Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 120
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
За мен Гайдурков и Ковачева са много крайни, лично за мен е невъзможно да следвам такъв режим. Отделно препоръките на Гайдурков не са съвместими с моите проблеми с червата и не съм убедена, че би дал индивидуален режим. Лично мнение, не ангажирам никого
Теста в Иван рилски е скъп, 350 или около тази сума, забравила съм вече. На моите деца излязоха различни неща, никое особено много, но умерено, имаше доста интересни неща, например ванилия. Не бих заподозряла ванилия или гъби. Но ето.

# 436
  • Бургас
lovely,махнаха жлезата оперативно при мен.Три диагнози имах:тиреотоксикоза,Хашитоксикоза и Базедова болест.От хистологията:нодозна струма,каквото и да означава това.
Махнати са матка и яйчници.Ендометриоза,но ме убеждаваха,че е предрак на ендометриума.
За колита имам диагнози:улцерозен колит,СРДЧ и неспецифичен колит.
От скоро астма на алергична основа.
Алергии от дете имам,в някои случаи са доста тежки.

jerami,да,съгласна съм с теб за лекарствата.Подтискат или прикриват,не се бях замисляла,че може и да прикриват.И дори и с тях,в един момент всичко излиза извън пътя.И тогава лекарите премахват органи.Не е медицина,безсилие е.
Гайдурков,Ковачева... какво обяснение дават за първопричината за болестите и страданията?Винаги съм била на мнение,че по-лесно ще ми бъде да изляза от всичко това,ако знам първопричината.
Майка ми твърди,че сама съм си виновна,защото съм прекалено чувствителна.Обаче...от бебе съм имала проблеми с млякото.Пилороспазъм имах,повръщах,корем ме болеше зверски,не исках да ям.Правех ларингоспазми (според новите теории за астмата са били бронхоспазми),а тогава изобщо не съм била изградена като личност все още.Моята теория е,че тази прекалена чувствителност се разви след тежките заболявания,ужасите,които преживях и видях по болниците.
Честно казано вече във всичко се съмнявам.
Четях Луиз Хей.Повтарях нейните фрази докато всички лоши мисли изчезнат.
Молих се с Петър Дънов.
Също и с Бруно Грьонинг.
Според майка ми вярата ми не е силна.
Аз пък вярвам в предишни животи и мисля,че тези заболявания е трябвало да се случат,има някакъв урок,който трябва да науча в този живот.Но точно защото все още се уча,не знам как да изляза от това положение.Искам го от сърце и душа,но не виждам пътя.Все още.
Лекарите се опитват да ми обясняват,че по-добре няма да стане.Един даже най-безстрастно ми каза,че болестите си следвали една след друга.Просто да го приема.Не мога,не искам.Трябва да има начин.Искам да оздравея.
Искам да се върна към хомеопатията.Но масово хомеопатите ми отказват.А сама не смея да си правя експерименти.
Ще потърся за Гайдурков,ще пробвам да се свържа,дано и той не ми откаже.Масово лекарите,които се занимават с алтернативно лечение ми отказват.

HAPPY,към гъби съм алергична.Ванилия също може да даде непоносимости.Всичко може.За съжаление.
Сега децата ти по-добре ли са?От сърце им пожелавам да са здрави и спокойни.

Тези цени са ужасни.Как предполагат,че човек ще плати?За да пусна на мен и сина непоносимостите към храни+глутенова ентеропатия+хистаминова,лактозна и фруктозна непоносимост,не знам какво трябва да направя.
Точно най-нуждаещите се от диагностициране и лечение,нямат най-често финансова възможност.
Навремето с мъка във Варна отказах капсулна ендоскопия.Не боли,а оглежда дори тънките черва.Супер измислено,но и много скъпо.

# 437

bongobongo, аз имам дефицит на фолиева киселина и на витамин Д. Тези неща дали са обвързани с щитовидната, защото виждам, че си писала, че не бивало хормон да се взима ако витамин Д е зле и витамин Б12?
Да, свързани са. Вит Д е част от "двигателите" за работа на щж. А щом имаш недостиг на фолиева, вероятно имаш недостиг и на желязо. Те и като терапия вървят заедно. Вит Д пък, ако е твърде нисък (под реф стойности), освен с К2 МК7 се приема с калций и магнезий. Твоето тсх не е високо чак толкова и е напълно възможно само дефицитите да са проблем или лека промяна в храната, ако имаш антитела.

Здравейте преди месец си изследвах тсх и ф4
Тсх беше 5.5 а ф4 14.4
Имам изразени симптоми като умора сърцебиене , апатия/депресия суха кожа тревожност..
Изписаха ми л тироксин 50 който приемам вече  1месец но все още имам някой от симптомите
Единствено забелязах че вече нямам такава умора която имах преди и кожата ми стана доста по мека след приема на хапчетата
Все още имам сърцебиене и апатия всеки ден
Въпроса ми е скоро ще отшумява ли тези симптоми защото вече ми писна да се чувствам така зле...
Zendaya, 1 месец е абсолютно нищо. Специално при ме симптоми отшумяваха постепенно в рамките на 2 години. Отделно, при наместване на дозата т4 (еутирокс) може да ти се наложи поне година да пускаш през 2 мес изследване на тсх, фт3 и фт4, за да си сигурна, че това е твоята адекватна доза. Някои от симптомите ти може да не зависят от еутирокса. Високото тсх обикновено крие проблем с висок инсулин и кр захар. Със свалянето на тсх нещата изкристализират и лъсва инсулиновата резистентност. Така че в някакъв момент е хубаво да провериш и тези показатели, защото нелекуването на ИР води до диабет, поликистозни яйчници, хипоглекимии, затлъстяване. Викат му метаболитен синдром. Хипофункцията +-Хашимото изисква търпение, време, самонаблюдение, труд, (парични средства), за да се отървеш от симптомите.🙂

# 438

Здравейте,

много Ви моля за коментар и на моите изследвания. В момента пия 50мг Л-Тироксин, храня се само без глутен, обмислям да спра и млечните.
Моля за други препоръки за добавки.
Благодаря за отделеното време.

# 439
Инсулина е малко висок, В12 и фолиева са добре, Д ми е странна границата но според нея е в срадата, така, че може да се приеме и той че е добре.

Ниска идва дозата, Т4 е нисък, ТСХ е висок.

# 440
33hope, можеш да вдигнеш с 6,25 мкгр дозата (1/4 от 25 мкгр) т4. Левкоцитите ти сочат среща с вирус. Или в момента го "караш", или е отминал. По-скоро още го "караш". Вярно, че инсулинът е малко висок, но нома-индексът ти е 1,96, така че е добра инсулиновата чувствителност.

# 441
  • Бургас
33hope,малко е високо TSH,нищо,че е в норма,Т4 малко може би трябва да се вдигне.
Правилно са казали mibobo и bongobongo.
Мога само да споделя какво ми прави впечатление.
Ендокринолозите ми вдигат/намаляват дозата с 25 направо.А това е много.Наистина по-добре е да чупиш и режеш таблетката.

# 442
mariqivanova799 на мен в годините и с 50мг са ми я вдигали дозата Wink . Но да, трябва да се вдига малко и плавно.

Малко спам по темата с хормона
Скрит текст:
Във ФБ съм в една група за алтернативно лечение на Хашимото...за кой ли път се каня да се махна, че много полезности не откривам, както й да е. Сега чета, жена която се хвали как е спряла хормон. Започнала  е с 25мг на ТСХ 10, смъкнала за няколко месеца до 0,1 и не се чувствала добре и решила да го спре. Правила консулт с хомеопат, предприела разни мерки - без глутен, захар, спортува, йога, копър и т.н. и твърди, че се чувства добре.
НО като показва резултатите си - през това време 3м след спиране на хормона ТСХ е стигнал 48, Т4 и Т3 са били що годе в норми. Сега се хвали, че  7месеца по-късно ТСХ е паднал до 11 и тя е горда и споделя своя опит. При тези последни изследвания където ТСХ е 11, Т3 е паднал под нормата...
Та се замислям, аз ли не съм в ред, други ли... Всеки има право да прави каквото иска със здравето си разбира се, но наистина много се учудих на този случай

# 443
Мибобо, за мен това е безумен експеримент със здравето на абсолютно незапознат с болестта хипотиреоидизъм на Хашимото. Надали йога и копър възстановяват структура😁 Като се събуди някоя сутрин с жестоко вертиго, защото е издумкала тсх пак 48, ще й дойде акъла. Но тогава няма да си признае опита, за да предпази останалите от подобни на нейните глупости. Най-опасно според мен е, че липсата на достатъчно щитовидни хормони може да е отключващ канцерогенен фактор. Все пак Т3 е част от процеса на правилно копиране на ДНК в клетките. А няма ли Т4, няма и Т3.

# 444
Именно и аз така смятам и се учудвам, че някой го прави.
Защото едно е да опиташ без хормон и да имаш някакви леки завишения на стойностите, които да очакваш да успееш да контролираш във времето с някакви мерки. Но да се радваш, че от тсх 48 си го смъкнала до 11 и да твърдиш, че е важно как се чувстваш, а не цифрите...

# 445
  • Бургас
mibobo,не е в твоя телевизор повредата.Всякакви хора на този свят.
Аз от опит мога да споделя,имала съм стойности на ТСХ от 0,027 до 92.Няма грешка.Ниската беше заради тиреотоксикоза,ненормално високата заради неусвояване на Еутирокс.И ниските,и високите стойности подлудяват организма.Аритмии,ненормален пулс,нервност,безсъние,диарии до лудост,косопад до отчаяние...Когато бях с 92 получих милиария.Пулс над 133 в единия момент,под 50 в другия.Не знаех на кой свят съм.
Само мога да се моля дамата с ТСХ 48 да не лекува децата си по същия начин.Хормон с природни средства не се набавя.Нямах 30,махнаха ми матка и яйчници.Забраниха ми естрогени.Пиех фитоестрогени докато не осъзнах,че няма полза от тях.Липсващ или нефункциониращ орган е шок за организма.Ако е нужен хормон,по-добрият вариант е да се приема синтетичен.
Най-добрият вариант го пожелавам на всички хора-до дълбока старост да не се отключват каквито и да е хронични заболявания!

# 446
mibobo, и аз от много време се чудя по групите, до колко се споделя цялата информация от разни излекували се от еди какво си, защото някои неща се премълчават, а случайно разбираш или сред много питане за подробности. И в крайна сметка, като сглобиш нещата, картинката която обрисуват, нещо не се получава.

# 447
Здравейте. На Л - тироксин 25 съм от месец. Постоянно съм уморена и ми се спи много. Преди време изследвах б12 и вит д, бяха ниски и приемах витамини, за да са ок.
Днес си пуснах само тсх и фт4 :
тсх - 3,35 /реф 0,35 - 4,94/
фт4 - 0,86 /реф 0,70 - 1,48/
След две седм ще си пусна феритин, жск, желязо и витамини отново.
Вероятно съм за доза 50, но не знам. Преди 45 дни тсх беше 7 , има подобрение. 🙂
Но пък гледам, че фт4 е нисък, макар че е лято необходимо ли е покачване на дозата?
В момента съм с подостър тиреоидит , црп е ок, но суе е много повишено, дали ще ми назначат кортикостероиди? Sad

# 448
СУЕ при хора с Хашимото може постоянно да е завишено. Вдигни до 37,5 дозата. А в крайна сметка покачи ли Д и б12? Ако ги пиеш в момента, спри за 10 дни и тогава пускай изследване.
Преди, като те предозираха, какво пиеш и на каква доза беше?

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 22:27 от bongobongo

# 449
Тия групи повечето ги напуснах...

Общи условия

Активация на акаунт