Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 30

• 48 281
  • 735
  •   2
Отговори
# 135
Не си написала/прикачила резултатите.

# 136
  • пак там
Терина, не са ти наред изследванията. Двуцифрен начален инсулин, вдигащ се повече от пет пъти при второ зачитане, и продължаващ да е висок при трето - това си е признак на ИР. Вероятно съвсем в началото, предвид ниската кз, но все пак имаш проблем.

Уми Зуми, може ли да кажеш кой е хормонът, който сте изследвали, и каква му е била стойността?

# 137
Терина, моят прочит на вашите изследвания(за инсулина) са, че са тревожни-това е лошата новина, добрата е,че нещата изглеждат в предотвратим с правилния начин на хранене  стадии! Успех!

# 138
Bertie_Wooster, тъй като прочетох, че сте ендокринолог, бих искала да помоля да изкаже те мнение за моите изледвания. От 2 год съм с Хаши и хипер, от година и половина съм с такива стойности на хормоните. От година дозата ми е пропицил по 1 табл през 3 дни. За първи път обаче ФТ3 е така ниско. Според лекаря ми няма нищо притеснително и се въздържа да ми спре лекарството лятото. Как смятате Вие и колко време след тези би било добре да повторя изследвания?

# 139
Терина, не са ти наред изследванията. Двуцифрен начален инсулин, вдигащ се повече от пет пъти при второ зачитане, и продължаващ да е висок при трето - това си е признак на ИР. Вероятно съвсем в началото, предвид ниската кз, но все пак имаш проблем.

Уми Зуми, може ли да кажеш кой е хормонът, който сте изследвали, и каква му е била стойността?
ft4-14,6
TSH-3,73
Сега видях ,че има и антитела срещу тереоидна пероксидаза- 133,8!!
Едното изобщо не му обърна внимание.Каза,че всичко е ок.
От февруари са изследванията

# 140
  • пак там
ТСХ е безобразно висок, но не и според старите разбирания на нашите ендокринолози. Трябва да е под 2,5, за да е ок.

# 141
Това какво означава?Нищо не разбирам.

# 142
  • Paris, France
Скрит текст:
Благодаря за отговорите. Накратко: на 33г съм, от 18 гоодишна със СПКЯ. Цял живот се боря с кг и с косми. С 300 зора износих и родих едно дете заради тромбофилия. С кърменето стигнах пак 95-96 кг на височина 160см. Взимам еутирокс 50 и щитовидната на този етап е ок. Вчера я коментирахме и снимахме на ехограф.
ОГТТ не ми беше направено както трябва преди да забременея. Пих глюкофаж заради СПКЯ и без доказана ИР. Всеки още на вратата докторите ми казват ооо гледай да отслабнеш.
За половин година свалих 15кг с вегатест и разделно хранене, спрях на 78 кг, с пандемията върнах 6. Направих ново ОГТТ, защото един път да се наям като хората и вече съм дебела. За ВМ хранене пробвах и разбрах че не е за мен, вкусно ми е и си дебелея:).
Не тренирам нищо, нивата на кортизол са високи-учим се на куко и все още няма здрав сън моето дете. Дано да тръгне на ясла, че да помисля вече за себе си, няма място за оправдания вече.
Благодаря отново на всички, искаше ми се да се припозная в някоя група, ще търся за дебели и мързеливи Simple Smile

Е, с това трябваше да започнеш. А какъв вид ти е СПКЯто, че има няколко вида? Виж добавките, които помагат за СПКЯ, изследвай си нивата на Д3, Б12, фолат, цинк, селен и ако не са наред добави. Недостиг на йод дава кистички по яйчниците, но йодът е опасен ако нивото на зелен е ниско, а пиенето на зелен е опасно ако се предозира.

И тук дават Метформин при СПКЯ без ИР. Ако Метформинът действа, магнезий също помага.

С висок кортизол няма да имаш добър резултат на ВМ-НВХ. Загледай WFPBD. Много жени със СПКЯ, но без ИР отслабват на нея. Аз не отслабва с такава диета, но моят кортизол е нисък.

Ако не можеш да смъкнеш кортизола, ендокринологът ти може да го подтисне медикаментозно. Говори с него по въпроса!

Виж добавките при СПКЯ и можеш да почнеш инозитол, примерно с докат, разни други. Явно нещо ти липсва.

# 143
Здравейте момичета какво мислите за тези резултати

# 144
  • София
ТСХ е безобразно висок, но не и според старите разбирания на нашите ендокринолози. Трябва да е под 2,5, за да е ок.
Може ли малко подробности?
Моето е 4.19... границата е 4.20
Ходих на 3 (три) ендокринолога и питах специално. Казаха ми, че е ОК.
Дали пък е ок, че е високо, защото от другите резултати нещо се компенсира?

# 145
  • Пеликания
Джинджър a fT3, fT4 и антителата как са? Те също са много важни за разчитането. Но това 4 е много високо.

# 146
  • София
Ето и част от останалите резултати:

Аз не искам да се само-диагностицирам Simple Smile Просто имам разни оплаквания и търся да видя ще мога ли да подобря някои от тях.

# 147
Добро утро!

Повечето хора, интересуващи се от темата, не гледат с добро око на подсладителите, дори и неусвояеми като еритритол и т.н. В същото време, на желанието за сладко се гледа или като зависимост или като грешка в кода на еволюцията.
Може да се окаже, че не е точно така и желанието за сладко да е сигнал за дефицит/проблем в сърдечно-съдовата система.
Според едно изследване (в много ранен стадий, от началото на Април, на ниво опити с плъхове,следователно е с ниско ниво на достоверност все още ), упраженеията, комбинирани с прием на стевия , значително намалява заболяванията на сърдечния мускул,при болните от диабет Т2.
Ето изследването, мисля, че е интересно четиво:
https://www.eurekaselect.com/181075/article

Вие как сте със подсладителите и кой е ок? Имат ли при вас инсулинов отговор, ползвате ли и ако да-какви?

# 148
  • Sofia
Не ползвам заместители.
Пробвала съм стевия и еритритол,не ми харесват...стевията всякак ми горчи,а другия ми е странен с това чувство на  хладина която остава...
Много рядко слагам по 1ч.л.мед в лим.сок или тъмна захар във фрапето...Не ми се яде сладко,но ако хапна ,трудно минавам с малко...затова по-добре да го избягвам.

# 149
Джинджър, много ниски ми се струват референтните стойности за фт4 на тази лаборатория. Обикновено почват от 12 до 22.
Не мисля, че на Уми тсх-то е безобразно високо.
Просто показва започваща хипофункция, както и фт4, ако границите са същите като у нас.
При мен беше 4.11, а след АИП 2.3.
Пих и добавки а, д, цинк, селен и др.
Аз обаче нямам ИР или поне е в доста по-лек вариант, като сравнявам с резултатите тук. ЩЖ има нужда от В и според мен толкова обрано хранене, както и спортът, също допринасят за хипофункцията.

Общи условия

Активация на акаунт