Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 45 087
  • 567
  •   1
Отговори
# 210
Нашето столче също е със специална подложка за бебе и въпреки това пак хлътва ,не трябва да има чупка в кръста.
Нормална кърпа за лице  се навива на руло слага се около главичката -там обира да не се клати главата ,дължината на кърпата се подпъхва кръста и така бебчо има почти легнало положение.Другата кърпа ми е трудно да обясня но тя се слага между крачетата долната част на колана (закопчалка та) така при удар ,колана няма да влезе силно между крачетата на бебчо.
Това всичко като си има и възглавничката за бебешко столче.
Друго ,което ми показа и не знаех ,че дръжката на столчето има още една степен ,с която отива плътно назад -опира се в земята и така ако сме сложили някъде столчето и някой го бутне ритне ,не може да се обърне.

На тази снимка се вижда как дръжката отива изцяло назад.Каза че всички столчета имат тази функция.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 23:30 от ~Artemis~

# 211
Да не наливам масло в огъня, ама и аз не мисля, че е много безопасно да стои в кошче. Всеки си знае, ако пък е толкова обезопасено и в подходяща поза в това кошче... моят не иска изобщо да седи нито в кошче, нито в шезлонг, нито в леглото си - само гушнат. Като го оставя в шезлонг, за да си измия зъбите и изпада в истерия. И по принцип нямам нищо против да си го гушкам, баща му излезе много свестен и не се сърди, че не съм сготвила и изчистила 😅
Моят мисля на ортопед да го водя при д-р Фурлакис в клиника Надежда - много добри отзиви, но май е и доста зает.
Ще видим какво ще каже педиатърката. В петък сме на първи преглед... след като си търсихме почти 4 седмици доктор дето да не се държи все едно съм му отишла в къщата и му преча. Тъкмо ще питам и за нещо за коликите. Снощи беше много нервен и след консултация с познат доктор му дадох чай от копър, но не от семе, а просто сварих една връзка. Май е по-добре.
Да ви питам пак - как са ви лохиите? Моите си ги поддържам с топли душове, иначе спират. А докторката няколко пъти каза, че трябва поне месец да текат.

# 212
Аз гледам да не използвам колата,  в малък град сме и излизаме пеша,  с количката,  хем разходка,  хем избягвам кошчето.   Всъщност до сега се е возил в кошчето за кола само веднъж - след изписването,  докато се приберем вкъщи - час и половина.  Но днес е доста топло и трябва да свърша някои неща навън,  та няма как,  ще го возя.
Шезлонгът вчера го сглобихме,  но още не съм го слагала в него,  ще изчакам максимално.
Azidaa,  понякога се чудя дали да не влизам в тоалетната със слинга,  тъкмо си мисля,  че е заспал и изляза ли от стаята почва да ме "вика".
Лохиите ми не са спряли,  но си имат период на затишие,  един ден са само леко зацапване,  на другия пак тръгват.  Но са много по-слаби и кафеникави.  29 дни след раждането съм.

# 213
Честити бебчета Hug

Първите дни таткото беше с нас и ми беше спокойно, после започнаха да помагат бабите обаче аз искам да се оправям с бебето сама, но познайте за чистене дали остава време. На няколко пъти си поревавах, защото безсънието е нещо ужасно и човек направо изпада в някакво състояние.  Нощем не я будя и прави по 4 часа пауза, спрях и денем да я будя. То понякога от тея колики не спи по 2 часа и тъкмо заспи и то часът за ядене дошъл. Онзи ден от 10 до 5 не спа, имаше колики и в чудо се видях. Sad

И ние с ММ понякога си казваме по някой хаплив коментар, ама гледаме да не се дразним. Първо детенце ни е, за нас всичко е ново и ежедневието ни се промени. Та, дано се справяме.

Момичета, които имате по-големи дечица, просто не знам как смогвате. То всяко дете си иска неговото, а пък с новородено дето и няма режим, си е голямо постижение Simple Smile

За коша за кола и аз знам че повече от 2 часа не трябва. Бебето трябва да спи на равна и твърда повърхност, за да му е лесно да диша. Обаче има деца, не могат в кошарата искат само на ръце. Тогава родителят в чудо се вижда, и все пак не мисля че е безопасно в коша Simple Smile

Хайде че стана дълго Sunglasses

# 214
О, това със слинга е супер, ама аз нещо не се справям. Имам еластичен (май е на Естествени идеи или нещо такова). Не мога да го сложа така, че краката да са му отвън, а като са вътре, вече не му е удобно. Някой може ли да сподели видео как се връзва еластичен слинг, че аз гледах едно клипче на Олга Дукат, но не ни е удобно това връзване.

# 215
С дете в банята/ тоалетната не влизам.
Моето се оказа с вътреболнична инфекция Ешерихия коли в носа.
И аз предпочитам да ходя с количката, не с коша за кола. Имам познати, които дори така си разхождат децата - в коша за кола , монтиран за шасито.
Освен ако няма пълно легнало положение, не бих сложила бебе в шезлонг. Аз имам шезлонг, но в момента стои като червей в него. Ще изчакам да укрепне още

# 216
Здравейте, момичета! Да се похваля и аз с бебе Калоян роден на 27.07.2020г. Всичко мина добре, влязох за планово секцио три дни след термин. Доктора искаше да изчакаме максимално до датата. Бебето е 3,550кг и 51см. Все още не кърмя заради антибиотиците, които ми вливат, но цедя с помпата, за да стимулирам.  Това е от нас! 💙💙💙

# 217
Нашето преносимо кошче за кола е част от количката и се монтира на шасито. Има платнена подложка за новородено и под нея има втора подложка под гръбчето някъде се пада (нещо като триъгълно кубче е), което да държи гърба изправен. Мислех, че можем да я разхождаме в количката с това кошче. Сега ме карате да се размислям обаче и определено ще питам педиатърката и ще й го покажа като дойде вкъщи Thinking

# 218
И нашето столче е така, но аз никога не съм си разхождала детето в него. Не е ли да си легне, да си спи спокойно, за мен не е разходка. Колкото и подложки да има, в началото детето трябва да е легнало. После има да стои седнало , сгънато, право, свито цял живот

# 219
  • София
И аз реших да пробвам този прословут слинг на Caboo, само чакам да се освободи и да го наема за месец - изглежда много готин и наистина лесен за слагане.

Peoney, вие на АМ ли сте, че я будиш за хранене?

Almadina, мога да ти предложа да се свържеш с Библиотека за слингове "Вълшебен възел". Дамата е много отзивчива, предлага онлайн консултации как да вържеш правилно слинга, а и има много нейни клипчета в youtube.

Jess777, Честит да е Калоян! Да ти е жив и здрав, много да те слуша и радва!

# 220
Честит да е Калоян, а на мама бързо възстановяване.

# 221
Момичета, имам едно притеснение - от как бяхме в отделението още, ми се появи една болка от лявата страна на врата, все едно съм спала на криво, тази болка продължава и след като се прибрахме в нас, днес е 8ми ден вече, като тази болка продължава и към рамото , даже и надолу по ръката. Говорих с лекаря и според него не е нищо, но нито ми пусна изследвания, нито преглед...А на мен не ми минава. Възможно ли е да от фраксипарина, който ми биеха в отделението за 3 дни, но след това не ми изписаха да продължа? Освен това откак сме си вкъщи вдигам и кръвно, стига до 140/90,изписа ми допегит, не е проблем уж за кърмата и от утре мисля да го почна, има ли някой, който го пие? Хубавото е че ми се спусна кърмата, поне това да ми е по лесно.

# 222
Vall, да не би да спиш накриво? Аз по време на бременността си бях докарала болки в гърлото от спане накриво.
За кръвното е хубаво да проследиш стойностите около седмица като мерил сутрин и вечер и да се види. Но щом имаш предписана терапия.

Момичета, аз се чудя - детето днес ли прави много големи паузи. Първо 4 после 5 часа, сега не е яла от 20:00ч, а са минали 6 часа. Наистина не знам какво да правя, досега се будеше максимум на 4 часа. Педиатърката ми каза че от топлото понякога спят повече, трябва ли да я будя? За нощно време няма да в закачам, ама през деня... днес около 18:30 вече я събудих и изпи 110мл, след което е търсила още. Но ако не я бях събудила можеше да спи много време и реално едва направихме 5 хранения за 24ч.
Ох дано съм обяснила разбираемо.

Да, на адаптирано мляко е. Simple Smile

# 223
Ейй, хораа и аз родих. Малка, сладка, бяла бузанка с коса за панделки. Чувсвото е: плача от радост и не мога да спра. Боли си, но истинските болки бяха за около 2 часа, другото се търпи. Но сега съм като нова. Родих нормално без упойка. Просто не съм спала от вчера вечерта и сего бодувам, защото малката не иска да си спи в легълцето, а само гушната в мен. Аз нямам против, спи ми се, но не могаа. 😍

# 224
Ейй, хораа и аз родих. Малка, сладка, бяла бузанка с коса за панделки. Чувсвото е: плача от радост и не мога да спра. Боли си, но истинските болки бяха за около 2 часа, другото се търпи. Но сега съм като нова. Родих нормално без упойка. Просто не съм спала от вчера вечерта и сего бодувам, защото малката не иска да си спи в легълцето, а само гушната в мен. Аз нямам против, спи ми се, но не могаа. 😍
Да ти е жива и здрава малката радост!!!’ Наслаждавай се на момента - като мине еуфорията ще се наспиш. 😘

Общи условия

Активация на акаунт