закуска с протеинова храна и мазнинка.

# 730
  • Мнения: 11 843
Пуснах нова тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1248285.new#new

Че съм в отпуск и не ви следя редовно кога ще я изпишете тази

Общи условия

Активация на акаунт