Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

  • 26 927
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 130
Момичета някоя от вас имала ли е проблем с ФТ3 ниско при нормално фт4 и тсх ? Как го решихте ?

# 646
  • Бургас
  • Мнения: 12 955
Аз се чувствам зле да ям разумни същества.
Ям пилета без много жал,защото са канибали и...имах една неприятна случка с кокошки.
И прасетата са канибали,обаче са доста умни.Гледах по анимал планет филми за декоративни прасета.Много готини бяха,с памперс вкъщи се разхождаха.Едно лежеше в легло и си цъкаше различни канали.Ако му харесаше нещо,си го гледаше...
Тук Джерами би казал,че трябва да съм готова да променя всеки един аспект в живота си.Обаче ме интересува дали трябва да вървя срещу себе си и да тъпча сама личните си убеждения.Борбата със самия себе си е най-трудна и най-тежка.И преди съм го казвала.
Не ям животни,които са изцяло тревопасни.Овце,кози,зайци,говеда...
Пила съм колаген заради болките в ставите,но ми е кофти и не искам да го пия заради убежденията си.
Другото,в което силно вярвам,е че при убийство,насилствена смърт,клетките запазват ужаса от смъртта.И смятам,че не бива да се яде каквото и да е месо заради този ужас.
Дори учени признават,че клетките имат памет.За мъртвите клетки нищо не съм чела,но...
Като деца не ни спестяваха да гледаме как колят животни.Тогава не приемах това като нещо лошо,но се сещам как пищях от ужас и болка в началото,не се срамувам,че преди години съм пищяла от това,че червата кървят,те при криза буквално се излющват.
Обаче помня писъци на прасета и зайци,когато са ги колели.Моите писъци от ужас доста приличаха на техните.
Бих искала да ям мляко,сирене,кашкавал,яйца,плодове и зеленчуци,ядки,зърнени,семена...
Трудно свикнах да пипам сурово месо,риба до ден днешен не пипам.
Но и готвеното месо без подправки не ми изглежда много добре.Винаги съм имала силно обоняние,месото мирише отвратително според моя нос.
Не съм на толкова високо ниво,за да мога да си отговоря как тялото ми не подкрепя убежденията ми,а се опитва да ме принуди да съм роб на капризите му.

# 647
  • Мнения: 19 991
Мария, обърках се. Ядеш ли някакво месо сега?

Хоуп, мисля, че спортът влошава хипофункцията, а не точно Хашимотото. Аз бих си правила умерено кардио щом ми влияе добре.

# 648
  • Бургас
  • Мнения: 12 955
Ям.Варя пилешко,пия бульона и ям месото.И свинско филе от Била ям.От пушените меса е,но не ми прави проблем.Знам,че не бива,но ям.Мааалко ми вдига кръвното.Кафе/аиран със сол/кола изобщо не мога да пия.Дори натурален сок ми действа зле.
До скоро ядях малко месо.Седмици на ориз и картофи,месо и по две седмици не съм близвала.
Личната има някакъв пациент,който бил с чревно заболяване,пиел Салофалк,но най-добре се чуствал когато ядял само ориз и зелени ябълки.Караше ме(личната) и аз да ям така.Ами...не и не.
Щом от пушено месо нямам проблеми,едва ли е хистаминова непоносимост,по мои разсъждения,обаче явно имам....Към домати(а са тоооолкова вкусни),кашкавал,банани... правя някаква реакция.
За плодовете не знам,може и да имам фруктозна непоносимост,не знам.Печени ябълки ми понасят.
Заради хистаминовата вероятно бананите ми пречат,не заради фруктозата...
Направо не е истина какви неща си мисля.Повепето хора нямат идея какво е хистамин изобщо,а за хистаминова непоносимост да не говорим.С моите алергии мй я имам на 100%.
Явно и телешки бульон ще трябва да си варя.
Ако ще ме закрепи,ще пия.
Обаче ми е мъчно и криво,че ще трябва да ям животинки.
Природата опровергава моите разсъждения,тревопасните са храна на хищниците.Но пък ние нямаме зъби на хищник.Не ни е създала хищници.
И все пак канибализъм и при хората има.Четох веднъж,че канибализъм при хората се развива там,където няма други бозайници(прасета,изцяло тревопасни).Било факт.Най-вече на малки острови се получавало това явление.
Уфф,направо...

# 649
  • Мнения: 18 539
Другото,в което силно вярвам,е че при убийство,насилствена смърт,клетките запазват ужаса от смъртта.И смятам,че не бива да се яде каквото и да е месо заради този ужас.
Пълни глупости са това.

Никой не те кара насила да ядеш месо, не яж, но трябва да си готова и да си понесеш последствията от липсата на храна, защото само на хляб, ще продължаваш да си носиш дефицитите и никакви хранителни добавки или билки няма да ти помогнат и само по-зле ще става. Първо сама трябва да си помогнеш. Вайкането не се брои. Имаш едно тяло и щеш не щещ, ще трябва да му "робуваш", ако не искаш да ти отмъщава.

Хората сме генетично, все още ловци-събирачи, а още по-рано сме били и (сори) мършояди. Зъби нямаме, но имаме мозък, а нивото на киселинност на стомаха една от най-ниските сред животинското царство. Не съм и чувала, някой да е намирал някога, пещерни рисунки на отглеждащи растения.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 00:17 от Миоки

# 650
  • Бургас
  • Мнения: 12 955
Да,ясно е,че имам дефицити и дори недохранване с тази ниска,доста под норма,урея.
Ще ям,ясно е,че насила никой не ме кара.
Не мога да разбера защо като бременна всичко ми понасяше,ядях дини,праскови,салати...Тогава ядях доста балансирано...но се развиха заболяванията.
Вайкането не помага,да.Но аз искам тялото и разумът ми да са в хармония.
Има хора,които почти не докосват месо(приятелят ми) и да чукам на дърво,автоимунни нямат.И роднини,които са вегетарианци имам.Напълно здрави(пу,пу,пу).
Аз искам да ям сирене,млечни изобщо и яйца.А не трупове на умрели животни.

# 651
  • Мнения: 19 991
Според мен просто виж дали ще ти понесе. Все пак това е бульон, а не самото месо. Те костите са отпаден продукт. Не убиват животните заради кокалите им. Така че от етична гледна точка бульонът е малко по-приемлив. Из био фермите продават готов, но някой беше писал, че смърди на гадно. А и там не го знаеш колко е варен. Пробвай първо с пилешки кокали щом ядеш пилешко. Ако може да си намериш домашни пилета, ще е най-добре.
Слага се малко оцет, за да извлече желатина.

# 652
  • Мнения: 18 539
Мария, те не си ти, няма какво да се сравняваш с други хора. Нямате напълно еднакъв генетичен код, нямате напълно еднаква житейска история с две думи, не сте един и същ човек.
Има и друго, никога не може да си напълно убедена какво е текущото им здравословно състояние на тези други хора, освен ако не си лекуващия им лекар и не им правиш редовно тестове, тогава може би би имала някаква идея, така че гледай себе си и се научи да разпознаваш и взимаш предвид реакциите на собственото ти тяло, без да се сравняваш с околните. Искренно ти съчувствам за скруполите от които страдаш, но мисля, че ще се почувстваш физически много по-добре, ако опиташ да се оттървеш от поне от част от тях.

# 653
  • Мнения: 31 747
Според мен, дори лекарите не може да са сигурни, още повече ако изследват само малко обичайни неща и претупват нещата...или ако гледат само референтните норми...

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 00:51 от dolce miele

# 654
  • Мнения: 18 539
Така е, но исках да отпусна малко толеранс. Иначе е факт, повечето сме хипохондрици, когато не се чувстваме добре пък видиш ли, изследванията ни са идеални... уж.

