Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 45 025
  • 567
  •   1
Отговори
# 195
Точно днес съм кълбо от нерви и аз, бебето не спи, каката ме изнервя безкрайно...

# 196
Аз пазарувам веднъж или два пъти в седмицата. Понеже аз се занимавам с това, гледам да мисля няколко дни напред. Готвя, когато спят, че да съм свободна за излизане вечер. Сутрин майка ми гледа големия син. Абе... Бая си е жунглиране..

# 197
Момичета, да ви кажа на мен педиатърката ми каза преди няколко дни, бебката да спи в коша за кола.
Бях супер изненадана, като дори като ни изписаха едва я сложихме в коша, струваше ми се много седнала.
На това отгоре и кошарата ми уж супер модерна с наклони и т.н.
В крайна сметка си спи нощем в коша за кола с по голям наклон назад, а през деня я слагам и в гнездото.
Това било, за да не се връща млякото(на АП сме) , а и се чувства като в отробата сгушена.
Коликите ни мъчат по 2-3-4часа на ден, а днес на 28-я и ден спа цяла нощ без да се буди.

# 198
Боже мой, тая педиатърка да иде да се гръмне!!! Моля ви, не оставяйте детето в коша за кола без надзор, камо ли за цяла нощ. Имате късмет, че не е станал някой сакатлък! Има изключително голяма опасност от задушаване в тия столчета, позата е неергономична и опасна и за гръбнака. Направо не мога да повярвам, че има хора, които не са чували, че не може да се седи там повече от 2ч, камо ли пък педиатри. Ужас

# 199
Аз само като видя как стои детето в него и ме заболява кръста, честно.  Не бих го сложила там за цяла нощ. " Купувам " си тишина на цената на много проблеми след това..

# 200
Дойде време и аз да се похваля,днес  в 13:39 се появи най голямата ми любов Симеон-3240кг и 51см💙💙 Индуцирано,но определено очакванията  ми бяха доста по дълго да се проточи и доста повече да боли. Успех на всички които все още чакат 💙💙

# 201
Момичета, някоя дава ли чай от копър за колики? Да кажете дали помага и има ли странични ефекти Simple Smile

# 202
Честито бебче ,да ви е жив и здрав Симеон  Blue Heart

Това за столчето е наистина опасно ,
Днес точно физиотерапевт ми показа как трябва да пътува бебето в това столче ,като за да обере максимално луфтовете които остават се използват две хавлиени кърпи .
Видях с очите си разликата със и без тези кърпи ,как се клатурка бебето без и как дори при обръщане на столчето бебето остава стабилно в коша при тази доп.упора.
Въпреки че кошчетата са за новородени ,няма как да са напълно безопасни за всички бебета ,всички са с различни размери  и нужди.

# 203
Моето столче има подложка за новородено. Тя дали не върши работата на тези кърпи, които казваш?

# 204
Ние все още сме в самото начало с коликите и взехме колийф и биогайа...ще видим дали ще помогнат. Обикновенно май след 1-вия месец са по-силни колики или поне така беше с баткото ни...мен много ме дразни въпроса: бебето суче ли...има ли кърма...как е кърменето...
Ами какво ви засяга бе хора. Това е много личен въпрос...всеки се справя както може. Това е положението! Иначе днес е 7 дни след секциото и на 3 часа изцеждам с помпата 50-70 мл, което е доста прилично според мен...педиатърката обясни че бебето хапва с всяка седмица все повече- млякото се увеличава с 20 мл на седмица- 1-ВА седмица около 50 мл после 70 мл и т.н.
Иначе нашия батко е голям- на 7 г и половина, Та за сега много слуша и иска да помага, милва я, радва и се. За сега още не ми къса нервите Simple Smile ама си имаме и баба на помощ, отнася домакинските нещица...а ние вместо да се гледаме ходя да се разправям с тея от майчин дом. Много са зле, ама много! Бях си подготвила всички документи, а те не пожелаха да ги вземат! Само си прехвърлят работата на другите, просто не е истина. Изписаха ни в неделя, а днес едвам епикризата беше готова за мен, а болничния...дано до края на седмицата да е готов. Днес три пъти ходих до тях- да си оставя картона за болничен ( а исках да го оставя преди да ни изпишат, за да не идвам специално) после за епикризата и после да резнат възлите на конеца на операцията... и се прибирах за да се цедя...ами какво правим ако няма кой да гледа детенце???? Rage не че нещо ме изненадва ама...съм без думи честно!
Иначе за кошниците за кола и аз Хич не ги одобрявам, затова използваме коша за новородено за количката. Детето си лежи спокойно в него.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 21:30 от samodelia

# 205
  • София
При мен свекървата идва всеки ден за по 2 часа и ми е много голяма помощ да гледа малкият, а аз успявам да свърша нещо, че иначе и до тоалетна не мога да ида без да слушам дране.

Cruella De Vil 25, Честит да е Симеон! Да е здрав, щастлив и много успешен! Бързо възстановяване Hug

Almadina,  ако кърмиш можеш ти да пиеш такъв. Приятелка даваше на бебчето си, но освен че повръщаше друго не постигна, но все пак на твоето бебче може и да помогне.

Къде ще водите бебчетата на ортопед и кога мислите да го направите?

# 206
Samodelia, извинявай че се меся, но ако само цедиш, без да даваш и гърда, 3 часа са много. Така с времето кърмата ще ти намалее. Трябва на час и половина - два максимум. Можеш излишното да прибираш в хладилника.
Това упражнение до миналата седмица го правех и аз. Бях станала като зомби, затова си позволявам да давам акъли.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 10:26 от medissa

# 207
Моето столче също има подложка за новородено, но пак стои като наринат с лопата в това кошче.

# 208
Боже мой, тая педиатърка да иде да се гръмне!!! Моля ви, не оставяйте детето в коша за кола без надзор, камо ли за цяла нощ. Имате късмет, че не е станал някой сакатлък! Има изключително голяма опасност от задушаване в тия столчета, позата е неергономична и опасна и за гръбнака. Направо не мога да повярвам, че има хора, които не са чували, че не може да се седи там повече от 2ч, камо ли пък педиатри. Ужас

Окк благодаря за тона.
Детето казах е с лек наклон, все едно в кошара повдигната под градус против рефлукс. Просто и е по сгушено заради подложката за новородено. Детето не е седнало!

# 209

Иначе за кошниците за кола и аз Хич не ги одобрявам, затова използваме коша за новородено за количката. Детето си лежи спокойно в него.

Това е безкрайно опасно, безотговорно и несериозно.

Cathallea, аз не го казвам, за да се заяждам, а наистина е безкрайно опасно, има мн смъртни случаи, прочети ако не ми вярваш

Общи условия

Активация на акаунт