Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 45 215
  • 567
  •   1
Отговори
# 255
Роли, добре дошла и честито бебче! Simple Smile

Моята мома още си има колики, вече сме почти на 40 дни. Днес ми направи много странна реакция. Уж даде сигнал че е гладна и на половината на шишето започна да блъска и да реве. Оставихме я да спи, сега как я храних беше ок. Ама дано не се повтаря.
Обикновено я слагаме на гърдите да оригне и тя явно свикна. Иска така да заспива и се чудя като качи откак ще се оправяме...

На мен лохиите пак ми се върнаха, ясна кръв, но този път с болка. Не знам да не би да е менструация, но няма  количество за такава. От вчера съм така и ако продължава ще звъня на АГ. Започват да ми се въртят някакви лоши мисли из главата, защо това кървене не спира.

Момичета, прегръдки! Дано тоя период с плача да отмине скоро!

# 256
Момичета, вие кога изведохме бебоците на разходка за първи път? Педиатърката препоръча след втората седмица да започнем с леко извеждане на балкона за по 5,10,15 минути като увеличаваме постоянно периода навън. После можело за по 1-2 часа за деня. Обаче съм в чуденка как да го облека в тая жега навън...иначе в нас е с дълго ръкавче и ританки...ама навън...?

# 257
Секцио съм и лохиите ми спряха на 14-15 ден. С първото беше същото и не съм се притеснила особено.

Коликите при нас са ад под небето. Дране до посиняване и нищо не я успокоява. Преди чак одразгавя и изгуби глас от плач. Заръчала съм на майка ми да ми изпрати от Испания някакви капки дето много ги хвалят, та да видим как ще е.

С храненето сме също зле- яде на 2/2 и 30 часа Фризовом. Бях ви казала, че не може да се наяде свястно- бута, ревей дърпа се, заспива, след 15-20 мин си дояжда и така.

А будуването й е малък кошмар- ето сега беше будна от 5 и 30. Рева катж магаре от колики. Какво ли не правих, но не. Изкъпахме я и мислех, че ще се унесе, ама нъцки. От 5 и 30 чак в 20 часА заспа. Това е винаги- по 2 часа будуване след хранене. Е, кажете ми вече как да направя някакъв режим? Безсилна съм.

# 258
Трябва да оцелеем някак след тия колики.. Такова чудо аз не помня с големия ми син.. Днес почти не съм яла, защото се чувствам виновна. Не знам какво да ям. Пия само вода Cry

Аз изведох детето след 10 дни за около 40 мин. Навън е нечовешка жега..  извеждах го с дълъг ръкав и ританки ама той е с мокра глава. Вече е с боди с къс ръкав и тънки панталони. Излизаме за по час- час и половина.

# 259
МамаНаПринцеси и ние будуваме по 2 часа, а е на 10-Тина дни. Снощи гледаше от 20:30 до 23 часа, но пък спа като пън. Само в 3 и в 7 се събуди за ядене. Иначе и през деня има един такъв период от 2 часа, през който си гледа ужким и е будна. Вчера купихме електрическа люлка, за да не се носим на ръце...днес я приспа, надявам се и по нататък да върши работа...преди с баткото бяхме на шезлонг-голямо друсане падаше Joy Та до 1 годинка така го приспивах...

# 260
Аз и люлка имам и шезлонг, но ми се струва, че не са му удобни в момента. Трябва поне още месец, че да заякне.

# 261
Аз я изкарах първо на двора на 8-9 ден за 10-15 мин и постепенно увеличавахме. Около 15 ден направихме първата разходка в парка и вече се разхождаме по 2 часа и отделно също стоим на двора на сянка, но вкъщи става до 32 градуса температурата и така и двете се мъчим, ужасно е.

# 262
  • au bout du monde
Явно всички имат проблем с будуването и заспиването. 😒

Изкарах го за първи път на 7 дни за малко, а на 8мия ден вече 2 часа бяхме навън. Такива за по 2, 3 мин изкарване навън не съм спазвала.

# 263
Ще се разхождаме живот и здраве...
Да ви питам...как сте с хемороидчетата...на мен ми установиха едно в болницата, обаче днес прокърви...а до сега не съм имала проблем или не съм го установила. Казват че било нормално по време на бременост да има. Някой мама беше писала с какво се маже...обаче нещо не го откривам...и аз да взема да се мажа...

# 264
За излизането изкарах я на 10-12 ден просто защото времето не беше подходящо. Един път на терасата за час и после навън в количката за повече. В момента като излизаме е с къс боди къс ръкав, а ако духа или пък се заседим вечер повече слагам едни ританки. Педиатърката препоръча да е с ританки или поне чорапи, ама накъде на 35 °C с чорапи, тя става неспокойна.

За хемороидите през Б мажех с Долопрокт, Доксипрокт, Лиотон 1000 гел, правех си компреси от смрадлика, не използвах тоалетна хартия, а направо се миех. Ефект имаше.

# 265
Утре ни изписват да ви се похваля.
Бебчо е супер спокоен, много спи, ангелче. Обаче имам проблем с кърменето. От днес имам кърма, гърдите са ми камък и ме болят, бебо спи и не суче. Дори не мога да го събудя. Помпя се, но не ме облекчава. Съвети?

# 266
Аз направих така : влязох в банята, пуснах топлата вода, колкото мога да търпя и масажирах гърдата. И изцеждах на ръка, докато се облекчи.
Предният път напълних едно шише с топла вода и търкалях по гърдата и пак цедих.

# 267
Тинити,
Ако не успява да суче задължително използвай помпата малко за облекчение. В тези дни е нормално това нещо, но трябва да се внимава да не се получи някое запушване. Помоли да ти дадат една пелена и си направи студен компрес. Студен! Като се прибереш ако още ти е дискомфортно - компрес от зелев лист.
А за бебето - ако искаш да ви се получи кърменето трябва да го слагаш на гърда през час и половина - два максимум. Буди го - смяна на памперс, разсъбличане мокрене леко на челцето, щипане. Ако дохранваш - след това.

# 268
И нас ни мъчат страшни колики от над  1 седмица вече. Добавяме още нови капки, само и само да му мине на детето въпреки че лекарите са скептични и според тях ще мине от само себе си. То хубаво от самосебе си, ама детето на моменти изпада в амок от силен рев. Ужасно е! Някой ползвал ли е тези загряващите възглавнички за колики? Облекчават ли положението? Аз вчера пуснах силна музика и почнах да танцувам с бебето на рамо и той се успокои. Всичко чудесно, ама 3 часа танци, нещо много ще ми дойде.
П.с. Тинити, честито и тук Simple Smile

# 269
Днес е ад. Цедя се, но гърдите ми пламтят, имам чувстовото, че с помпата става още по-зле. Бебето и той не може да засука. И май вдигам температура... Чувствам се ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт