Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Германия-немски

  • 1 285
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 83
Здравейте. Въпроса ми е или по точно не е въпрос, а търся препоръка. След около месец ми предстои пътуване до Германия, с близки (по тяхни прични), аз отивам просто, защото искам да посетя Германия. Та, доста години уча немски, още от гимназията. Обаааче, огромния ми проблем е, че 90% разбирам какво ми говорят и обясняват, но не мога да отговоря. Членове, род изпадам в ужас. Пък и не ми се е налагало да говоря с някои наистина немец. И писмената ми реч е по развита от устната. Как да си обогатят знанията, че като отида да мога да имам що годе разговорен немски, да не гледам като обран поп, като ми говорят. Знам, че и диалекта им е друг, но все пак. Гледам филми, слушам музика, произношенията са ми ясни като ги чувам, но не мога да свържа думите в изречение като започна. Очаквам вашите препоръки.

# 1
  • Стара Загора
  • Мнения: 989
Нарича се езикова бариера, която пада с времето. Единственият вариант е да намериш някой немец веднага и да започнеш да говориш с него. Език най-добре се учи на място, така че като отидеш там, за 2-3 дни ще се отпуснеш. Забрави за падежи и граматика. Първо отговаряй просто, винаги искай да ти повтарят, трето абстрахирай се от идеятa, че ще се изложиш.
Не е лесно, но веднъж падне ли тази бариера, става лесно.

# 2
  • Мнения: 2 748
Мисля, че донякъде твоето е блокаж поради притеснение.. Нямаш причина за притеснение!
Не забравяй, че ти говориш техния език, а те твоят - не. Това е основание за самочувствие. В никакъв случай не се притеснявай за определителни членове, падежи, точното граматично време и пр.

Това е моят принцип и ми помага.
Да ти кажа аз какво правя с френския, понеже той ми е назад в списъка на езици: ако искам да заговоря някого на улицата, първо си съставям изречението и после питам. Те като ти отговорят, ти ще разбереш,а ако не - не се притеснявай да питаш.
Състави си изречения от рода на Ich habe nicht verstanden, или "Wiederholen Sie bitte"  и си ги ползвай.

А наистина, ако можеш да намериш каквъвто и да е учител по немски или даже студент немска филология, или някое мило дете от Немската гимназия, срещу заплащане може да си поговориш и да се отпуснеш.

Общи условия

Активация на акаунт