С надежда нова продължавам, на две чертички се надявам. ~бебеправене 377~

• 34 765
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
А по принцип как се случват нещата със СГ? Знам само, че е хубаво да се направи в репродуктивна кликника и до там. Трябва да си запишеш час за лекар или в самата лаборатория и вече след като излязат резултатите да отидеш на лекар ? Някой, ако може на две, на три да ми разкаже как трябва да се процедира ще съм много благодарна.
 Иначе определено ще го пробвам и аз този гел- толкова хубави отзиви четох. Simple Smile

Моят като ходи да дава пробата (в репродуктивна клиника) , беше със записан час.Още като се обади да записва, му обясниха колко време прединтова трябва да се въздържа и т. н. Отиде си за часа съответно, обяснили са му какво да прави, дал си каквото трябва и мисля, че още на същият ден му излязоха резултатите(онлайн) . След това ходи пак до клиниката, за да обсъдят с доктор за какво точно иде реч и как трябва да се процедира. Наложи се да пусне малко кръвни изследвания (всичко беше наред) , ходи на преглед при уролог и в крайна сметка се оказа, че трябва да смени малко режима си и три месеца преди да започнем опитите започна да пие препоръчаната добавка + още 2 вида капсули, които той си самоназначи. Също така обърнахме специално внимание на вит.С.
Успех желая Flowers Four Leaf Clover

# 706
  • София/Севлиево
Днес минах на преглед при доктор Станулов и много ми допадна.Поговорихме повече от час и се зае с моя случай.Сега остава документите за фонда да оправим и мисля,че този път ще успея.Поне ще е по-бързо отколкото в другите клиники.И според него има нещо имунологично в цялата ми история и ще продължим да търсим.Няма никаква видима причина да не се получи...
И една новина от ФБ-нашето Теди дето все ни тормозеше е бременна(май при д-р Цветков прави процедура).Желая ѝ успех,защото знам колко много го искаше и как се измъчи,че и доста народ покрай нея с поведението си...

# 707
Ех този доктор Цветков Heart Някой пита по-горе за лекар в Надежда, ами аз го препоръчвам. Хладнокръвен, без излишни приказки, действа професионално и когато е писано - успешно !
За Надежда обаче се чака много за час и поне когато аз им ставах пациент, не можеш да си избираш доктор . При когато те те разпределят, спрямо случая. Мен в началото ме бяха разпределили при Др. Чапанова , според мен бяха ни сметнали за лек случай , тогава бях на 32., без операции, А. После тя излезна майчинство и ве преместиха при Цветков. При него се обучава един млад лекар , също много кадърен, забравих му името, прави консултации в Перник и Враца.

# 708
Айви, и аз препоръчвам Сф, не Плевен. И аз съм при д-р Цветков. Предложенията в Плевен не ми харесаха, макар, че при мен ситуацията е различна. КИРМ е на 2 пресечки от вкъщи, Надежда - на 200км. Потроших се от път. Но някак си, не мога да сравнявам двете места. Мащабите са различни. Сравнявала съм и някои цени - също.

# 709
Ели дано ти бъде на късмет новият Док 🍀🍀🍀❤❤❤

Да тедито е бременна инвитро на естестяен цикъл. Фб групите гърмят.
И аз и пожелавам успех, всяка жена, която го иска го заслужава 👶

Аз тихичко да ви кажа, че съм с добра реколта. Извадиха 22 яйцеклетки от 23 фоликула. 14 зрели.
11 оплодени, но 3 отпадат днес, защото не са се оплодили правилно.
И оставам с 8 ембриончета идеални за днес.
Стискайте ми тихо палци. Готвят ме и за трансфер. 😔😔😔
Дано всичко мини добре. 🤰🏻🤰🏻🤰🏻

# 710
Аз лично оправих ExEmFoam и съм доволна, но само в Адела го правят. Simple Smile

Peoney много ти благодаря че се отзова на въпроса ми. Сега разучих малко повече за тази опция и ми се струва перфектен вариант - първо по-малко болезнен и без облъчване и по-важното, може да се правят опити след процедурата, тоест не се губи целия месец заради нея. Видях, че цената е малко по-солена, но какво пък, според мен си заслужава.
Имам няколко въпроса, ще се радвам ако имаш време да ми отговориш:
- Какви предварителни изследвания ти искаха?
- Как протече при теб от гледна точка на болката?
- Много ли се чака за час? Тъй като Калчев не ми е лекар, а знам че графика му е натоварен се притеснявам да не изпусна времето за манипулацията. Rolling Eyes
- Имаше ли някакви оплаквания в часовете/дните последващи процедурата?

Благодаря отново 🤗
Разбира се с каквото мога ще помагам! Аз я правих точно преди една година. Искаха ми микробиология на влагалищен секрет - на мен ми бяха изолирали ешерихия коли и др Калчев ми назначи Бигванеле като лечение. После не съм чакала още една микробиология, но те ще преценят според ситуацията  Simple Smile
Аз му бях пациентка от една година и решихме да направим изследването, при което запазих час като ми дойде М на първия ден.
Нямах никакви оплаквания, единствено лека болка като при менструация няколко часа след това. Преди изследването пих един аулин за по-сигирно Joy непосредствено след това си пътувахме. Не се тревожи, изследването е щадящо и има повече предимства, според мен. Др Калчев ми обясни че самата течност пяна, която се използва не дразни самите тръби защото е на водна основа и няма как да предизвика спазъм. Докато течността, която се използва при цветната снимка е на маслена основа и затова дразни тръбите.
По отношение на опитите в същия месец - док ме искаше след овулация, обясни ми че дори да е станало нещо, процедурата няма да попречи. Но ние се пазехме този месец, не ми се рискуваше Simple Smile
Даде ми около 40 снимки на момента, носех ви флашка.
Като цяло съм доволна. 2 месеца след това забременях  Simple Smile

Желая ти успех!  Simple Smile

# 711
Момичета, дилемирам и искам вашето мнение Simple Smile

Най-накрая днес излезе положителен тест за О.. Да, ама вчера правихме кекс, и сега се чудя как да си разпределим графика най-добре, за да имаме максимален шанс + че гелчетата ме чакат ли чакат. Уж през ден е най-добре за плувците, ама някак си не ми се иска да изпускаме..
вие как процедирате при положителни тестове за О?

# 712
Аз да ти кажа, процедирахме след +тест всеки ден, поне 2 3 дни,но имахме перфекта спермограма. Не че стана бебе, ама след време се оказа проблем в мен .
Дерзай, успех 🍀🍀🍀

# 713
Peoney много благодаря за подробностите, които сподели. Hug
Изниква ми още 1 въпрос, на кой ден от цикъла прави изследването? Може и грешно да съм те разбрала, но май си го правила след О? Питам защото нали уж трябва да е между 7 и 10 ден на цикъла и преди овулация или това е само за цветната снимка? Thinking

# 714
Момичета, дилемирам и искам вашето мнение Simple Smile

Най-накрая днес излезе положителен тест за О.. Да, ама вчера правихме кекс, и сега се чудя как да си разпределим графика най-добре, за да имаме максимален шанс + че гелчетата ме чакат ли чакат. Уж през ден е най-добре за плувците, ама някак си не ми се иска да изпускаме..
вие как процедирате при положителни тестове за О?

И мен ме мъчи същият въпрос 🤣 Филмирам се че ще изпуснем момента, после пък се филмирам че ако е всеки ден около О, качеството на спермитата няма да е максимално и накрая за капак четох че оптималното било още преди О да се започнат по-интензивни опити, за да има материал пътуващ към целта точно когато настъпи О.

Ще следя отговорите по темата Simple Smile

# 715
И мен док ме посъветва интензивно точно преди спукване на фоликула, за да чакат на място готови за оплождане на яйцеклетката. Също ми каза, че щом няма мъжки фактор няма проблем да се прави опит всеки ден.

# 716
Освен всичко останало тестовата черта е гооре долу колкото контролната, но съм имала и по-тъмни и се чудя утре дали ще стане по-тъмна, че да пропуснем днес, ама ако не стане по-тъмна губя Grinning
Божке, колко мъки щях да си спестя ако не правех тия тестове, хахаха, ама си трябва (при нас поне).
Иначе за СГ при нас само морфологията е надолу малко.... абе слагам гелче, това е сигурно SmileSmileSmile

# 717
Eлислава, имаме Рамус,да,но предпочитам репродуктивна клиника за изследванията.Разгледах тази,която ми препоръча,най-вероятно там ще идем. А,и да попитам,извинете ако е глупав въпроса ми,но всичките ли полови хормони трябва да си изследвам?

# 718
Mandaria,благодаря за препоръката, ще направим изследванията в Плевен,пък вече  по резултатите ще видим на къде ще ни „завее вятъра„...

# 719
Влез в групата за хормоните.
Да желателно е и половите и тези на щитовидната. Тях можеш да ги пуснеш в Рамус. Аг и ендокринолог мигат да ти дадат направления за повечето. Но имай в предвид, че се изледват по различно време на цикъла. Едни на 2 ри ден от МЦ. Прогестерона на 21 ден( или на 7 ден след овулация)
Щитояидната на чист ден. И още и още има.
Успех 🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт