Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 45 012
  • 567
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, няма нищо страшно да родиш предизвикано, аз родих така точно преди 3 седмици. Раждането от началото до края продължи около 13 часа с 2 или 3 банки Оксцитоцин и 2 пъти Епидурална упойка. Не беше най-лесното нещо на света, но в никакъв случай и нещо нечувано. Моментът, в който видиш детенцето си забравяш всичко и знаеш, че всеки напън и контракция са си заслужавали. Успех на бременелките и ви чакаме да се похвалите Simple Smile

# 181
Ох, съчувствам ви за това чакане...наистина е доста изнервящо...особено когато те тормозят с реплики и въпроси: не роди ли вече? Joy
Ние сме вече У дома- изписаха ни в неделя. Вчера мина педиатърката и вече имаме колики- на 7 дни сме вече. Препоръча колийф и биогайа. Иначе аз се чувствам много добре след секциото- май е от профенида...нямам и лохии- като знам първото секцио какъв кошмар беше...сега се чувствам прекрасно Simple Smile
Стискам палци на неродилите Hug
Момичета, вие за коликите какво давате?

# 182
За коликите аз давам Лефакс, Абоколикен и Биогайа, а много рядко и Еспумизан комфорт, защото се притеснявам, че ще й се струпат 2 препарата със симетикон и ще се запече. Така или иначе с нааканите памперси не сме много напред. Не знам колко й действат всички тези неща, защото тя си е малко от ревливите бебчета.

# 183
Танче, аз поръчах от тук : https://www.facebook.com/%D0%9B%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%81-Le … -119869652045713/
Пристигна на следващия ден.
Днес майка ми пое големият ми син. Надявам се да тръгне на ясла скоро, иначе всички ще полудеем.
Като превъзбуден е- крещи, тича, прави адски много бели..

Същата история и у нас. Каката ни е на 3.5г. 😄

# 184
И моето го почнаха коликите. Хем от фен първи е на Лефакс. Чудя се за БиоГая. И Вигантол трябва да му взема. Аз го извеждам, но не го показвам много на слънце. Стои на завет в количката.
Днес ще го водя на УНГ, че е с Ешерихия коли в носа...

# 185
  • София
За коликите давам Лефакс и Колактаза, като мисля, че от Лефакса е малко по-добре, но и той е от ревливите и ми е трудно да преценя.

А как сте след раждането? Аз се чувствам ужасно депресирана - изнервена заради ревящо бебче, като това малко или много рефлектира върху отношенията ни с ММ. Бебчо яде на няма и два часа, а през останалото време реве. Единственото, което малко ме успокоява е че и това ще мине.

# 186
За коликите давам Лефакс и Колактаза, като мисля, че от Лефакса е малко по-добре, но и той е от ревливите и ми е трудно да преценя.

А как сте след раждането? Аз се чувствам ужасно депресирана - изнервена заради ревящо бебче, като това малко или много рефлектира върху отношенията ни с ММ. Бебчо яде на няма и два часа, а през останалото време реве. Единственото, което малко ме успокоява е че и това ще мине.
На моменти съм буквално кълбо от нерви. Освен ревящото бебе, имам и кака на 5 години, която си иска моето внимание, макар че се държи повече от прекрасно и разбира, че бебето изисква малко повече грижи и внимание. Усещам, че напасването става по- бавно отколкото първия път. Тогава и ние имахме трудни периоди с ММ. Явно всички преминават през това. Всичко ще си нормализира, но трябва време и железни нерви и от двете страни.

# 187
Аз давам Инфакол за коликите, но мисля, че няма толкова много.
И на мен ми е малко изнервено, вчера плака цял следобед и през час беше на гърдите ми за по 20-30 мин. Ние живеем със свекърите и всеки път когато заплаче трима души ме питат защо плаче, дали е нахранено и това ме напряга доста. Иначе свекърва ми готви и пере, което е голяма помощ, аз се занимавам само с бебето и с моето учене, но пак ми идва в повече понякога. И тези дни не се разбирам и с ММ и снощи вече рухнах и плаках, не знам дали бебка ме усеща и затова да е толкова неспокойна и тя.

# 188
Моя мъж се върна на работа. Нощем аз обгрижвам бебо, не разчитамна него. Той се занимава с голямото дете. Сутрин майка ми се грижи за голямото. На мен ми е трудно да се напасна с голямото, не с бебето Sad

# 189
Моето чакане продължаваа... 5 дни след термин. Вчера бях на преглед и лекарката каза, че имам 3см разкритие, аз се зарадвах, но като чета има жени които доста са си почакали с 3 см. След прегледа мисля че ми падна тапата... чакама...чакам. Изкачвах стълби, разхождам се, ядох ананас...мм не. Аз все си мислех, че няма да дочакам термина си, пък то...

# 190
Момичета, да се включа с моя опит за коликите, че малко труднл успявам да ви изчета. Ако си спомняте, моето детенце се роди 31 г.с. съответно сега е вече на 2++ месеца. Първо бяхме на колийф и биогая, започнаха много газове, добавиха ни и Еспумизан Л. По едно време яко пръцкаше от него и видимо се мъчеше. Поръчах му лефакс, като междувременно ни смениха колийфа с биоамика, свърши ми биогаята и аз купих линекс бебе. От биоамиката и линекс бебе не съм грам доволна, абсолютно нищо не вършат при мен. Лефакс давах 3-4 дни, като само 1 ден дадох 3 пъти, иначе 1 или 2 по 1 впръскване предимно през нощта. От всичко гореизброено детето се запече, 2 дни акаше по много малко и само се напъваше и мъчеше, аз се ядосах и спрях всички капки. Вече 4ти ден сме без капки и от време на време има по някоя лека криза, която минава с гушкане, възглавничката с гроздови семки на коремчето или да заспи върху мен или баща си.
Отделно от темата за коликите имам 1 малко личен въпрос. Откакто родих, тея хормони се не наместиха, изпотявам се ужасно и потта ми мерише силно. Дори след като се изкъпя отново има остатъчна миризма. С какво да я премахна, че вече не мога да се търпя 😂😂😂

# 191
Ох, тези колики са ужасни! Ние даваме Инфакол и Биогайа, но не съм сигурна колко помагат, тъй като ги взимаме от 5 дни някъде. Малкият понякога изпада в криза от плач. Ако някой е наистина преборил коликите с някое лекарство, да свирка, че трудно се издържа.
Иначе и аз съм като Намиши, усещам, че се изпотявам по-често напоследък и понамирисвам въпреки добрата хигиена, която спазвам. Дали е от кърменето или жегата?
Момичета, кога са ваксините-началото или края на втория месец?

# 192
Аз и давам Абоколикен от вчера. Ще видим как е, за сега не виждам ефект. Постоянно е по гърдите ми и за сметка на това пълни памперсите двойно и постоянно връща и кърмя.
Откъм емоции се справям дожре за сега, като изключим, че от време на време си поплаквам - най-вече ми става жал за нея как се мъчи. Отношенията с мъжа ми са добре, той много помага. Бабите ни готвят и постоянно има някой около нас, което в дадени моменти малко ми е досадно, ама и това ще мине.
Аз все още имам проблем с кърменето - закачих я на гърда вече може би от около седмица, без да дохранвам. Проблема сега е, че май не захапва хубаво зърното, защото като го изплюе е като червило. Страх ме е, да не се окаже с къса юздичка и да трябва да и правят нещо.

# 193
За коликите - нищо не давам,  само пробиотик Био Баланс Бейби.  Не е нещо непоносимо,  плаче и трудно заспива сутрин между 5 и 9, но с гушкане и шъткане минава.  И не е всеки ден.  Като отидем на първата консултация ще видим какво ще предпише педиатърът и дали ще го давам.  От опит знам,  че просто трябва да си го израстне това незряло стомахче и нищо не помага.

Аз също се присъединявам към потящите се,  бях ви споменала преди.  От хормоните и кърменето е,  наистина е ужасно неприятно,  но и това ще мине около 3-тия месец,  надявам се,  по спомен от предишния път.

Аз да ви кажа,  май с нервите съм по-добре,  отколкото през бременността.  Може би си наложих да съм по-сдържана и сега се опитвам всячески да съм спокойна.  Бебето не ми е проблем,  въпреки,  че е доста по-ревливо от баткото като бебе,  но с това малко диваненце (2 г и 11 месеца) се побърквам понякога.  Снощи например беше душичка,  ММ беше нощна и аз бях сама с двамата вкъщи, ми кротък,  усмихнат,  изпълнява,  играе си тихо и заспива сам.  Обаче днес е огън...
С ММ сме добре,  даже по-добре от периода на първото раждане,  може би защото знаехме какво ни очаква,  не сме толкова неподготвени... Обръщаме всичко на шега и така се живее по-леко Simple Smile  Той и бабите много ми помагат с баткото,  когато могат,  свекърва ми готви и носи... Абе като писано яйце ме гледат и нямам право да се оплаквам.

# 194
  • au bout du monde
Аз едва се справям с домакинството. Много ме натоварва чистенето, готвенето, пазаруването. Ако имах още едно дете не знам как щях да се справя. На моменти чувствам, че рухвам, но си казвам, че щом други се справят и аз мога. Опитвам се да мисля за хубави неща. Добре че е сестра ми да помага. Първите дни не можех да мръдна буквално, не знаех къде се намирам.
Сега съм 22 дни след раждането и се чувствам по-добре. Сега само килограмите ме депресират и безразборното ядене. 😁 Искам слънце, плаж, море... В Лондон времето е есенно😆

За колики давам колийф и инфакол. Честно не знам кое му помага повече. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт