Противогрипна ваксина сезон 2020/2021

• 20 788
  • 328
  •   1
Отговори
# 180
Със същити оплаквания сме  аз и съпруга ми. Ние също си мислим, че е някакъв вирус, но въжното е, че отмина много бързо. Ваксинирахме се в петък, оплакванията се появиха при него в понеделник , при мен снощи.

# 181
за Ваксигрипа моята информация е, че другата седмица щяло да има налична, приблизителна цена 28 лв.
---
а възможно ли е противогрипната ваксина да увеличи леко лимфоцитите? днес си пуснах профилактична пълна кръвна картина, при която лимфоцитите ми при референтна стойност 1.000 - 4.000 са 4.11, 9-ти ден съм след ваксинация, като до петия ден определено ме втрисаше; ако правилно се ориентира; по принцип ваксините стимулират именно определени лимфоцити /Т-клетки/, за да изработят антитела, но все пак ако някой разбира повече, нека сподели Simple Smile

# 182
Другата седмица се очаква Ваксигрип, поне според тази статия... https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/10/16/protivogripnite-vaksin … gn=internal_links

# 183
  • София
От офиса ми се обадиха, че вече са налични и от другата седмица ще ни ваксинират. Демек, наистина скоро ще ги пуснат в аптеките.

# 184
Другата седмица ще има Ваксигрип по аптечната мрежа. Записани сме за 2 броя при мой познат аптекар и той ми каза да очакваме тези дни.

# 185
  • В най - голямото село
Ще пуснат 15-20 бр. за аптека и ще си измият ръцете.

# 186
Тотално неадекватни на ситуацията , коя година сме за да правим списъци на желаещите които не ти гарантират нищо.Защо не внесоха от другите видове ваксини ?

# 187
  • София
Днес, чета в dir.bg, че очакваната партида е 10 хиляди, което значи че и по 10-15 няма да има в аптека.
Допълнително, беше посочено, че повече доставки НЕ се очакват, това е. Цяло лято - ууу, ваксинирайте се всички, а се оказа били поръчали само с десет хиляди повече тая година. Симпатяги:)

# 188
  • София
Не днес, а утре  се очаква да са в аптечната мрежа.Това е инфо по думите на  Николай Костов. Има предвидени 70 000 за аптечната мрежа и отделно количества за хора на първа линия

# 189
И аз се чудя защо ни убеждават, като не можеш да си купиш?

Иначе знам защо има този дефицит - в заводите капацитетът е разпределен още от миналата година. А ако се сещате, българите не са много ентусиазирани за ваксините. И затова всяка година се поръчва толкова, че да стигне или с малко да не достигне (иначе са за боклука). Тази година заради Ковид обаче търсенето е огромно, а да се увеличи заявката в последния момент не може. Може за догодина, ама дали и тогава ще има търсене не се знае. И предполагам, че пак няма да се поръчат много, за да не се рискува. Това е то. Разбираема е липсата, но поне да не ни убеждават по телевизията - няма смисъл.

# 190
Печалбата е по голяма ако има повече болни точно заради това не са внесени достатъчно ваксини , от пролетта се знае че ще има по голямо търсене има и други производители на ваксини.Като са внесени минимално количество защо не освободи цената , за 100-200лв на ваксина който има възможност ще си купи без да се запазват и подобни глупости.

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 15:57 от ste1

# 191
  • София
Добро утро, днес минах в аптеката в която бях записана като чакаща и ме зарадваха, че до тях няма да стигне дори една бройка. Каза ми, че всички са ги пратили към личните лекари и болниците.. Та, явно положението е много зле и с тези списъци не знам дали има някакъв смисъл да питам на друго място Simple Smile Някой друг да е питал днес??

# 192
Каза ми, че всички са ги пратили към личните лекари и болниците.. Та, явно положението е много зле и с тези списъци не знам дали има някакъв смисъл да питам на друго място Simple Smile Някой друг да е питал днес??
Сутринта питах в голяма столична аптека - нямат все още. Не знаели кога ще имат.

# 193
И аз питах, не изглеждаха окуражени, че ще има нещо.

# 194
Тези ваксини като злато станаха. Няма да се учудя ако се появят на черния пазар на тройна цена.

Общи условия

Активация на акаунт