Отборът ЯНУАРСКИ е чудесен,расте и пее бодра песен!

• 10 104
  • 310
  •   1
Отговори
# 240
Добър вечер, мамчета
     Соня ,честито ти бременност  preggo ,супер ,наистина много смело решение  newsm10.Браво ,ще се справиш.
sea woman.Успех Praynig Praynig Praynig
                     Лека вечер

# 241
  • Пазарджик
Привет на всички!Първо да честитя на всички минирожденници!Да са живи и здрави!Честито и на всички именници!Весел празник!
Sonja честито.Това е чудесна новина. Пожелавам ти безпроблемна и лъчезарна бременност!
Vili4ka не се притеснявай. Като не иска да яде пюретата не му ги давай. Сина ми до 1 година не искаше да яде нищо друго освен мляко, банани и праскови. Пък после започна да прави компания на всички с яденето.
Сега да се отчетем. Бяхме на консултация. Габи вече е 7,800 кг и 67 см. Похапва си добре, но пък и много беснее, та затова качва по малко.
В понеделник извадиха на сина ми носната сливица. Всичко мина много добре и ... вече не хърка Grinning
Това е засега от нас. Дано всички бебчета спят тази нощ, та да може и мамите да си починат.

# 242
Добра вечер!
Тъкмо тръгна нета на новата ни придобивка и Вяра заспа и аз първа пушка тук да пиша Mr. Green
Еххх ама още калпазанчовци са се наредили до Вяра дето не седят в количка и искат само на ръчички smile3555.Зайче,Лика и  аз така много се ядосвам.Оставям я да реве обаче постепенно започва да става нетърпимо и аз нося, кво да правя.Пък и от хората ме е срам, макар че това не е работа на никой smile3506
Лика, големи досади има ooooh! Вчера нарочно минахме по новия булевард с количката, защото шума от колите е невероятен и малкия почти не го чувах докато се дереше през целия път Mr. Green малко гадно ама така е, иначе няма оправия Sick пък и нас доста лошо ни гледаха като минеха край нас, ама аз като буреносен облак се носех към вкъщи и хич не ми пукаше  Whistling
зайче,ама как си го казала само - умрях от смях hahaha JoyДобре си го подредила Николчо.Я пусни малко фото да го видим този малък хитрец колко е порастнал Heart Eyes
sea woman,стискаме палци всичко да е наред и да е спокоен баткото Praynig
Лека и мека на всички  love001

# 243

Честит имен ден на всички малки и големи, които празнуват днес!
Честит мини рожден ден на малките минирожденници!Да са ни живи и здрави!

Благодарим ви момичета за поздравленията и ето да се почерпим за здраве на Стаска и да и пожелая да започне да слушка повече  Naughty

Sonja, честито! Сега лека бременност и едно здраво бебче накрая!
БОДЛИВАТА дано всичко мине по мед и масло при вас и да изпразнувате кръщенето на Дари както подобава и после чакаме снимки  Naughty
zaicheto такива са те бабите-глезят,а не мислят,че после на нас ни излиза през носа,но малките човечета са си наши и когато ни слушат,и когато ни ядосват и трябва да се справим някак
sea woman и аз като  zaicheto нещо май съм пропуснала  Embarassed,но за каквото и да е,дано мине бързо и безпроблемно Praynig
за нас днес бяхме на консултацияи вече сме 7 800кг и 69 см,та пораснали сме с 600 гр и 2 см и това за ...2 месеца #Crazy,малко е,но за шило като моето е нормално.Доктора каза,че си е много добре.И да се оплача ,че още не ще да си заспива в леглото.Снощи я сложих към 21,30 и тя става и започва да обикаля по решетката на леглото,аз пак я слагам и тя пак става и така до 00,20 часа Crazy,когато най- сетне успях да я натисна и да заспи,сега в момента е пак същото и незнам колко ще издържа #Cussing out
А на баткото  казаха,че няма да му вадят нокътя на пръста,сам щял да падне и да излезе новия Whistling

В понеделник извадиха на сина ми носната сливица. Всичко мина много добре и ... вече не хърка Grinning
Joyе щом вече не хърка и вие ще се понаспите вече Mr. Green
Ще трябва да ставам вече,че малката  калпазанка пак е станала #Crazy

# 244
Здравейте момичета Hug
Соня - знаеш ли, аз започнах да преглеждам първо нещо от старите странички на темата и изведнъж гледам някаква лентичка и взех да се пуля Shocked hahaha и си викам а бе аз да не съм влезла при бременелките Joy
А то къде бил ключа от палатката, адаша ще става батко Laughing Много се радвам, имаш виртуалната ни подкрепа за бременността Hug Как се чувстваш, имаш ли гадене, понеже първата бременност не си я карала заедно с нас, сега ще ни информираш подробно Grinning
Vili4ka, не я насилвай и не си хаби нервите Peace Децата си знаят кое е добре е за тях. Давай и кърма и каквото друго иска да яде, нищо няма да й стане. Много бебета има тук във форума, които са прояли друга храна доста късно. Алекс например не яде кой знае колко твърда храна, но се кърмим на поискване. Остави я известно време, седмица-две , да си почине и пак пробвай, може пък тогава да й хареса.
Другото което ми хрумва е примерно, ако харесва плодови, прави й различни комбинации от каши с плодово пюре, а може да даваш например има тиква с пилешко месо, което е много сладко й сигурно ще й хареса, пробвала ли си?
Дес, за кръщенето и нашето ще е в неделя. Мие после също ще се събираме вкъщи и понеже няма да сме малко хора, ще го караме като на погачата - соленки, сладки, ядки и кой където свари да седи Mr. Green Аз така обичам, лудница да има, а и Алекс също Heart Eyes
Момичета, радвам се, че сте харесали снимките Hug
А за пясъка, не ви ли казах, че Алекс глътна един камък #Crazy Оправям аз багажа от плажа, вадя кърпи и играчки и съм го оставила на мъжа ми. Той уж го гледа, ама явно не знае колко е бърз Sick И го гледам нашия с пясък около устата, тичам ,бъркам вътре, само пясък. Извадих го, обаче след малко почна да се дави. Наведох го напред, поотупах и го и изплю един камък, явно току що го беше глътнал.  Така си изкарах акъла, а мъжа ми щях да го убия #2gunfire
Лика, морето много му хареса на Алекс. Топнах му краченцата първо, видях че му харесва и после както правим и ние. Наплисках го хубаво, за да свикне малко с водата,че тя все пак не беше много топла, предната седмица на басейна на който го водих беше 31 градуса. После заедно с мен във водата, главата му я потапях, въобще, каквото правихме и на басейна.
Като стояхме няколко пъти близо до брега вълните си го плискаха яко, ама нямаше възражения Mr. Green
Sea woman - стискаме палци за утре Praynig
Зайче, не се притеснявай мила, може да не е само от пътуването, да не го мъчи някой зъб, че Алекс снощи ни направи диви и щастливи. Баща му по ношите го разнасяше като Лисана в кошницата, че по никакъв друг начин не можеше да се успокои.
Момичета, ще ме извините за фермана, не знам защо толкова дълго стана Embarassed
Аааа и честито на празнуващите днес  bouquet

# 245
Здравейте, мацки!

Честита нова бременност на Соня! Стискам палци всичко да е 0К и БРАВО за смелостта  bouquet!

Бързам да се отчета, че не знам с колко време разполагам. Понеже варя зеленчуци в момента, не ,че Еми ще се обади... Бяхме на консултация в сряда. Най -накрая минахме и третата ДТК-ваксина. Мноо съм доволна Mr. Green. Остава само противохепатитната и после сме free. В момента тежи скромните 6 600 и е дълга 67см. Фина мацка ще е мойта щерка. Само се тревожа за обувките. Не знам кво ще правя като му дойде времето Rolling Eyes. Страшно малки са и ходилата.  Педи ме "зарадва", че ще трябва по поръчка да ги правим вероятно Thinking.

Хайде гушки на бебешоците и лека нощ на мамите!

