🍀КСК 2020🍀 - тема 83

• 91 903
  • 786
  •   1
Отговори
# 135
Точно така е и при нас, като чуе за физика, химия и висша математика и дискусията приключва. Дано да имаме късмет, но с цяла единица трябва да падне бала, а не ми се вярва от незаписаните 30 души да се откажат половината.

А те и медиците ги мъчат с физика първата година. От висшата математика само са се отървали. Joy

# 136
  • София
В големите градове възможността да си самостоятелен е по-малка с фармация. Веригите задушиха единичните аптеки.
Не че има нещо лошо да си наемен работник. Аз самата съм такава. Просто го отбелязвам като възможен фактор при избора.

# 137
Бе аз не знам и моята щерка с тая ветеринарна медицина какви шансове и къде има, ама мечта...

# 138
В големите градове възможността да си самостоятелен е по-малка с фармация. Веригите задушиха единичните аптеки.
Не че има нещо лошо да си наемен работник. Аз самата съм такава. Просто го отбелязвам като възможен фактор при избора.

Може да реши да не работи в аптека, пък де да знаеш къде ще те отвее вятъра. Hug

# 139
  • No Line On The Horizon
Може да стане медицински представител.

# 140
🍀HAPPY 🍀, като знам по колко чакаме всеки път с кучо или котарака за преглед, ми се струва, че имат доста работа:smiles:
В къщи малкият се грижи най-много за тях, те и постоянно се мъкнат след него, та като ходим на ветеринар държи да е с нас, за да чуе всичко, ако в Пловдив имаше гимназия като тази в Стара Загора, щеше да е на първо място в неговия списък.
Една девойка от на набора компанията, ще учи Ветеринарна медицина, от доста време го беше решила.

# 141
Така е, но клиники много, инвестиция в собствен кабинет е доста...можешда работиш за друг, както и стоматолозите и фармацевтите де....а може и административно, контрол на храните, търговски представител...има варианти, времето ще покаже Simple Smile Да изучи....
Млади хора, живота е пред тях Simple Smile Толкова пътища има пред тях Hug

# 142
А имате ли идея освен в София, останаха ли още класирания за медицина в другите университети да знаем поне можем ли да се надяваме да отпаднат повечко момчета, които са кандидатствали и в Плевен?

# 143
  • Варна
temir Във Варна предстои трето класиране. Записването след второ беше до вчера, така че вероятно днес следобед ще го обявят.

# 144
А имате ли идея освен в София, останаха ли още класирания за медицина в другите университети да знаем поне можем ли да се надяваме да отпаднат повечко момчета, които са кандидатствали и в Плевен?

В МУ Варна вече качиха третото класиране, последния класиран мъж е с 28.40 бал.

# 145
Да, доста висок бал имат тази година

# 146
  • София
И в МУ Пловдив качиха третото класиране

# 147
Във Великотърновския университет са останали незаети места, които са публикувани и на сайта им. Ето линк : http://www.uni-vt.bg/bul/pages/?page=2

Иси, има останали свободни места за специалностите "Журналистика" и "Връзки с обществеността", които те вълнуваха. Записването става директно в университета, без да чакаш нови класирания и т.н. Ако ти представлява интерес, разгледай сайта, виж възможностите, но според мен е добра възможност. Да, не е София, не е СУ, но така или иначе ми се струва по-добър вариант, отколкото да се ядосваш, че не са те приели никъде. Догодина пак можеш да се опиташ да кандидатстваш в СУ или да се преместиш - специалностите са сходни, което означава, че голяма част от изпитите ти ще бъдат признати. Като видях новината и че има свободни места за тези специалности, веднага се сетих за теб и реших да пиша. Simple Smile

# 148
Благодаря, Ванеса! ❤️ Ще си го помисля като вариант , но Велико Търново ми е прекалено далеч Sad

# 149
Все пак медицината,  и хуманната   , и  ветеринарната са си с призвание, да не го пропускаме. 😊 Така че, браво на децата, приети в тези специалности. Няма да е лесно, но ще си струва да се изучат, дори и в България. Браво, браво, чудесни новини! Бъдещите фармацевти може да се занимават и с научна работа, с производство и представяне на медикаменти и ...изобщо не е малък хоризонтът им за реализация, която може да се окаже и доста добре платена. Аптеката е само един от вариантите. Да са живи и здрави, децата и да следват с желание и постоянство. (Аз, определено имам сантимент към специалностите в мед. университети, та искрено им желая безоблачно бъдеще)

Общи условия

Активация на акаунт