Намирам се в лека безизходица, и ще съм благодарна ако ми дадете съвет, особено ако сте се сблъсквали с този казус.
Живея в Германия, имам адресна регистрация от януари миналата година. Но тъй като съм в много малък град, а и все още уча езика - не успях да си намеря достатъчно сигурно работно място. Затова продължих да работя на старата ми длъжност, която е тип remote office, но компанията е българска. Съответно аз се осигурявам в България, но тук срещам проблема, че по някаква причина удрям на камък, опитвайки се да си уредя здравна осигуровка в Германия.. дори на частно. Времето ми е доста ограничено, тъй като съм и бременна в 27-ма седмица и може би се досещате, че без въпросната здравна осигуровка, или ще трябва да родя тук и да си платя една адски солидна.. и може би непосилна сума, или ще трябва да се прибера към България /което не е идеален вариант/. Можете ли да ме посъветвате в случая? Вече пробвах с АОК, пробвах с ТК, с Бармър.. наистина не мога да разбера защо при положение,че съм склонна да плащам крупни суми месечно, така и не ми издават карта.

Бащата на детето също не работи в Германия, а и нямаме сключен брак, така че отпада варианта въобще да се възползвам от негова застраховка. Така или иначе, когато питахме дали когато живеем на семейни начала, може да се ползваме с обща застраховка, отговорът беше отрицателен.
Наистина не знам какво да предприема. Благодаря ви предварително за включването!