Платформмата BG-Mamma e виртуалният дом на най-голямата онлайн общност в България.
Свободата на общуване, която свързва хора със сходни интереси, и възможността да помогнеш и да потърсиш помощ оформят облика на BG-Mamma.

Нашата мисия е да предлагаме удобна и сигурна платформа за споделяне на ценно и полезно съдържание в българското онлайн пространство, съобразено както със законовите норми на РБългария и ЕС, така и с основните етични и морални ценности.  

BG-Mamma е платформа, осигуряваща на своите потребители широка свобода на изразяване, като ценим равните права на всички потребители да коментират и вземат отношение по обсъжданите въпроси в платформата. Наред с това, BG-Mamma цели да защитава интересите на своите потребители, както и не желае да допуска увреждане на доброто име и интересите на трети лица, поради което се стремим да изградим сигурна онлайн среда, в която конфликтите между интереси на различни групи субекти се ограничават максимално, за което е необходимо както нашето активно участие, така и Вашето съдействие като основната движеща сила на BG-Mamma.

Един от основните ни приоритети е да осигуряваме на нашите потребители, посетители и партньори комфорт, ползотворно и приятно онлайн преживяване и разчитаме на всеки от вас да ни помогне да защитим тази уникална онлайн общност.

Използвайки BG-Mamma, вие ставате част от огромна виртуална общност от хора.
Моля, отделете време, за да прочетете внимателно правилата по-долу, които играят основна роля в нашата споделена отговорност да запазим BG-Mamma като полезно и сигурно място за общуване.

Ние от BG-Mamma подкрепяме тон на общуване, който е уважителен и приятелски; толерантен към различията и другата гледна точка; строг, когато това е необходимо, но не осъдителен.

Речта на омразата в BG-Mamma е недопустима – не толерираме и щe премахваме съдържание, популяризиращо насилие или омраза към лица или групи въз основа на някой от следните признаци:
•   Възраст
•   Пол
•   Външен вид
•   Семеен статус
•   Социален статус
•   Образование
•   Професия
•   Здравословно състояние
•   Религия
•   Националност
•   Раса
•   Етническа принадлежност
•   Сексуална ориентация
•   Политическа ориентация

Когато публикувате в BG-Mamma, се уверете, че в мнението няма текст, изображение или видео материал, съдържащи:
•   Думи и изрази, които изразяват или подбуждат към омраза или насилие към лица или групи въз основа на някой от посочените по-горе признаци
•   Заплахи и призиви за насилие
•   Нецензурни, нападателни, груби, обидни и агресивни изрази
•   Сравнения на лица с животни, насекоми, вредители, болести или всякакви други нечовешки същества
•   Обидни твърдения, че индивиди или групи са физически или психически по-нисшестоящи, с дефицити или увредени
•   Разпространение на фалшиви новини
Както и линкове, които водят до подобно съдържание.
            

Какво се случва, ако дадена публикация нарушава тази политика

Ако засечем или бъдем сигнализирани за публикувано съдържание, нарушаващо тези правила, и установим очевидно нарушение, ще премахнем публикацията. В случай че публикацията не разкрива очевидно нарушаване на тези Правила за общуване и Правилата за използване на BG-Mamma, както и ако премахването ѝ ще засегне неоснователно и необосновано правата на нейния автор, BG-Mamma си запазва правото на самостоятелна преценка и възможността да откаже премахване на публикацията.
Ако BG-Mamma установи нарушение на тези Правила за общуване и Правилата за използване на платформата от потребител, публикувал дадена публикация, и ако авторът ѝ за първи път нарушава нашите Правила за общуване във форума, ще получи предупреждение. Ако получи 3 предупреждения за публикуване на съдържание, нарушаващо тази политика и правилата на BG-Mamma, възможността му да публикува в платформата ще бъде ограничена.


Какво да направите, ако попаднете на съдържание, което е в противоречие с тези правила

За опазването на BG-Mamma от езика на омразата и недопустими публикации ние разчитаме на вашата подкрепа и съдействие.
Ако забележите публикация, която не отговаря на нашите Правила за ползване на BG-Mamma и настоящите Правила за общуване, сигнализирайте ни незабавно чрез функцията "Информирай модератор". Молим в сигнала си да посочвате кратко становище защо считате посочената публикация за нарушаваща Правилата. Повече за това как да използвате функцията можете да прочетете ТУК.

С цел да избегнете публикуването на мнения, съдържащи език на омразата, груби изрази и обиди, можете да прочетете и следвате тези 10 съвета за онлайн общуване без агресия.


BG-Mamma предоставя платформа за общуване, като се стреми максимално да следи за нейното правилно и коректно използване от потребителите. В случай че считате своите права за нарушени от дадена публикация във форума, можете да ни сигнализирате чрез функцията “Информирай модератор” или да пожелаете стартиране на процедурата, описана в нашите Правила за ползване на форума.
Молим обаче да имате предвид, че BG-Mamma като доставчик на услуги на информационното общество не отговаря за нарушения на Ваши лични права, евентуално извършени от наши потребители посредством техни публикации и всички претенции следва да бъдат отправяни към тях.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 13:06 от BG-Mamma™