Изследване на ХОРМОНИ – 21 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 55 291
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравей, Денис! Може ли малко помощ при разчитането на мойте резултати? Как ти се струват? Ние опитваме за бебе от 1 година и за сега няма резултат. Още не сме правили спермограма, сега започваме с изследванията. Благодаря предварително за помощта!
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват Хипофункция на ЩЖ, но тъй като Т3 е висок е по-добре лекар да те види на УЗ и да прецени какво се случва.
ФСХ е висок, показва че има проблем с яйчниковата функция - добре е да провериш ЯР - АМХ и Инхибин В, ако не са изследвани.
В12 трябва да е на горна граница.
Другите са добре

# 316
Здравей, Денис!
Може ли коментар на тези резултати, моля те. Правени са на 3ти ден от МЦ. Почти година неуспешни опити за бебе ☹

# 317
  • София
Здравей, Денис!
Може ли коментар на тези резултати, моля те. Правени са на 3ти ден от МЦ. Почти година неуспешни опити за бебе ☹
Скрит текст:
Здравей!
Само ФСХ е висок, (другите са добре), но това не е причина за незачеване.
ФСХ се повишава когато нещо създава проблем на яйчниковата функция (киста, ЗФ... но при теб Е2 и ЛХ са добре, така че, едва ли е това, друга причина - ЯР е започнал да намалява, но това също не е проблем, защото ФСХ е леко повишен - притеснително е когато е над 7 и още по-притеснително, когато е над 9.0)
На 1 стр. на темата са посочени всички базови изследвания, които е желателно да се направят - ако някъде има проблем, те го показват.

# 318
Мерси много! При последния преглед преди около половин година се виждаше малка кистичка, но уж не било нищо притеснително каза АГ тогава. Сигурно ще ти пиша пак като направя и останалите изследвания в съответните дни от МЦ. Абсолютно всички останали ли да пусна или мога да си спестя някои на базата на тези резултати, които вече имам? Например да пусна ли тези за ЯР (на 35г съм)?

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 22:42 от Milady_G

# 319
Здравейте. Вчера си правих изследвания с които да се потвърди или отхвърли СПКЯ, според референтните стойности и личната лекарка и Ендо, всичко е ок. Зачетох се обаче за съотношенията на LH i FSH, както и в темата и изглежда нещата май не са много добре. Изследванията са направени на 3ти ден от МЦ. Моля, помогнете ми да ги разчетем заедно!
Отново здравейте!
Днес гинеколожката ми потвърди мнението на Ендокриноложката и личната лекарка. Аз обаче все още нямам обяснение, как според тях всичко е наред, а реално се вижда отклонение. Преди да ме прати на изследвания гинеколожката, каза че има опасения че моята ИР отключва СПКЯ, но категорично нямам поликистозни яйчници.
Денис много те моля, сподели мнението си относно резултатите!
Много ме объркват докторите, как казват че са ми в норма изследванията и да си оправя ИР, пък те не са ок...

# 320
  • София
Здравейте. Вчера си правих изследвания с които да се потвърди или отхвърли СПКЯ, според референтните стойности и личната лекарка и Ендо, всичко е ок. Зачетох се обаче за съотношенията на LH i FSH, както и в темата и изглежда нещата май не са много добре. Изследванията са направени на 3ти ден от МЦ. Моля, помогнете ми да ги разчетем заедно!
Скрит текст:
Отново здравейте!
Днес гинеколожката ми потвърди мнението на Ендокриноложката и личната лекарка. Аз обаче все още нямам обяснение, как според тях всичко е наред, а реално се вижда отклонение. Преди да ме прати на изследвания гинеколожката, каза че има опасения че моята ИР отключва СПКЯ, но категорично нямам поликистозни яйчници.
Денис много те моля, сподели мнението си относно резултатите!
Много ме объркват докторите, как казват че са ми в норма изследванията и да си оправя ИР, пък те не са ок...
Здравей!
ТСХ е висок, но трябва да провериш Т3 и Т4 и тогава, лекар да прецени дали си с Хипофункция на ЩЖ.
ЛХ и Е2 са високи - показват, че си с ПКЯ ( тя може и да не се наблюдава всеки МЦ).
С този висок ЛХ, няма как да има всеки МЦ нормална О. - ДФ ще започне да лутеинизира, ще се уврежда яйцеклетката и т.н.
ДХЕА е висок, добре е да се провери и 17ОН прогестерон ... и се консултирай с втори, ако трябва и с трети Ендокринолог... това е моето мнение Simple Smile

# 321
Здравейте! Първо се извинявам за глупавият въпров... Този месец за първи път ще слея овулация, но искам да пусна този месец няколко хормона.. Въпроса ми е хормоните за ЩЖ могат ли да се пуснат с прогестерон и естрадион (на 7 ден от О)?

# 322
  • София
Здравейте! Първо се извинявам за глупавият въпров... Този месец за първи път ще слея овулация, но искам да пусна този месец няколко хормона.. Въпроса ми е хормоните за ЩЖ могат ли да се пуснат с прогестерон и естрадион (на 7 ден от О)?
Да, могат да се пуснат.

# 323
Здравейте, трябва да пускам за сега TSH и HOMA- INDEX, но в момента приемам АБ. Приема му пречи ли на изследването?
 Предварително благодаря!

# 324
Денис, при изследване на пакета щитовидни хормони, еутирокса не се пие, а желязото предния ден-пие ли се или и то трябва да се спре?

# 325
  • София
Здравейте, трябва да пускам за сега TSH и HOMA- INDEX, но в момента приемам АБ. Приема му пречи ли на изследването?
 Предварително благодаря!
Да, трябва да си напълно здрава и да са минали поне 10-на дни от терапията.
След като е приеман АБ, това означава че е имало някъде възпаление, а ЩЖ е много чувствителна и реагира на възпаления.

Денис, при изследване на пакета щитовидни хормони, еутирокса не се пие, а желязото предния ден-пие ли се или и то трябва да се спре?
В деня на изследването, не се приема нищо, вкл. и Еутирокс.
Добавките може да спреш за 2-3 дни, преди изследването ( не е фатално).

# 326
Denis, благодаря много!

# 327
Здравей, Дениз,
Дали мога да те помоля да погледнеш половите хормони на 3ти ден - на 31г съм - как ти се струват? Както винаги, благодаря много Hug

# 328
  • София
Здравей, Дениз,
Дали мога да те помоля да погледнеш половите хормони на 3ти ден - на 31г съм - как ти се струват? Както винаги, благодаря много Hug
Скрит текст:
Здравей!
ЛХ и ФСХ са високи за годините ти. Ако искаш ги повтори следващия МЦ ( може да е някакъв инцидент), ако искаш - направо провери ЯР (АМХ и Инхибин В, на 3 ден от МЦ).

# 329
Здравейте! Имам въпрос, за който не мога да намеря отговор. Искам да си пусна пакет изследвания на щитовидната жлеза, но до преди няколко дни кърмех. Колко време е удачно да изчакам, за да са достоверни резултати?
Искам да ги пусна по- скоро с профилактична цел, не съм ходила на лекар, за това се допитвам до вас.

Общи условия

Активация на акаунт