Колко от вас се разделиха/разведоха с половинката поради липса на любов (обич) ?

• 25 040
  • 515
  •   1
Отговори
# 90
Не съм чела цялата тема, но няколко неща ми идват наум. Първо - мисля, че любовта не е черно на бяло и не е константа. Мисля, че се работи за една връзка, както се работи за всичко в тоя живот. Ако спрете да полагате усилия се получава това уж разлюбване. То, няма как да обичаш ако не инвестираш време и ресурс. И не става дума за пране на гащи и въртене на баница. А, за споделяне, за изживяване на емоции, за разбирателство и подкрепа. За малки жестове (дори и романтични), които държат тръпката. Разбира се говорим за нормални отношения и не споменавам за отровните връзки или такива, в които няма реципрочност. Та, любовта се поддържа, може да се разпали наново ако се погледнете с други очи.
Второ - просто според мен хората идеализират любовта и това какво трябва да бъде тя. Затова и се разделят защото смятат, че някъде там я има. В нова връзка винаги си мислим така, но като минат пак 5-10-20 години отново се намираме на същото място.

# 91
Джеймс, аз също много често съм чувала израза пропилени години.  В моя случай от приятелките ми към мен. И понеже скоро ставам на 40 години, а и в трите месеца на изолация много мислих върху живота си. За първи път имах време, до преди карантината само тичах. Та осъзнах едно нещо- каквито и избори да направиш, резултата е все един и същ -пропилени години. Това го говоря с чисто сърце и сравнявайки моя живот, с този на приятелите ми-ми всички сме на едно дередже. Знам, че за аудиторията това, което пиша е неясно, но не ми се влиза в обяснения. Та така, няма такова нещо като пропилени години, в природата нищо не се губи.
По въпроса с любовта и връзките, мога от личен опит да кажа, че определен тип хора, привличат определен тип отношения, така че ми е сложно да повярвам, че с друг мъж ще е по-добре. Ако идеята на упражнението е да смениш настоящия с нов съпруг. Ако идеята е да си живееш сам, тогава не мога да взема отношение. Аз съм доста социална личност и това не ми е оферта, на този етап от житейския път.

# 92
Относно изгубените години зависи от гледната точка. За някого една връзка, дори и кофти такава, може да бъде житейски урок и да е благодарен за нея, а друг да я приема като изгубено време и да съжалява, че я е имало. Не виждам как някой може да отсече нещо такова. Пак повтарям, че не говоря за отровни отношения. Ако те са такива, то, да - загубено време съществува. Всяка секунда е загубена, стоейки с лош човек.

# 93
Мили съфорумци 😀
отдавна ме вълнува темата .
Замислих се , колко от вас живеят на семейни начала или в брак без любов?
После осъзнах , че се разделих с таткото на детето , защото не го обичам.
После , поех цялата критика на света от близки и познати.

Темата си е за свободни размишления

Тръгнах си, защото усетих, че не ме обича вече, че е с мен по навик ... че е путьо и не може да прекрати отношенията, и ме чака аз да се досетя.

Без любов не се живее. Но гласувах с опцията "Аз".

Не съм била досега семейна, с брак.
Но е време човек да си тръгне, когато любовта излети през прозореца. Другите да си казват каквото щат.

# 94
Пак повтарям, че не говоря за отровни отношения. Ако те са такива, то, да - загубено време съществува. Всяка секунда е загубена, стоейки с лош човек.

Ами за мен дори и това си беше урок. Е, научих си го доста добре. 😂

# 95
А аз се чудя какво е това пропилени години поради липса на любов? Какво ви дава убедеността, че сте щели да ги изживеете по по-добър начин?
Aми зa мен ca пропилени, зaщото тогaвa бяхa нaй- хубaвите ми години .Млaдоcттa. Омъжих cе нa 27 , без дa cъм cе нaживялa, не бях претръпнaлa към първaтa cи любов, но той имaше cериозен здрaвоcловен проблем и ме отблъcнa caм. Бaщa ми починa млaд и cе омъжих зa човек, крaйно неподходящ зa мен.  Проcто cе окaзa нa грешното мяcто, в грешния момент.Години прекaрвaх в готвене, cлугувaне, гледaне нa животни, издържaх го, зaщото вcе нещо го убивaше и не му хaреcвaше нито еднa рaботa. Мъж c по- ниcко caмочувcтвие, без обрaзовaние, c комплекcи, които избивaше c пcихичеcки и нaкрaя физичеcки тормоз. Добре, че нямaм дете от него. Яд ме е , че cтоях толковa време в този фaрc.Не могa дa cи проcтя, че позволявaх дa ми поcягa. Не ми дaвaше рaзвод, преcледвaше, зaплaшвaше, нaкрaя му кaзaх дa взимa вcичко / купено от мен: aвтомобил, мебели, електроуреди/ и дa изчезвa от домa ми. Пропилени ca, зaщото веднъж cи млaд, поcле от годинa нa годинa cи cтaвaш вcе по- caмодоcтaтъчен, тa не е до изкривеноcт, проcто когaто не cлучиш, ти cе отщявa дa живееш c когото и дa е. Товa не ме прaви циник, реaлиcт cъм.

# 96
Извини ме, камъчке, че се намесвам, но така може да говори само човек, който успява да си ирае с времето, като го връща назад. Не реалист Wink

# 97
Камъчке, ако не беше преживяла всичко това, нямаше да си човека, който си днес. Нищо не е пропилено, просто си си научила уроците.

# 98
Разказвала съм и преди за бившия си в форума. Бяхме заедно 6 години, тръгнахме като бях на 16, той беше на 19. Загубих си най-хубавите ученически и студентски години. Откъсна ме от приятели, забраняваше ми много неща и на всичкото отгоре му давах й джобните си, за да може да си купи цигари. Имаше много пороци- проблеми с хазарта. Винаги съм знаела, че е неподходящ за сериозни неща и не смятах даже да заживея с него, но не можех да скъсам с него. Много пъти опитвах, но все се събирахме. Накрая той си намери нова жертва и ме заряза и създаде семейство.

# 99
  • Paris, France
Разказвала съм и преди за бившия си в форума. Бяхме заедно 6 години, тръгнахме като бях на 16, той беше на 19. Загубих си най-хубавите ученически и студентски години. Откъсна ме от приятели, забраняваше ми много неща и на всичкото отгоре му давах й джобните си, за да може да си купи цигари. Имаше много пороци- проблеми с хазарта. Винаги съм знаела, че е неподходящ за сериозни неща и не смятах даже да заживея с него, но не можех да скъсам с него. Много пъти опитвах, но все се събирахме. Накрая той си намери нова жертва и ме заряза и създаде семейство.

Ужас. А родителите ти, приятелите ти знаеха ли? Как приеха? Не се ли опитаха да те разубедят?

# 100

Ужас. А родителите ти, приятелите ти знаеха ли? Как приеха? Не се ли опитаха да те разубедят?
Опитваха се всички заедно, точно за това той се опитваше да ме отдели от тях, но аз млада, глупава и много влюбена не ги слушах. Накрая даже не беше любов, а навик.Той ме хвана в мой много слаб момент и имах нужда от подкрепа, която той ми даде в началото и сякаш се чувствах длъжна. Честно казано и до ден днешен не мога да си го обясня...

# 101
Иначе в какво мислиш, че би инвестирала това време? На каква база го броиш загубено? Или си се накиснала и си си взела опита, тоест - не е загубено, или продължаваш да се чоплиш в миналото, за да търсиш отговорите там, дето няма да ги намериш, тоест - няма значение, щото животът ти е свършил Wink

# 102
Зaщото Дренке, вcеки от нac в един момент от животa cи, cи зaдaвa въпроca: "Кaкво би било,  aко..." Оcобено кaто нaвлезеш в по- зрялa възрacт , a ти cе иcкa дa cи нa 20, но cъc cегaшния cи aкъл. Яcно ми е, че нямa кaк дa cтaне, нямa мaшинa нa времето. Cклоннa cъм дa вярвaм, че пътят ни е преднaчертaн и дaли прaвиш верен или грешен избор, вcе е тaя.

# 103
Е, веднъж да съм съгласна с Дренка!
"Какво би било ако?" е напълно излишен въпрос и загуба на енергия и емоции. То и аз ако бях от нормално семейство с по-висок стандарт можеше в момента да съм инженер в чужбина. Можеше да съм по-социална и отворена към хората ако не ми се беше случило това и онова. Ако се бях родила с друг темперамент. Ако бях по-позитивна може би щях да съм по-щастлива. Няма да му излезне краят на това.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 00:24 от Уейв

# 104
То и aз cъм cъглacнa c Дренкa. Щото е готинa и не е кон c кaпaци, aми рaзcъждaвa филоcофcки и е нaд нещaтa. A ти добре, че не cи cтaнaлa инжЕнер😉

Общи условия

Активация на акаунт