# 655
  • Мнения: 31 747
Любимият ми израз е "всичко е в норма" Grinning

# 656
  • Бургас
  • Мнения: 12 955
Не мисля,че са скруполи,по-скоро е житейска философия.
На мен вареното месо,дори пушеното месо,ми мирише ужасно.От миризма на риба ми се гади буквално.
Според Луиз Хей не би трябвало да мисля с отрицание,дори не трябва да използвам думичката"не".
Би трябвало да е нещоюподобно:"Тази храна,месото,ще ми помогне много и ще забравя за проблемите с червата."
Но тя самата също не яде месо и не си е изнасилвала организма с храна,която не харесва.Пише,че яде плодове и зеленчуци,необработени топлинно.

Майка ми съм ви споделяла,че гладуваше.Тя не докосна месо 15 години и откакто съм се разболяла,повтаря,че да ям месо е грешка.Тя казва,че трябва да си приуча стомаха да свикне първо с варени плодове и зеленчуци и после със сурови.Това го слушам от години,тя иска да помогне.И сега ми казва,че внасям чужд белтък в организма си.Тя почти не яде месо.Приятелят ми също.

Днес не ме боли корем.Не се чувствам премаляла...Явно има подобрение от месото.Вчера ядох 3 пъти,и трите пъти голяма купа с бульон и месо.Странно ми е,може колитът да е решил сам да се кротне малко и да не зависи от храната.Не обичам месо,направо насила се тъпча,честно.Слагам доста сол,за да притъпя малко вкуса.И чудото е,че солта не ми дразни гастрита.
Преди на всяко ядене ядях сирене.Умирах от болки не само в червата,но и в стомаха.Парене и киселини.Мислех,че защото е солено,затова дразни,обезсолявах,нямаше полза.

Така е, но исках да отпусна малко толеранс. Иначе е факт, повечето сме хипохондрици, когато не се чувстваме добре пък видиш ли, изследванията ни са идеални... уж.
Когато човек се чувства добре,не ходи да се изследва непрекъснато.Хипохондрик се става от заболяванията.На 19 или 20 направих първата си анафилаксия.Чак в токсикология ме взеха.Никога нямаше да се мъкна по алерголози,ако не беше се случило.И нямаше да знам какво е анафилаксия.Повечето хора не знаят и никога няма да разберат.Улцерозен колит и Крон имат не повече от 3000 души в България.
Аз съм с рядко заболяване и с не едно,а с три отключени и тежко протичащи автоимунни,довели до инвалидизиране.Щом ТЕЛК ми признават 56 процента инвалидност,явно е зле работата.
Доста тежко протекоха Базедовата болест и ендометриозата.Загубих органи.
Колитът не е тежка форма на УК.Хората с това заболяване са и на имуран и биологични.

И... за мен е трагедия,че трябва да се тъпча с храна,която не обичам.Луиз Хей и вие бихте казали,че за здравето си го правя.
Аз ще кажа,че го правя от страх.Силен страх,да не получа усложнения,които да доведат до кръвоизливи и операции на черва.
А страхът не е добър съветник,знаете.

# 657
  • Мнения: 50 636
Мария, хем не ги дразни уж това и онова, хем все си с проблем.
Тоя бульон може да го правиш с кокали, които вече са готвени. Ако трябва близки да ти дават останали кокали, ако са с добра хигиена де. Сбираш във фризера различни, и си вариш. После самл бульона си пийваш.
Махни всички кифли, колбаси и пушени меса и прочие... зеленчуци включи, но варени на първо време, без люспи...абе не може да не са ти казали лекарите диетата. Овесени ядки сварени, да са разварени, да са на каша. И т.н.

# 658
  • Мнения: 19 991
Навремето моята диета от лекарите за обострения гастрит беше препечени филии, варени картофи и ориз. Карах два месеца и все имах болки и гадене.
После ходих при Гайдурков и т.н.

Мария, приеми бульоните и месото като междинна станция. Ако ти помогнат, ще може след това да ядеш други неща.
Просто следвай какво ти понася без предразсъдъци.

# 659
  • Sofia
  • Мнения: 29 019
По-добре си купувай готов бульон,щом изпитваш погнуса от досег до месо и кокали.

Общи условия

Активация на акаунт