Изследване на ХОРМОНИ – 21 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 55 182
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Здравей, Денис!
Какъв е коментарът ти за тези изследвания? На 28г. съм.
Благодаря ти! Flowers Tulip

# 481
Здравейте момичета, и аз имам едно питане относно прогестерон...
На 21 ден от цикъла ми е Прогестерон (Progesteron)
Серум / ECLIA
1.23
nmol/L, което мисля че е много ниско, но и ми се искаше да зная на какво се дължи и как да се подобри, съответно.
Правиме опити за бебенце.
Благодаря ви

# 482
Здравейте искам да попитам за резултата ми от изследване на прогестерон,  на 20ти ден ми направиха изследването , резултата е 72,700nmol/L , при референти от 5.82 до 75.8. Естествено докторката ми ще ги разчете но след 10дни чак.... струват ми се доста към горната граница.. дали са добре?

# 483
  • София
Здравейте,
Как ви се струват тези неща. Назначени са от де. Калчев
Скрит текст:
Здравей!
Желязото е ниско ( затова и феритина е нисък, трябва да е около 100) и тъй като феритина е нисък, може да имаш проблем с ЩЖ и най-вече Т3 - желателно е да ги провериш ( + Т4). ... а, ниското желязо, може да е свързано и с по-ниски нива на вит.Д - добре е и него да провериш.
Хомоцистеинът е висок - трябва да е 5, най-много до 7, но ако си с генетична мутация ( ФК и В12) по-добре да е около 5.0

Пиши какъв е коментара на лекаря, моля

Здравей, Денис!
Какъв е коментарът ти за тези изследвания? На 28г. съм.
Благодаря ти! Flowers Tulip
Скрит текст:
Здравей!
Добре са.
ЛХ и Е2 са малко високи, но може да е инцидент или да показват по-ранна О.

Здравейте момичета, и аз имам едно питане относно прогестерон...
Скрит текст:
На 21 ден от цикъла ми е Прогестерон (Progesteron)
Серум / ECLIA
1.23
nmol/L, което мисля че е много ниско, но и ми се искаше да зная на какво се дължи и как да се подобри, съответно.
Правиме опити за бебенце.
Благодаря ви
Здравей!
Прогестеронът показва, че до 21 ден на МЦ не е имало О.
Когато няма О. - няма прогестерон.
Ако е имало О., трябва да е поне 45 nmol/L  ... не си посочила рефер. граници, но ако горна граница е 76 nmol/L напр. ( защото различните лаборатории посочват различни)  и твоя е 48 или 50 nmol/L... тогава е малко нисък и може да направиш опити да го повишиш - с добавки или прогестин... каквото решите с твоя лекар.
При  прогестерон 1.23 nmol/L - трябва да търсиш причината за липсата на О.
ПП.
Прогестерон се изследва точно на 7-ми ден след доказана О.

Здравейте искам да попитам за резултата ми от изследване на прогестерон,  на 20ти ден ми направиха изследването , резултата е 72,700nmol/L , при референти от 5.82 до 75.8. Естествено докторката ми ще ги разчете но след 10дни чак.... струват ми се доста към горната граница.. дали са добре?
Здравей!
Нивата  на прогестерона са супер - показват, че е имало О., че ЖТ функционира добре и синтезира достатъчно прогестерон.
Дано да е станало Peace
ПП.
Прогестеронът, дори и да е над горната граница, не е проблем

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 20:13 от denis.

# 484
Благодаря, Денис.
Да, с автоимунен тероид на Хашимото съм, тсх 1.6, но високи тат и мат, тъкмо ми излязоха д и б12 ( пия по 8 капки вигантол на ден, предписани от Тодорова + други неща, дали да спря вигантола).
За ниското желязо и високият хомоцистеин какво ли ще трябва да правя?

# 485
Здравей отново, denis, какво мислиш за следните резултати на 16 ден след овулация? Добре ли са? Притеснява ме прогестерона, струва ми се малко нисък.

# 486
  • София
Благодаря, Денис.
Да, с автоимунен тероид на Хашимото съм, тсх 1.6, но високи тат и мат, тъкмо ми излязоха д и б12 ( пия по 8 капки
Скрит текст:
вигантол на ден, предписани от Тодорова + други неща, дали да спря вигантола).
За ниското желязо и високият хомоцистеин какво ли ще трябва да правя?
Спря ли приема на вит. Д, поне за 10-на дни преди да пуснеш контрола? Може това да е причина за по-високите нива?!
В12 е нисък - трябва да е на горна граница.
При висок хомоцистеин се приемат В12, ФК и В6 ( метилирани форми) ... и се следят и техните нива.

Здравей отново, denis, какво мислиш за следните резултати на 16 ден след овулация? Добре ли са? Притеснява ме прогестерона, струва ми се малко нисък.
Скрит текст:
Здравей!
Да, прогестеронът е малко нисък, говори с лекар и следи нивата му -  трябва да се повишава.

# 487
Благодаря, Денис, не не спрях приема преди изследванията, сега по препоръка на Тодорова ще го спра за 10 дни и после пак го започвам, като 7 дни месечно ще правя почивка.
Бързо ли се вдига б12, така ми се иска от декември да започнем отново да работим за бебе.

# 488
.  Денис, моля за тълкуване на тези резултати. Благодаря.

# 489
Идвам и аз за помощ в тълкуването на това, което е готово като резултат. На 3ти ден от МЦ са пуснати, но не всички са готови все още:

# 490
  • София
Благодаря, Денис, не не спрях приема преди изследванията, сега по препоръка на Тодорова ще го спра за 10 дни и после пак го започвам, като 7 дни месечно ще правя почивка.
Бързо ли се вдига б12, така ми се иска от декември да започнем отново да работим за бебе.
Само да не ти е висока дозата ( 4000МЕ/дн.), че не е добре и да си много на горна граница.

За В12 - зависи от дозата и от това как го усвояваш - ако дозата е по-висока, по-бързо ще попълниш дефицита.
Може би за теб - 2500мкг/дн. Приема се след хранене.

Скрит текст:
.

Денис, моля за тълкуване на тези резултати. Благодаря.
Показват НЯР - добре е да провериш АМХ и Инхибин В на 3 ден от МЦ

Идвам и аз за помощ в тълкуването на това, което е готово като резултат. На 3ти ден от МЦ са пуснати, но не всички са готови все още:
Скрит текст:
ЛХ е висок, показва че си с ПКЯ, но най-вероятно има и киста - добре е да те видят на УЗ ( веднага)
Ще чакам да пишеш, какъв е проблема

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 14:27 от denis.

# 491
Здрасти denis,
Ето ги новите изследвания. Eндокринологът като ги видя препоръча да пия Инофолик по 1 саше на ден и до там.  Иначе в последно време все ми е студено, предполагам и това е от хормоните.

Prolactin     267.4   mlU/l       90.0 - 523.0
FT 3     5.280   pmol/l     2.250 - 6.000
FT 4     16.23   pmol/l     9.15 - 23.86
TSH     0.746   mU/l     0.350 - 5.000
Андростендион   ↑   4.60 ng/ml     0.30 - 3.50

Скрит текст:
Пролактинът е доста висок, причината не е в това, че не си почивала.
За всеки случай го повтори, заедно с ТСХ, Т3, Т4, Андростендион и се консултирай с лекар.
ФСХ е висок за годините ти и показва, че има проблем с функцията на яйчниците - какъв, лекар преценява.
Ако имаш възможност може да изследваш всички хормони, които са посочени на 1 стр. - ще ти помогна с разчитането и ще посетиш специалист, който да ти назначи адекватна терапия... ако искаш.
Може ли да тълкувате тези резултати?

Prolactin    1096.00   mkIU/mL   102.00 - 496.00
Правен е 14 дена преди МЦ (опитвах се да нацеля да е след О, но при мен МЦ варира доста) а също е възможно и да е компроментиран, тъй като почивах само 15 мин в лабораторията затова мисля да го повторя

На 3-ти ден от МЦ:
LH        6.4       U/l     фол.ф. 2.4-12.6;   ECLIA
FSH     8.1       U/l     фол.ф. 3.5-12.5;     ECLIA

На 26 г съм, при УЗ всичко бе наред, опитвам се да регулирам МЦ, който винаги е бил на 32-40+ дни, пък и прескача понякога.

Благодаря ти много denis Flowers Bouquet
Тази седмица имам час за гинеколог, ако не ми назначи др. изследвания, ще карам по твоя списък или ще допълвам.

Това са ми изследванията за ТСХ, ТЗ, Т4 от края на февруари:
TSH: 1.14 (0.27-4.20)
FT3: 5.15 (3.10-6.80)
FT4: 16.22 (12.00-22.00)
Anti-Tg: 10.00 (до 115.00)
Anti- TPO: 14.67 (до 34.00)
От м. февруари - това са стари изследвания и не са актуални ( но си показват, че си с Хипофункция на ЩЖ, макар организма, засега, да се справя добре)

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 09:52 от schrew

# 492
Въпрос към denis - напоследък много се говори за pufa и вредата от омега 3 и МВИ. Също така чета коментари как всички сме с повишен естроген и колко ни вреди и препоръки за суплиментиране с прогестерон. Рей Пийт се приема за светило по тази тематика. Денис, може ли коментар ? Все ми се струва, че нещо  куца тази теория, аз само позитиви съм видяла от Омега 3 и МВИ. Благодаря !

# 493

Денис, моля за коментар на тези изслдвания, на моя приятелка на 33 год. Много благодаря Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 18:06 от Ева Иванова 681480

# 494
Здравей Денис,

Пуснах си обща ПКК и изследване на дефицити. Освен вит. Д и цинк, виждаш ли някъде другаде проблем? Вит Д и цинк в каква доза е подходящо да приемам на ден за запълване на дефицита?

Общи условия

Активация на акаунт