# 246
GUSHANKA  всеки си преценява сам още когато кръстихме КРИСТИЯН  попа ми каза че имаме имен ден на Кръстов ден.А щом поп го казва значи е така.Всяко име има имен ден в славянския календар.Така,че аз си знам ,че имаме пък за другите кои както го приема Hug Crazy  bouquet  bouquet

# 247
Привет мами!
Аз тези дни удрях по едно око, но нещо не ми се пишеше. И таткото ни е в командировка цяла седмица, но довечера си идва.
Честито на празнуващите!
Честито и на учениците днес! Успех!
Аз се реших да пиша най-вече, защото много се зарадвах на новината за Соня.
Соня много се радвам за вас - лека бременност и ще чакаме подробности как се чувстваш. И от мен имаш подкрепа и виртуална прегръдка!
Пеперудка, а ти как си? И тебе все те мисля.
Да не забравя да пожелая успех на кръщаващите се в събота и неделя. А също честито християнче на Лика.
Ще пропусна някой сигурно, но не нарочно.
Ние иначе сме добре може да се каже. Бяхме на консултация тази седмица, непомня вече кога. Бояна е 8900г 73см. Наддала е 600г.
Педката каза, че от зъба може и разстройство да има, а може да почне да се изхожда по-често без да е разстройство. Всякакви вариации на тема акита са възможни
Хайде да се залавям за работа. Лек ден ви желая!

# 248
Добро утро, мами!
Най-напред да ви благодаря за подкрепата и пожеланията!  smile3525
Предишната ми бременност беше лека - без повръщане и гадене - и без някакви усложнения - вси4ко си беше нормално... Надявам се и тази да е така, 4е ина4е тежко ми.... Нямам абсолютно никой който да ми помага, раз4итам само на собственните си сили и на мъжа ми естествено - тук сме сами - семействата ни са дале4е... Надявам се да се справим... Бог е с нас... Praynig Praynig Praynig

И така по теми4ките: Wink
за храненето - Али и той в последно време нещо ми прави номера с яденето - по принцип яде вси4ко, което му предложа - аз му приготвям храната - домашно - но от 2-3 дена хапне по няколко лъжи4ки и по4ва да търси да су4е - сандардиса ме ве4е от сукане... На какво ли се дължи? newsm78
Ние продължаваме да се кърмим - въпреки новото бебе - про4етох доста инфо по въпроса - възможно е да се кърми през цялата бременност - зависи как се 4увства майката -  и после след раждането може да се кърмят и двете бебета в тандем. Ние може и да не стигнем до "тандем", но засега продължаваме...

за приспиването -  снощи направо полудях от нерви -  но аз си бях виновна за вси4ко...
В4ера в късния следобед излязохме с колата и някъде към 19.30 Али заспа в движение - ходихме на няколко места, и той спа малко пове4е от 4ас... Нормално го слагам да спи между 21.00 - 21.30, но след този сън в колата, как ще стане да заспи в оби4айното време - изкъпах го около 22.00 и по4нахме да се приспиваме - спеше му се, ли4еше си, но неможеше да си намери място - вартя се, изправя се, дупи се, сука поне 100 пъти - аз си изпях целия репертоар няколко пъти ( даже и нови песни и мелодии по4нах да измислям  #Silly) , подрусвах леглото, опитах да го "гушна силно", за да спре да мърда - е няма и няма заспиване... Накрая така се нервирах 4е ми идваше да го набия - (а няколко 4аса преди това се опитвах да успокоявам Лисана, 4е и Дарис я беше докарал до нервна криза и давах акъли) . Съпруга и той дойде на помощ, но след малко заспа... Най-накрая го взех на ръце и по4нах да дундуркам - права и с неизбежното "шшшшшш", замислих се и за кошницата - да го люлям както Лисана - Дарис4ето, но той запо4на да се унася и след половин 4ас дундуркане заспа - беше то4но 01.00 4аса, когато го сложих в кошарата... smile3515
 oops днес много изпадам в обяснения и се отнасям - ще да са някои хормонални изменения   costumed034 - извинете ме ако съм досадна...  love001 Дали не е по-добре да спра... newsm12
Да не забравя да пожелая успех на кръщаващите се в събота и неделя.
И успех на тези които имат медицински интервенции - стискам ви палци вси4ко да мине бързо и без усложнения newsm10
Желая на вси4ки лек ден и много усмивки. smile3525
Целувки на малките ви слън4ица   love001

