Изследване на ХОРМОНИ – 21 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 55 196
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравей Денис,искам да те попитам -за  жена с хашимото и висок холестерол е  изписан  витамин Д3-5000 единици,за тази доза си писала трябва да се приема и витамин К2(МК7 около 200 мг).Този витамин К2 не оказва ли някакво негативно влияние върху холестерола?Благодаря..
Здравей!
Дозата на вит. К2, зависи от дефицита на вит. Д. Понякога, при сравнително лек дефицит, може  да се назначи по-висока доза, но да няма нужда от висока доза вит. К.
Вит. К2, има отношение към калция и в случая, ако има отлагания по кръв. съдове и от калций, той ще ги отстрани.
По-добре се консултирай с лекар, че не разбирам много въпроса ти. Simple Smile

# 466
Здравей, Денис! Ще помоля за коментар на моите изследвания - тромбофилии и TSH. Като TSH пуснах в две различни лаборатории, които показаха с повече от единица разлика, което е странно. Притесних се от първия резултат и за това изследвах  повторно. Бременна съм в 11 седмица. Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 08:48 от Mrs. Cherry

# 467
Здравейте, дами! Може ли да погледнете и моите изследвания. С мъжът ми не сме започнали опити за бебе, пуснах си хормоните профилактично. Притесни ме, че хормонът LH е малко под нормата. Ще Ви помоля за коментар! 🙏 Всички хормони са направени на 4ти ден от цикъла. На някои места чета, че се правят на 3ти ден, а на други пише от 3ти до 5ти ден. Дали има значение, че съм ги пуснала на 4-я ден, а не конкретно на 3-я? Благодаря Ви предварително!

# 468
Денис, за жена на 74г,приемаща еутирокс 37.5 мг мислиш ли, че трябва да вдигне с още половин хапче хормона=общо 50мг? От днес от Цибалаб- TSH-3.990(0.300-4.200)??

# 469
  • София
Здравей, Денис! Ще помоля за коментар на моите изследвания - тромбофилии и TSH. Като TSH пуснах в две
Скрит текст:
различни лаборатории, които показаха с повече от единица разлика, което е странно. Притесних се от първия резултат и за това изследвах  повторно. Бременна съм в 11 седмица. Благодаря предварително!

Здравей!
И при двата резултата се вижда, че си с Хипофункция на ЩЖ, Т4 е нисък.
Консултирай се с лекар - до 12 г.с., ТСХ трябва да е под 1.0
Провери ФК, В12, хомоцистеина...

ПП. ТСХ не е константна и е нормално да варива и когато има нещо, в случая бременност, това провокира ЩЖ - тя е "неспокойна"  и хормоните може да играя повече от нормалното.

Owly
Благодаря, че сподели.
Да се консултираш със специалист по репр. медицина, е много добро решение.

Здравейте, дами! Може ли да погледнете и моите изследвания. С мъжът ми не сме започнали опити за бебе, пуснах
Скрит текст:
си хормоните профилактично. Притесни ме, че хормонът LH е малко под нормата. Ще Ви помоля за коментар! 🙏 Всички хормони са направени на 4ти ден от цикъла. На някои места чета, че се правят на 3ти ден, а на други пише от 3ти до 5ти ден. Дали има значение, че съм ги пуснала на 4-я ден, а не конкретно на 3-я? Благодаря Ви предварително!
Здравей!
ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден са максимално обективни.
Е2 е висок - може да има киста/ЗФ и затова и ЛХ да е нисък - показва че или няма да има О. или тя може да е по-късна.
Тези хормони не са достатъчни за да се заключи че всичко при теб е наред.

Денис, за жена на 74г,приемаща еутирокс 37.5 мг мислиш ли, че трябва да вдигне с още половин хапче хормона=общо 50мг? От днес от Цибалаб- TSH-3.990(0.300-4.200)??
Не мога да отговоря, това лекар го преценява - трябва да се видят и нивата на Т3, Т4, дали има някакви оплаквания, съпътстващи заболявания и т.н.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 18:15 от denis.

# 470
Здравей Денис,

Ще те помоля за разчитане на резултатите ми този месец (пуснати на 3 ден от МЦ) :

Притеснява ме високият 17-OH Progesterone. Досега не съм го изследвала. Ще се консултирам с ендокринолог за него, но добре ли е да пусна някакви допълнителни изследвания във връзка с този хормон преди да отида на консултация или да изчакам докторът да ми назначи?

Това са резултатите ми от изследване на андрогените миналия месец, ако помага за разчитането.

ПС: високият Е2 е вероятно от ЗФ.

# 471
Денис, може ли моля ви да коментирате тези резултати. От 3ти ден на МЦ са, на 35г съм, опити за бебе от около година. Ще се консултирам и с лекар по репродуктивна медицина, но часът ми е за след повече от месец. Предварително благодаря!

# 472
  • София
Здравей Денис,

Скрит текст:
Ще те помоля за разчитане на резултатите ми този месец (пуснати на 3 ден от МЦ) :

Притеснява ме високият 17-OH Progesterone. Досега не съм го изследвала. Ще се консултирам с ендокринолог за него, но добре ли е да пусна някакви допълнителни изследвания във връзка с този хормон преди да отида на консултация или да изчакам докторът да ми назначи?

Това са резултатите ми от изследване на андрогените миналия месец, ако помага за разчитането.

Здравей!
Е2 е висок, може да има ЗФ/киста.
АМХ и Инхибина са добре... провери за дефицити - ако имаш, това може да е причина за по-ниския АМХ, защото Инхибина е добре ( той, в случая е по-висок, а трябва да са близки по стойности) - АМХ се влияе много добре от добавките за подпомагане на репр. функция ( като се попълнят дефицитите и т.н.).
Инхибин В винаги е по-обективен за моментното състояние на ЯР, от АМХ - който много повече може да варира.
17ОН прогестрон - може да е висок, но може да показва и лутеинова киста или киста на ЖТ, ако е имало О.
Трябва да те видят на УЗ и ... след като изчезне кистата/ЛУФ... отново го изследваш - точно на 3 ден от МЦ.
Малко ти е висок Андростендиона.
Провери Пролактина и направи тест за ИР ( Андростендиона е свързан с тях... т.е. там някъде също може да има проблем)
Нищо страшно, не се притеснявай - тези отклонения лесно се коригират... кистите изчезват Simple Smile

Денис
Скрит текст:
,
може ли моля ви да коментирате тези резултати. От 3ти ден на МЦ са, на 35г съм, опити за бебе от около година. Ще се консултирам и с лекар по репродуктивна медицина, но часът ми е за след повече от месец. Предварително благодаря!
ТСХ е нисък ( добре е ), но и Т4 е нисък ... а не трябва да е така?! - на терапия ли си? Ако не си - трябва да се консултираш с Ендокринолог.
Добре е да провериш, при следваща контрола и Т3 ( ТСХ, Т3 и Т4)
Инхибин В е нисък, а АМХ е висок - може да си със СПКЯ ( някаква по-лека форма)
АМХ при СПКЯ се повишава изкуствено ( по-малко или повече - зависи от степента хормоналния дисбаланс)
Вит. Д е нисък, трябва да е около 100.
Другите са добре.
Провери за други дефицити - желязо, феритин, трансферин,  ЖСК, ФК, цинк, мед, селен...

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 08:30 от denis.

# 473
Здравей , Денис! Може ли да ми напишеш кои хормони е добре да пусна, за да проверя дали всичко е наред за нормално забременяване? И също така на кой ден трябва да ги направя.Благодаря!

# 474
Здравей Денис,

Скрит текст:

Здравей!
Е2 е висок, може да има ЗФ/киста.
АМХ и Инхибина са добре... провери за дефицити - ако имаш, това може да е причина за по-ниския АМХ, защото Инхибина е добре ( той, в случая е по-висок, а трябва да са близки по стойности) - АМХ се влияе много добре от добавките за подпомагане на репр. функция ( като се попълнят дефицитите и т.н.).
Инхибин В винаги е по-обективен за моментното състояние на ЯР, от АМХ - който много повече може да варира.
17ОН прогестрон - може да е висок, но може да показва и лутеинова киста или киста на ЖТ, ако е имало О.
Трябва да те видят на УЗ и ... след като изчезне кистата/ЛУФ... отново го изследваш - точно на 3 ден от МЦ.
Малко ти е висок Андростендиона.
Провери Пролактина и направи тест за ИР ( Андростендиона е свързан с тях... т.е. там някъде също може да има проблем)
Нищо страшно, не се притеснявай - тези отклонения лесно се коригират... кистите изчезват Simple Smile

Денис, благодаря ти 🙂🌹

# 475
Здравейте, показателно ли ще е изследването на прогестерона на 8- ден след О? И добре ли и е да го комбинирам с Е2?

# 476
Благодаря, Денис! Не, не съм на никаква терапия и никакви добавки дори не пия в момента. Ще започна Вит Д очевидно. И ПКЯ нямам, само една параовариална киста се открива до момента, но уж не била проблем.
Изглежда ще трябва да се правят още изследвания?
Денис
Скрит текст:
,
може ли моля ви да коментирате тези резултати. От 3ти ден на МЦ са, на 35г съм, опити за бебе от около година. Ще се консултирам и с лекар по репродуктивна медицина, но часът ми е за след повече от месец. Предварително благодаря!
ТСХ е нисък ( добре е ), но и Т4 е нисък ... а не трябва да е така?! - на терапия ли си? Ако не си - трябва да се консултираш с Ендокринолог.
Добре е да провериш, при следваща контрола и Т3 ( ТСХ, Т3 и Т4)
Инхибин В е нисък, а АМХ е висок - може да си със СПКЯ ( някаква по-лека форма)
АМХ при СПКЯ се повишава изкуствено ( по-малко или повече - зависи от степента хормоналния дисбаланс)
Вит. Д е нисък, трябва да е около 100.
Другите са добре.
Провери за други дефицити - желязо, феритин, трансферин,  ЖСК, ФК, цинк, мед, селен...
[/quote]

# 477

Здравейте, Денис. Може ли да погледнете този резултат? Знам, че е хубаво TSH да се пусне заедно с FT3 и FT4, но ендокринологът ми реши само него да пусне. Не планирам бременост, пуснати са за профилактика, тъй като имам 3 възела в щитовидната жлеза.

# 478
Здравейте искам да попитам за резултата ми от изследване на прогестерон,  на 20ти ден ми направиха изследването , резултата е 72,700nmol , при референти от 5.82 до 75.8. Естествено докторката ми ще ги разчете но след 10дни чак.... струват ми се доста към горната граница.. дали са добре?

# 479
Здравейте,
Как ви се струват тези неща. Назначени са от де. Калчев

Общи условия

Активация на акаунт