Колко от вас се разделиха/разведоха с половинката поради липса на любов (обич) ?

• 25 065
  • 515
  •   1
Отговори
# 120
Нито имам цел да анализирам детайлно или критикувам теб и  списъците ти. Това, което видях никак не ме изненадва, и го отнасям към голям процент от женското си обкръжение тук и в реалните контакти. Затова си позволих да изкажа лично мнение Simple Smile

# 121
Всеки има право на мнение. И на опитност, която иска да изживее.

Бая списъци и желания съм писала, докато накрая не разбрах, че за мен това, което работи е не какво и кого искам, а какво чувствам и изпитвам когато го имам.

# 122
  • Пловдив
За да го "имаш", ти вече си направила предварително своя подбор въз основа на ясно осъзнати изисквания. Wink (обикновено появили се след недотам приятен предишен опит с друг, подбран по други изисквания) Чувствата при "имането" са едва след това.

# 123
Аз не мога да съставя списък с неща,които искам.
Все ми изникват неща,които не искам Simple Smile
Това ми е базата..Може и да е грешно,времето ще покаже

# 124
Жребчо, не се мъчи.
Тук ставаше дума за пуснато намерение към Вселената..Wink

# 125
  • Пловдив
Скрит текст:
Жребчо, не се мъчи.
Тук ставаше дума за пуснато намерение към Вселената..Wink
Къде ти се привиждат "мъки" в писането? Нали обсъждаме липсата на обич и разделите с предишни половинки? Smiley Там са били мъките, а не тук. Ако не бяха мъки тогава, нямаше сега да се усеща огромна лекота и щастие, в сравнение с тях преди това. Хората не се разделят от хубаво, а от липсата на хубаво.

# 126
Аз бих добавила не само осъзнати, но и ясно поставени изисквания, за да го “имаш” другия. Лошото е, че на този другия рано или късно му писва да ти върти колелото на щастието. Разсъждавам си по проблема, не е лично.

# 127
Тва с изискванията като го споделих в една друга тема и имаше яка вълна на недоволство и съчувствие към “жертвата”..))

# 128
Бе, да ти кажа, на мен във времето никак не ми е било приятно да ме развяват като панаирджийска мечка - на, глейте ква жена имам.  На някои жени/мъже такова поведение много им харесва и може даже да се усещат горди. Единствени и неповторими придобивки Simple Smile

# 129
На това се радват ревнивците. Доказано е..)

# 130
  • Paris, France
На практика почти всяка раздяла се случва именно поради липсата на обич и уважение (двете вървят ръка за ръка). Изчезнат ли те, връзката е обречена.
 Други чести причини са: хазартна зависимост, алкохолна зависимост или тежко заболяване, водещо до загуба на разсъдък, буйстване и т.н. Мой съратник в една мебелна фирма преди години беше зарязан от годеницата си, защото при трудова злополука ден преди раздялата загуби по-голямата част от безименния пръст на едната ръка и нея я било срам да живее с инвалид.

Обич и уважение не вървят непременно заедно. Много уважавам дадени хора заради качествата, които имат, но не ги обичам и нр бих направила за тях това, което бих направила за хората, които безмерно обичам.

Загубването на безименния пръст е било удобен повод за раздяла, защото е фатално и финално и няма връщане назад. Не е било причината. Там просто е нямало обич. Доста суетна и егоцентрична съм и харесвам красиви хора без недъзи, но няма да отхвърля човек, когото наистина обичам заради инвалидизиране или погрозняване по някаква причина. Дали въпросната дама би отхвърлила човека ако и беше баща или син и би спряла да ходи по улиците с него? Повечето от нас не бихме. Ето това е обич.

# 131
Вече писах за екзистенциалния избор да имаш или да бъдеш, но едни литературоведки ме порязаха моменталически.
Затфа няа'а пофтарям.

# 132
  • Пловдив
Скрит текст:
На практика почти всяка раздяла се случва именно поради липсата на обич и уважение (двете вървят ръка за ръка). Изчезнат ли те, връзката е обречена.
 Други чести причини са: хазартна зависимост, алкохолна зависимост или тежко заболяване, водещо до загуба на разсъдък, буйстване и т.н. Мой съратник в една мебелна фирма преди години беше зарязан от годеницата си, защото при трудова злополука ден преди раздялата загуби по-голямата част от безименния пръст на едната ръка и нея я било срам да живее с инвалид.

Обич и уважение не вървят непременно заедно. Много уважавам дадени хора заради качествата, които имат, но не ги обичам и нр бих направила за тях това, което бих направила за хората, които безмерно обичам.

Загубването на безименния пръст е било удобен повод за раздяла, защото е фатално и финално и няма връщане назад. Не е било причината. Там просто е нямало обич. Доста суетна и егоцентрична съм и харесвам красиви хора без недъзи, но няма да отхвърля човек, когото наистина обичам заради инвалидизиране или погрозняване по някаква причина. Дали въпросната дама би отхвърлила човека ако и беше баща или син и би спряла да ходи по улиците с него? Повечето от нас не бихме. Ето това е обич.
Касае се за обич и уважение към човека, когото си избрал(а) за свой спътник в живота, а не за обич към деца, роднини или приятели. Как можеш да си с някого и да го обичаш, без да го уважаваш? Това го правят само хората, които са с някого заради гонене на лични облаги. Обичта е следствие на това, че някой вече е успял да те накара да го уважаваш. Тя не се поражда от нищото и безпричинно. Не бива да се бърка със сляпото хлътване и приписване на божествени качества на човек, който не ги притежава, наричано от мнозина с погрешната дума "влюбване".

# 133
Напълно съм съгласна с мнението на Жребче, мога да уважавам много хора, без да ги обичам, но как да обичам искрено човека до мен, ако не го уважавам? С първия си съпруг се разведох именно защото загубих уважението си към него, а оттам и обичта. Обич, която точно както пише Жребчето, беше базирана на това, че му приписвах качества и характер, които той не притежаваше. Нямаше изневери (поне не знам), не е имало физически и психически тормоз, просто прогледнах след 6-7 години. И се разведох.

# 134
Тина, а деца имаше ли в картинката?

Общи условия

Активация на акаунт