# 249
  • Madrid
Здравейте мами!Ние се завърнахме!!! travel
 Зарпочнах да ви чета,че доста имам да наваксвам Hug
 Ние сме екстра,имаме 4 зъба,всички излязоха в Бъбгария,още се кърмим,въпреки че бяхме на море с татито за седмица,а Самуил беше  при баба си на адапте.Отначало не искаше шишето,но после свикна.Аз се цедях през цялото време и така.Сега сме си на поискване,ядем зеленчукови пюрета,местни,плодови и каша,Не съм въвела глутена.Общо взето свикнах да ме помагат и сега,сещате се нали... Mr. Green
Много  гушки от нас,милички!!! Hug Hug Hug

# 250
Привет Grinning
Честит мини рожден ден на Калоян юнак прекрасен!Да расте и хубавее и да слушка много в къщи! Hug
Илиндичка,добре сте се завърнали със Сами отново сред нас  bouquet
Клео,голям бързак е твоето синче - добре че си го усетила.А снимките са просто прекрасни.Който казва че толкова малко бебе не е за море ще му показвам вашите снимки Mr. GreenМалкият се е изкефил страхотно,което е много важно Wink
Аааа пепи,за два месеца 600 грама никак не е малко(според нашто педи,аз много я уважавам)На тази възраст трябва да качват по 10 гр на ден,вие сте си изпълнили нормата.Вяра последно беше качила 350гр и тя ни каза че много добре даже 50 отгоре е сложила нашата гладница.Въпреки че нямаме още 7 килца каза, че всичко е наред bowuu
Да ви се оплача,пак ни тръгнаха сополите,май пореден зъб ще излиза newsm45 Тъкмо се зарадвах, че изчезнаха и пак тръгнаха.Все още няма истерични ревове ама щом тръгнаха тия гадини-зъб ще да е Confused
Толкова от нас засега.Весел следобяд на всички newsm51

# 251
Имам един важен за мен въпрос към вас. Аз нямах стрии до последно. След като родих ми се появиха червени и големи. Това разбираемо. Но исках да ви питам избледняха ли ви вече? Моите са си ярко червени.
Питам ви не заради естетична гледна точка. Имам подозрения, че имам ендокринологичен проблем. Просто стриите са един от симптомите. А аз имам и други от тях. Обаче идиотската система тук - GP-to не ми даде направление. Да сме изчакали още някой друг месец. Да не говорим, че и бенката, която ми падна пак се появи. Ама и затова няма направление. И затова да чакаме:ooooh:

# 252
Имам един важен за мен въпрос към вас. Аз нямах стрии до последно. След като родих ми се появиха червени и големи. Това разбираемо. Но исках да ви питам избледняха ли ви вече? ..............................
На мен ми се появиха в края на 9-тия месец и гледам че вече поизбледняха.
Дано са напразни притесненията ти Peace

# 253
Ехо, здравейте момичета!

Първо да дадем отчет и ние от вчерашната консултация- 8,400 и 68см. Емка се оформи, като едно топчесто бебче, каквото съм била и аз. Simple Smile Как ще го вдигне това голямо дупе идея си нямам. Simple Smile Явно ще трябва малко да ограничиме хапването.
Zaiche, супер че повдигна въпроса за възпитанието, на същата честота съм и аз в момента. Wink До сега люшках, гушках, давах цица по нейно желание, пеех, говорих,  с една дума кръжах нон-стоп около нея. Обаче нещо се чувствам изчерпана, вече съзнавам ,че допускам доста грешки и ,че така просто не може да продължава.7of9 добре си го казала-как ще се   научат да бъдат самостоятелни и как ще им се развие въображението, ако сме непрекъснато до тях. Сега вече се стремя да и създам режим-сън, игра, ядене, разходки - всичко това да става  в определени часове.  няма да е лесно, но поне смятам да опитам. Simple Smile
7of9 бръмбачето е много сладко! Simple Smile
Малката спи в момента и аз смятам да направя същото! Wink
Хубав ден на всички! Simple Smile

# 254
Здравейте мацки Hug
Клео, малкия е супер сладък, много се изкефих на снимките Hug
Дес, ще кача снимки някой ден, но незнам кога ooooh! Аз през деня влизам във форума от офиса, а вечер много рядко сядам на компа вкъщи, та затова нямам снимки под ръка Embarassed
Бръмбарче, така е, трябва да се възпитаваме, няма как Crazy а ти сега в София ли си? Трябва да се сберем някоя неделя да се видим май newsm78
7от 9 и моите стрии вече избеляха, дано не е нещо сериозно при теб Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт