Противогрипна ваксина сезон 2020/2021

• 20 773
  • 328
  •   1
Отговори
# 195
Когато търсех, в началото на септември, казаха, че доставят еднократно и край. А тази година се очаква да е по-зле, заради голямото търсене.
Когато я купих, казаха, че са получили 20 бр. и аз купувам първата.

# 196
Тези ваксини като злато станаха. Няма да се учудя ако се появят на черния пазар на тройна цена.

Аз на черно няма да купя и на единична. То и сега няма гаранция как са я съхранявали, а за да ги укрият за черния пазар кой ми гарантира, че са били в хладилник?

# 197
Аз също търсих и няма никъде. Най-вероятно няма и да намерим.

# 198
За съжаление "търговията " може и да дойде от ЛЛ.

# 199
  • София
Аз това си мислех, дали им дават за всичките им пациенти над 65 години? Едва ли. Иначе със сигурност ще има такива, които ще откажат. Тя има ли право да я предложи на някое дете?

# 200
  • София
В нашата аптека казаха, че ще ги доставят следобяд днес. Колкото до личните, предполагам е с предварителна заявка от страна на пациентите. Иначе е грехота да има недостиг, а в кабинетите да си стоят.

# 201
  • Countryside
Всичката ни работа е такава - знаеше се, че ще има завишено търсене, казаха докторите ваксинирайте се, а какво се оказа - васкини нЕма! Тази наша държава не може да функционира разумно и това е. Няма мислене и планиране в нито една наша институция.

Докторите по болници и на първа линия ясно, но на ЛЛ защо се доставят ваксини? За пенсионерите ли?

# 202
  • София
Да, за тях. То и миналата година имаше недостиг, та друго не съм и очаквала за тази честно казано...

# 203

Да. Точно (и май единствено) за тях. И са им безплатни. Което не е зле по принцип.
Проблемът е защо ни увещават да се ваксинираме, като няма с какво. Иначе и аз се чудя при толкова много антиваксъри как изведнъж всички се юрнаха. Други години ваксините стигаха и е разбираемо, че не са поръчани повече.

# 204
  • София
Не съм съгласна, миналата година пак дебнах кога да ги купя и после доста хора след мен не намериха. Обачее едни 10 хиляди бройки повече ли, колко са в сравнение с минали години е абсурдно просто.

# 205
Успях, с голяма доза късмет, да си купя преди 2 часа, ваксина от аптека. Става въпрос за София. Ваксините са вече по аптеките. В четири аптеки ми казаха, че са получили ваксини, но са свършили веднага, в петата аптека, ми дадоха последната ваксина. Това е положението. Чист късмет.

# 206
В София пак е било малко по-добре от това което чух... в провинцията количествата в аптеките - колкото да се каже че са получили нещо. От сорта на 20 ваксини в една аптека, колкото да се изсипе сума ти гневен народ щото как така някой успял да си купи а пък за тях няма. Едва ли е имало и един фармацевт който да успее да си върши нормално работата тия дни и особено днес. Заети са да обясняват че ваксините са свършили и не се знае ще има ли пак.
Наистина е абсурдно при положение че в медиите се тиражират настоятелни съвети да се ваксинират хората. Чудесно, подкрепям ги тия съвети... но не зависи от хората дали ще могат да го направят, то само се всява още паника.

# 207
Днес обиколих 15 аптеки в Пловдив и никъде нямаше и незнаеха дали ще имат .На практика ще ги продадат на свои хора .

# 208
Доколко е така или наистина не са получили... при такива бройки е еднакво абсурдно. Ако получат в аптеката 20-тина ваксини, както на повечето места, те изчезват на момента. Дали ще си ги купи персоналът (те обикновено знаят какво да очакват и са си сложили още докато имаше Инфлувак) или първите няколко клиента които ги поискат, ваксините не стигат за всички които имат нужда от тях. Не само че не стигат, ами всъщност за повечето няма. Да им имам и планирането...

# 209
  • Countryside
Дано поне ЛЛ наистина ги сложат на пенсионерите, а не и те да въртят алъш вериш... иначе за организацията - изненади няма, и както винаги сме учудени от резултата....

Общи условия

Активация на акаунт