В момента чета ... 66

• 51 803
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София

А Сянката на вятъра е една от книгите, оставили ме със смесени чувства. Майсторски написана- да, увлекателен разказ- да, невероятен стил и изказ- да. Но в един момент се изморих от четенето й. И може би заради нея, не съм подхванала нищо друго на Сафон повече.
Не за първи път сме на едно мнение за книга. След като я прочетох, не вярвам да хвана нещо повече на Сафон, поне не скоро. И не че не ми хареса книгата, не беше безинтересна, но сякаш нещо й липсваше. Колкото повече наближаваше края, толкова повече нямах търпение да свърши. Накрая я приключих с облекчение, че е свършила.

# 616
  • Mediterraneo
Цитат на: diana lobodova link=topic=1236641.msg41518881#msg41518881 date=1602190231[/quote
Харесва ли ти "Добрата дъщеря" на Карин Слотър? Тук в Нидерландия тази авторка е доста популярна и се чете много. Все още не съм чела нейни книги и ще ми е интересно мнението ти. Simple Smile

Абе, май ми харесва. Почти я приключвам. Нещо ми е странна, но е интересна Може би наистина сюжетните линии не са добре напаснати, отвличат вниманието една от друга, трудно ми е да го обясня. Но увлича бързо, чете се лесно, няма стотици герои, които да помниш, не е мудна. Малко ми липсва "екшън", ще видим като я прочета докрая какво ще е мнението ми.

# 617
  • Den Haag
Понеже от известно време съм на азиатска вълна и най - вече Корея, започнах тази книга:

Ако знаете още някоя книга свързана с Корея, ще се радвам да споделите Simple Smile

# 618
  • София
Приключих "Идеалният мъж" 2/5 и дадох, в ГР ми се струва доста висока оценката. Става за убиване на времето, но не е нещо УАУ.
  Започнах "Заветите", първата книга не съм я чела, само сериалът съм гледала. Дано да ми хареса, че нещо последната серия от книги, които подхванах се оказаха доста слаби.
  Иначе бях  до НДК днес. Не виждам нито една разумна причина да е на закрито това мероприятие. Имаше опашка и почахме докато влезем. Изборът не бих казала, че е кой знае какъв. Взех все пак 3 книги на "Хермес" и 3 детски. Също така видях и 2 книжки, чиято корична цена беше под 5 лв, ами някак си не е готино така.

# 619
Ако знаете още някоя книга свързана с Корея, ще се радвам да споделите Simple Smile

Диана, тази година прочетох три книги точно на тази тема.
The Girl with Seven Names: A North Korean Defector’s Story на Hyeonseo Lee, която мисля, че не е преведена на български език.
Химн на смъртта. Истинският живот в Северна Корея на Барбара Демик.
За да живея на Йонми Парк.

И трите ми бяха много интересни и мисля, че ги оцених с 4 от 5 в GoodReads.

Ще чакам да споделиш отзиви за книгата, която четеш.

# 620
  • Den Haag
{Тони} Благодаря ти за книгите и споделеното, първата книга я намерих на холандски в тукашната библиотека и веднага я резервирах, сега остава да чакам известие да си я вземе от библотеката. Зачетох кратка информация за книгата и ми изглежда доста интересна. Вобще в момента всичко свързано с тази страна ми е интересно, хората, храната им, историята им, всичко Simple Smile

Като прочета сегащната книга, ще споделя мнението ми.

# 621
  • Пловдив
Има ли други, не харесали "Кажи на вълците, че съм у дома" ? Почти на 40% съм и нищо, ама нищичко не се е случило. Чудя се, дали да продължавам да я мъча. Оценям езика и изказа на автора,  но пък никакво развитие. На моменти даже ми оставя чувство на хаос, може би заради колебанията и обърканите емоции на героинята.

Междувременно започнах "Кестеновият човек" и ме заинтригува още от първата страница, макар и малко груби да ми идват някои описания.

# 622
  • Русе
Прочетох,,Нощ" на Камелия Кучер. Повече ми хареса от ,,Дом". Забелязвам някои неща , които се превръщат почти в традиция за нея : 1. Главният й персонаж винаги е мъж. 2. Всяка една книга се развива в различни държави. (Франция, Италия и Португалия)3. Психологически винаги засяга семейните отношения и връзките дете-родител.

# 623
Здравейте, току що прочетох “Къщата на края на нощта” на Катрин Банър и искам да споделя, че това е една страхотна книга. Който е чел “Островът” на Виктория Хислъп и му е харесала, трябва да прочете и тази. Разказва се за няколко поколения от едно семейство, които управляват малко кафене на един остров в Италия.

# 624
  • Пловдив
Записвам си тази книга, звучи много интересно. Страшно харесах Островът, една от любимите ми книги евър.

# 625
  • София
Здравейте, току що прочетох “Къщата на края на нощта” на Катрин Банър и искам да споделя, че това е една страхотна книга. Който е чел “Островът” на Виктория Хислъп и му е харесала, трябва да прочете и тази. Разказва се за няколко поколения от едно семейство, които управляват малко кафене на един остров в Италия.

Записвам си я и аз за прочит. Не я намерих в Читанка, ще я потърся следващият път в библиотеката като ходя.
Последно прочетох:
"Колекционерът на изгубени неща" - много интересна и увлекателна, но не смея да я препоръчм с лека ръка. Гледам, че има ниска оценка и лоши отзиви в ГР. Тя е от тези безплатните, които дават по инициативите за връщане на пластмаса, но много приятно ме изненада.
"Lost girls" - книга 3 за Ким Стоун на Анджела Марсънс, става, добро криминале, само развръзката беше някак нелогична и мотивът за престъплението.
"Play Dead" - книга 4 за Ким Стоун, една идея по-добре от 3тата, но ще спра малко, че ги имам до 10та книга и ще ми втръснат. Simple Smile

# 626
Много се ядосах на тоя “базар” в НДК. Очевидно имаше интерес,  а вътре 5 книги на кръст, повечето поезия.
Все пак бях тръгнала за книги и обиколих книжарниците по Витошка. Купих си “Да живееш нататък” на Нарине Абгарян и я преполових, но тежичка ми идва. Разказва се за войната, но има вкус на Елин-Пелиновата “Задушница”, само че в пъти по-натуралистична.

# 627
Аз вчера приключих "Мирис на смърт" и мога да кажа, че това му е най-добрата книга на Саймън Бекет до момента.
Много, много ми хареса и дадох 5* в GR с чисто сърце.
Сега с нетърпение ще чакам нова книга за д-р Хънтър Simple Smile

# 628
  • Mediterraneo
Последно- 4/5 за "Добрата дъщеря". В крайна сметка общото ми впечатление е положително и мога да я препоръчам.

# 629
Шантарам ми е една от топ книгите на мен, въпреки многото отрицателни мнения за нея. Изяде ме отвътре тази книга! Продължението още не съм чела, имам го, чака си реда, по- скоро вдъхновение да имам за нея.
Аз чета Добрата дъщеря на Карин Слотър.

Намерих евтино Шантарам на английски в една малка книжарница и си я взех, но книгата е ужасно обемна и прахосах безплатния период на Сторител за да прослушам Шантарам и си струваше. Невероятна книга!

Сега съм започнал новата книга на В. Е. Шуаб - "The Invisible Life of Addie LaRue". Едва в началото съм, но е доста интересна.

Общи условия

Активация на акаунт