Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 45 214
  • 567
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, как се чувствате след раждането? Имате ли следродилна депресия? И също така доверявате ли се на татковците да се грижат за бебчетата?

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 22:25 от Cathallea

# 241
тинити, честит бебок! Да ви е жив и здрав, закрилян от съдбата и много обгрижван от мама и тате! Много се радвам, че раждането е минало така, както си го искала Wink

Ssd, и тебе те чакаме, никакво местене. Началото на август си е чудно време за раждане Wink

Аз след раждането се чувствам чудесно - все пак ми е второ детенце, баткото е на 9 - самостоятелна бойна единица, а в този период имах натоварваща и отговорна работа, която малко или много ме изцеди. И сега се наслаждавам пълноценно на всяка минута с бебо - гушкаме се, целувам го, попивам миризмата му, кърмим се, спя с него през деня, чета неангажиращи книги, докато спи, защото знам колко бързо ще мине това време. Но и моят бузан засега е спокоен, ще видим като дойдат коликите. Само нещо вечер става много активен и едвам се приспиваме, но пък спим заедно през деня Wink

# 242
Следродилна депресия нямам, дано и не се появи такова чудо, че само това ми липсва на целия хал. На таткото бих се доверила, ама той не я гледа 🤣 вече си е на работа и всичко е на мен.
Тези дни ми е криво, че от ревящото и постоянно залепено за мен бебе не мога да обърна внимание на каката и ми е страшно гузно.

# 243
Ние не си говорим с моя мъж. Нервен е . Не знам защо.. предвид, че ходи на работа, с не е с две деца. Малкото явно го почнаха коликите к е залепен за мен. В тази жега сме като ваденки. Мога да се доверя на мъжът ми да гледа децата. Големият син го обгрижваше от - до. Дали той , дали аз, нямаше разлика..ама само с двамата ме е оставал ..само в спящо състояние ако са.

# 244
  • au bout du monde
Моя реве по цял ден, не иска да спи. Много ме изнерви днес, нищо не мога да свърша, едва си измих лицето и се приготвих за излизане. Като го сложих в количката и излезнахме навън миряса.
Кучето бяга в другата стая като го чуе да реве 😆

# 245
Вчера и при нас не беше един от най- хубавите дни, а пикът беше към 20 часА, когато малката посиня от рев и мъжът ми също се изнерви- да кажеш, че той я дундурка. Ревла не ревла, ще си я търпим.

# 246
Тинити- Честито!!! Да сте живи и здрави!
Момичета, колко време имахте лохии- след секцио? Аз родих във вторник вечер и да ви кажа...в неделя, понеделник спря кръвотечението...за седмица имах...чак се притеснявам да не би нещо да се е запушило и т.н. Иначе нямам температура и т.н. Дори вчера си ходих при гинеколожката, която ми следеше бремеността, защото много ми щипе отдолу. Явно имам някакво възпаление. Взе секрет и изписа крем клотримазол и глобули. Обаче и тя се изненада че толкова бързо ми е спряло кръвотечението...
Ох като ви чета как се мъчите с коликите ви съчувствам от сърце...знам колко е ужасно нон стоп да реват Sad моята принцеса вече е на 10 дни и все още е сравнително спокойна. Имаме колики, но доста леки и почти не реве. Давам и колийф 3 пъти дневно...Чудя се кога ли ще дойде и при нас кошмара с коликите... при вас ориентировъчно кога започнаха по Сериозно да ви тормозят коликите?
Потръгна ни и кърменето. Успявам вече 4-5 хранения в денонощието да е на кърма. Дохранваме се и то предимно нощем с адаптирано мляко. Първо бях взела нан оптипро, а от вчера сме на някакво ново мляко на Нестле Нан органик- препоръча ни го педиатърката. Било помагало за изхождането на бебоците...био било... и цената му е био-25 лв за 400 гр Joy иначе Нан optipro е към 15 лв. Сега ще видим дали ще има разлика между двете.
Приятен уикенд ви пожелавам Kiss

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 09:12 от samodelia

# 247
Тинити- Честито!!! Да сте живи и здрави!
Момичета, колко време имахте лохии- след секцио? Аз родих във вторник вечер и да ви кажа...в неделя, понеделник спря кръвотечението...за седмица имах...чак се притеснявам да не би нещо да се е запушило и т.н. Иначе нямам температура и т.н. Дори вчера си ходих при гинеколожката, която ми следеше бремеността, защото много ми щипе отдолу. Явно имам някакво възпаление. Взе секрет и изписа крем клотримазол и глобули. Обаче и тя се изненада че толкова бързо ми е спряло кръвотечението...
Ох като ви чета как се мъчите с коликите ви съчувствам от сърце...знам колко е ужасно нон стоп да реват Sad моята принцеса вече е на 10 дни и все още е сравнително спокойна. Имаме колики, но доста леки и почти не реве. Давам и колийф 3 пъти дневно...Чудя се кога ли ще дойде и при нас кошмара с коликите... при вас ориентировъчно кога започнаха по Сериозно да ви тормозят коликите?
Потръгна ни и кърменето. Успявам вече 4-5 хранения в денонощието да е на кърма. Дохранваме се и то предимно нощем с адаптирано мляко. Първо бях взела нан оптипро, а от вчера сме на някакво ново мляко на Нестле Нан органик- препоръча ни го педиатърката. Било помагало за изхождането на бебоците...био било... и цената му е био-25 лв за 400 гр Joy иначе Нан optipro е към 15 лв. Сега ще видим дали ще има разлика между двете.
Приятен уикенд ви пожелавам Kiss
Моя бебок от бокницата беше на Пре Нан взехме за вкъщи същото.След време започна да го повръща и не го ядеше много (по 50-60 мл.) После взехме Нан оптипро в началото го хапваше ,после пак започна да го повръща и да не го яде.Педиатърката ни препоръча Нан органик взехме го в началото пак го хапваше ,но не кой знае колко.След втората кутия започна да ака веднъж на ден.Докато на третата кутия вече се запече.Сега 3 дни сме на Вризо Лак  и Фризо Вом смесваме ги.Не е повърнал до сега ,ака си и явно му харесва ,защото си го изяжда почти.Така ,че поне моят бебок се запече от Нан Органик.

# 248
И моето от вчера е с колики. От 18 до 1 е ревал.. днес взех био гая и инфакол. Давам и  Лефакс. Само върху мен се успокоява. Ама вече ребрата ме болят от тежестта.
При двамата ми сина коликите почнаха на 3тата седмица

# 249
Аз май не мога да различа кога е глад, кога са колики. В повечето пъти си мисля, че реве от коликите, като я сложа на гърди, започва да яде като невиждала и се успокоява.

# 250
Ние цяла нощ имахме 37,2-37,8 температура. А сутринта преди това и взеха кръв профилактично и всичко беше ок. Казаха ми да и дам една доза 2мл Панадол тази сутрин и спадна. Сега се моля да не вдигне пак. Нямам идея на какво се дължи, но е ужасна гледка.

# 251
  • София
Вие как си приспивате децата? Защото моето отказва да спи на легло - трябва да е върху мен. В момента, в който го оставя, се събужда и започва да пищи. Няма ден, няма нощ, а аз вече изнемогвам. Дайте съвет, моля.
И при нас в момента е абсолютно същото. Сега се опитвам да изградя някакъв навик/рутина като му пускам бял шум и го повивам - някой път успявам, някой път не. Но като не успея супер много се изнервям от изнемогване. Ще ни изгонят съседите Grinning
 И в количката не иска да седи и спи само реве и иска да го разнасяш на ръце, та нямам търпение да ми дойде носилката и да го пробвам с нея.
Иначе добре че идва свекървата за час, че иначе нямаше и да ям сигурно. ММ е постоянно изморен от работа и като подондурка детето 30минути и само иска да ми го връща, което мен страшно ме изнервя, защото в "свободното" ми време гледам да изчистя нещо.

samodelia, и аз съм секцио, но ей го вече месец и още не са свършили Sad , а на 9ти сме на църква. За колите е супер индивидуално, настрой се положително, пък може и да се разминете леко.

Мен ми е любопитно - колко ви излиза ценово храненето с АМ на месец?

# 252
МамаНаПринцеси и моят мъж се изнервя от реването й. Ама то рев ли е, братче. Тя се дере все едно я колят Joy С баткото пак така се ядосваше като реве. Прави го, защото е безпомощен да им помогне и се изнервя. Иначе от 2 дни не е ревала от колики. Абоколикена не го пропускам - на всяко хранене. Еспумизан Л 3 пъти по 5 капки и веднъж дневно давам Waya, която е с D3. Почти веднага след хранене сменям памперса, за да не се разсъни, припсивам и оставям в креватчето. Защото разсъни ли се... час-два рев, носене, сменяне на пози и накрая пак огладнява Disappointed Relieved Та използвам сънливостта след хранене да я приспя. Не, че не се случва да не иска да заспи. Поне вече я хващам в кой момент почва да огладнява. Мисълта ми е да пробваш да й дадеш още мляко, защото и вашата певица може да надава глас от глад.

# 253
Здравейте, момичета Simple Smile
Аз от августовска майка станах юлска Simple Smile На 24ти със спешно секцио родих една много сладка лъвица.
Като майка за първи път въпросите са много, тепърва свикваме и се уча на много неща. Определено тази седмица, откакто сме си вкъщи, е колкото положителна, толкова и стресираща.
Надявам се нямате против да се включа във вашата тема Hug

# 254
Аз май не мога да различа кога е глад, кога са колики. В повечето пъти си мисля, че реве от коликите, като я сложа на гърди, започва да яде като невиждала и се успокоява.
Моето като има колики се извива като риба.
Слагам на гърда, защото тогава най- успява да си пръцне (изеинете) и дори понякога тогава пълни гащите.
Снощи беше АД. И да ви кажа, не ми беше толкова за него или мен, колкото , че съседите ще се оплачат  Sad
Знам, че е период ама пусто... много гаден!
Аз сменям памперс преди хранене...като често той е пълен след хранене. Но той е с рефлукс и ако го разклатя,  цялата храна е върната. Взех Био Гая и Инфакол ( до сега не съм ги ползвала, само съм чела за тях). Силно се надявам на успех.
Страх ме е да ям чак.. не знам с какво ще го раздразня..

Общи условия

Активация на акаунт