Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 43 404
  • 567
  •   1
Отговори
# 285
Тинити,  слагай студени компреси (не топли)  и изцеждай на ръка. Трябва да омекнат поне малко,  за да може бебето да засуче.   Особено като имаш температура,  топлото го забрави. Може да пиеш Нурофен или Парацетамол. Помоли мъжа ти да помогне с изцеждането, дори ако трябва да засуче той (знам,  че звучи гадно). Трябва да си бърза,  за да не стане мастит.  Прочети статията в блога на Хедра за слизане на кърмата и следвай съветите -  https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2017/02/01/engorgement/amp/

Стискам палци и не се отказвай.  Дори да се стигне до мастит и антибиотик,  има такива,  които са съвместими с кърменето. Ще се справиш!

# 286
Честито на всички нови бебочета!  Ама тук шоуто е пълно, всеки с проблемите си 😃. След раждането като  че ли темите са повече. Та и аз с моя: Моето момиченце хрипе с нослето понякога. Пробвах да почистя с аспиратор, не стана. Някой има ли такъв проблем? Нормално ли е?
Аз се бях параноясала, че е хремав, заведох го на педиатърката и тя каза, че нищо му няма и че всички бебета били така.. Иначе сега сутрин и вечер впръсквам Стеримар и издърпвам с аспиратора, ако видя повърхностно нещо..

# 287
Тинити,  слагай студени компреси (не топли)  и изцеждай на ръка. Трябва да омекнат поне малко,  за да може бебето да засуче.   Особено като имаш температура,  топлото го забрави. Може да пиеш Нурофен или Парацетамол. Помоли мъжа ти да помогне с изцеждането, дори ако трябва да засуче той (знам,  че звучи гадно). Трябва да си бърза,  за да не стане мастит.  Прочети статията в блога на Хедра за слизане на кърмата и следвай съветите -  https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2017/02/01/engorgement/amp/

Стискам палци и не се отказвай.  Дори да се стигне до мастит и антибиотик,  има такива,  които са съвместими с кърменето. Ще се справиш!
Защо студени, всички казват топли? Не мога на ръка, не успявам. Мисля, че изпадам в някяква депресия, не мога да спра да рева. От болка и отчаяние.

# 288
Успокой се,  това е най-важното. Трябва да се събереш и съвземеш и да започнеш да действаш,  хормоните бушуват и емоциите не са ти най-добрият съветник в момента.

В статията,  която ти приложих (Хедра е една от най-добрите консултанти по кърмене в страната) доста добре е описано,  защо студени.  Защото това е оток на лимфите,  а оток спада със студен компрес. Стъпките са много лесни,  последвай ги и ще се справиш.

# 289
Ако е на кърма е нормално - засъхва. Може и да похърква.

Аз днес съм пред нервен срив. Май ще се отказвам от това кърмене, не мога да се тормозя

# 290

Защо студени, всички казват топли? Не мога на ръка, не успявам. Мисля, че изпадам в някяква депресия, не мога да спра да рева. От болка и отчаяние.
А пробвала ли си само да стиснеш зърното,докато изкараш капка и тогава да изцедиш с помпата? При мен като ми се втвърдяваха гърдите имаше моменти, когато по 10 минути на режим масаж помпих и не тръгваше нищо и изкарвах 1-2 капки на ръка, след което потръгваше на активния режим.

# 291
Като стискам има капки, даже изцедих от двете гърди 50мл за 20 мин с помпата.
Давам му с шише, изяжда го и след това повръща...

# 292
Утре си вземи протектори или не знам как се казват, които се слагат на зърната.
Не се тревожи, всичко ще се нормализира!!

# 293
Моето бебе също хрипти с носа и се бях стреснала. Но е само на моменти и мисля ако продължава да питам педиатърката. Но ето че явно е нормално. Разбира се ако няма видимо затруднение с дишането и изтичане на секрет.

Така включвам се по темата за кърменето, защото постът на тинити ми звучи като мен самата. Дръжте се, момичета. Аз бях така ревях неспирно и бях в някаква депресия. Тогава получих подкрепа от мъжа ми и от близък човек. Просто се отърсих и казах че моето бебе не заслужава такава майка. Просто реших че приключвам с кърменето. В световната седмица на кърменето надали това е нещото, което трябва да кажа - но ако имате чувството че ще полудеете, просто не си го причибявайте. Кърменето е прекрасно, но не е на всяка цена. Дори Ася го казва. Аз не издържах и се чувствах много виновна за това, но в крайна сметка една вечер в която от 2 до 6 детето ми ревеше от глад,а гърдите ме боляха зверски - просто се пречупих.
Та, ако не се получи, не се винете.
Все пак - потърсете консултант, те ще ви помогнат. На мен компреси не ми помагаха, но аз имам операция на гърдите от кисти и само мога да предполагам дали е имало проблем или не.

Борете се колкото сили имате. Цедене, компреси и кураж! Пожелавам на всяка жена да успее с кърменето, защото аз не можах и винаги ще ме е яд. Ама такова без да се депресирам, че малкото ми момиче има нужда от мен. Heart

# 294
Моето хрептеше с нос, но в един момент не само хриптеше ами и кихаше страшно много. Един, два пъти, не ги отразих. Но той започна много да киха и сополите, които излизаха бяха жълти. Взехме носен секрет и се оказа Ешерихия коли. Предполагаме, че е вътреболнична инфекция.В момента го лекувам с капки , след консултация със специалист УНГ
НО бебетата хриптят с нос. Били са във вода до сега, сега се адаптират. Отделно, връщат мляко през носа, така че може да са много неща.

# 295

Не се предавай! Купи си една кутия сухо мляко да ти пази страх и си сипи чаша вино! Първите дни е голям рев, ама минава, просто с времето чувството за безнадеждност отшумява. И всеки ден става по-добре ☺

За кърменето - направи си студен компрес и си масажирай ареолите докато омекнат - трябва  да са меки, за да пускат мляко, следи се внимателно и накрая ще успееш да се изцедиш. За да не ти повръща бебето, го дръж изправено след хранене и го оригвай хубаво. И го слагай често на гърда, даже да не се наяде, ще ти помогне на теб, което сега е важно!

Успех Simple Smile

# 296
Много ви благодаря, правя всичко по силите си.
Сега забелязах, че има и зелени акита, това за притеснение ли е?

# 297

На моето бебе акото му стана зелено след като изкара мекониума - това първото, което е черно. После от кърмата пожълтя. И после още веднъж стана зелено като му дадох адаптирано мляко, ама аз така се стреснах, че рових из кофата за боклук да търся една омазана листовка с цветовете на бебешкото ако 😅

# 298
Ася ги е показала и обяснила идеално
https://www.youtube.com/watch?v=7_FioDYZV3k

# 299
Ася ги е показала и обяснила идеално
https://www.youtube.com/watch?v=7_FioDYZV3k
Благодаря за видеото!

А имате ли представа как точно изглежда акото на бебе с разтройство? Смених АМ на антирефлуксно в петък вечер, като до тогава бебо се изхождаше по 1-2 пъти дневно, а от събота почна почти след всяко хранене и промени консистенцията си, оприличавам го на доста гъста боза и се чудя дали всъщност е разтройство или не е..

Общи условия

Активация на акаунт