Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 099
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Не знам с каква причина ще правиш изследването. Ако ще правиш изследването във връзка със завишен МАТ, то е редно да дадеш фецес проба, т.е. да се търси в СЧТ.  А ако даваш такава проба е хубаво да провериш и за други бактерии и паразити, не само кандида

# 571
  • Бургас
Аз в червата съм имала кандида и клебсиела.В урина ешерихия коли.
Полово предавани инфекции не съм имала,а се скъсаха да ме изследват.
Защо се намножава тази Кандида в червата?

# 572
  • Варна
Само Селен ми изписа за ТРАК 2х100 микрограма за 3 месеца и ме прати на офталмолог, това е . Готови са ми резултатите, но не си намирам кръвната захар??? Лош холестерол ме заплашва. Simple Smile Само уринарните чакам и кръвната група

# 573
Кр.захар в изследванията я пише Глюкоза, твоята е 5,43

# 574
Ето моя холтер, ако някой разбира да прецени.

Сега пък ми каза да пия сутрин 1 т от 7,5 мг Корледин и сутрин и вечер по 1 т Тромкардин. Аз мисля да почна с  Тромкардина. Вие как мислите?

# 575
  • Бургас
Бистра,много благодаря,че показа изследванията.Левкоцитите са ми винаги такива.Явно е от хроничните възпаления в организма.Най-вероятно това е обяснението.
Калций,фосфор,желязо,калий и т.н. са ти супер.Желязо не съм изследвала,но другите са ми зле.Само мога да си пожелая такива изследвания.
Магнезий може да пиеш малко,няма да навреди.

Демонче,разбирам,но...малко прилича на нестабилна стенокардия.
Пий Корлентор.Той е за стенокардия.
Добавката не съм я вземала,не мога да кажа.
В твоя случай лекарствата са или Корлентор (и разни други търговски имена на ивабрадин),или бета блокерите.
Естествено виновна в тъпата жлеза.

# 576
Здравейте, продължавам да ви чета с интерес и да научавам полезна информация. С Хашимото съм от около 3 години, измъчваха ме доста от симптомите, но едва преди месец разбрах какво точно ми има. Добре, че случайно се зачетох за ЩЖ и сама си пуснах изследвания. След това, ендокринолози само потвърдиха диагнозата. Когато попитах едно от светилата в областта дали работата на ЩЖ може да се подпомогне с хранителен режим и махане на глутен, отговора беше "Това са ПЪЛНИ глупости. Никакъв стрес, това е." Simple Smile И пиене на хормона.
После се чудят защо хората нямали достатъчно доверие на докторите...От месец не хапвам глутен и млечни и се чувствам по-добре. Запълвам и дефицити. ТАТ беше 131, пуснах изследване на урина и излезе наличие на левкоците+нитрити, което означава наличие на бактерии. Сигурно ТАТ идва оттам. СУЕ в момента е 25 mm/h (1-20).Някой ако е лекувал подобно нещо, моля да сподели какво е използвал и какво са му изписали?

Бихте ли коментирали дали според вас трябва да взимам и желязо с тези стойности? Аз смятам да, но ЛЛ казва, че били ок:
Желязо -10.32 mmol/L (5.83-34.5)
ТЖСК -40 mmol/L (45-72)
HB- Хемоглобин -135 g/L (117-155)
MCH- среден еритроцитен хемоглобин -29.7 (27-34)
MCHC - средна концентрация на хемоглобин/еритроцит - 318g/L (320-360)
Да допълня, че още не пия хормона. Първо ще си запълня дефицитите и тогава ще го започна.

# 577
Royz, поздравявам те, че от поста ти лъха спокойно приемане на ситуацията, липса на паника и готовност за търпение. Освен това, браво, че първо попълваш дефицитите. Имай предвид само за вит Д (ако, го попълваш), че при него нещата се случват много бавно. Можеш да попиеш желязо, но не повече от 2 седмици, и то доза от не повече от 25 мг дневно. Не са ти толкова ниски стойностите. За урината по-добре се консултирай с нефролог.

# 578
... отговора беше "Това са ПЪЛНИ глупости. Никакъв стрес, това е." Simple Smile

Докторът, всъщност, е бил прав наполовина. Стресът, наред с лошия хранителен режим и хроничния дефицит на витамини, е фактор №1 за отключването на всякакви болести, най-вече - автоимунни. Simple Smile

# 579
Точно от стрес се отключи моето заболяване на щитовидната, а спирането на глутена, не попречи да получа рецидив след няколко години.

# 580
  • Бургас
И при мен глутенът не оказва влияние.
Добре,при мен всичко се отключи от раждането.Не от психически стрес.
Раждането би могло да е стрес за организма,да.
Не ме боля,бях съвсем спокойна,нищо почти не усетих.Сложиха ми лед на корема и ме накараха да го държа много дълго след като всичко приключи.Поне час стоях с лед.Първо мислех,че с леда са ме простудили.
Качиха ме в стаята,аз веднага станах,гледах си бебето,дойдоха нашите да го видят.До вечерта взех да се потя много и имах позиви за тоалетна по голяма нужда.Не мигнах цяла вечер.На сутринта го казах на визитация,нормално било.Плачеше ми се непрекъснато,следродилна депресия било.От тогава насам все имам проблеми.

# 581
Royz, можеш да изследваш и феритин- да видиш как е, ако те притеснява желязото.

# 582
За съжаление не съм чувала за ендокринолози, които да се интересуват от хранене, а попълването на липси за повечето се свежда до изписване на селен и хормон.

# 583
  • Sofia
На мен Пандев ми препоръча без глутен и по 2бр бразилски орех,вместо селен на хапче.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 14:34 от Doli

# 584
Аз споделих за онази от София мед, дава съвети за хранене. Друг ако е ходил, да каже?

Общи условия

Активация на акаунт