Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 27 472
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
По-скоро Запада отиде много назад. Имам приятел работещ на висока позиция в реномирана немска компания, който го е страх да каже, че е гласувал за десните. Друг мой познат е гинеколог в Швеция и му е забранено под заплаха с уволнение да казва  колко много шведки са изнасилени от негри и араби. На полицаите поемащи случаите също им е забранено да говорят.

# 301
  • София
Ето това е мъжко мнение: ако бяла е изнасилена от бял, е по-малко страшно или, може би, по-малко унизително, изнасилването?  И не мога да си представя гинеколог, който ще обсъжда изнасилване с лице, различно от съдия или следовател (да се чете: на маса с приятели).

# 302
По скоро идеята беше, че има силно увеличение на изнасилванията и нападенията с нож от да ги наречем "новопридошли". Това за UK е така. Както и своеобразното мълчание по въпроса от медиите и бързото потулване от полицията и държавната администрация.
Специално в Лондон положението е доста зле.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 19:54 от Fancy

# 303
Забранено е да казва на пресата, че всяка седмица той лично преглежда някоя изнасилена от емигранти шведка. Изнасилени от бели мъже шведки му се падат максимум един-два пъти годишно. При колегите му е същата работа. Той е бял швед и не може да повярва какво се случва в страната му.

# 304
  • София
По-скоро Запада отиде много назад.
Това е първият ти пост в този форум, с който съм съгласна. Стремежът към политколектност и, не дай се боже да дискриминираме някой, се изроди в паническа истерия, с тежки последици върху способността за мислене изобщо.  Не само той де, но мисленето и инстиктът за поставяне на статуквото под съмнение, стават все по-дефицитни. Истински държавници вече няма на Запад /не че у нас има/, има, в най-добрия случай, бюрократи със силно ограничено мислене или откровени идиоти по висшите държавни постове. В резултат - все по-големи дивотии идват от там и като законодателство, и като политики, и като морални разбирания. А у нас тези неизбежни влияния злочесто се съчетават с Ганьо Балкански. Smirk

# 305
Истински държавници има обаче в страните от Вишеградската четворка. Особено в Унгария, не знам за вас, но мен много ме кефи Виктор Орбан.

Шарки, Нико не е имал предвид това, което ти си разбрала, а това, което сам е пояснил, и което аз веднага разбрах още от първия му пост, преди да пояснява. Не мисля обаче, че съм го разбрал, само защото съм мъж, понеже ето и Фенси го е разбрала, и Санака.

# 306
  • в страната на чудесата
ВСички го разбрахме и за съжаление Нико е много прав. А наглостта на по-зелените шведи няма граници. Вероятно сте чели за “предложението” на представляващите ги към шведите - ако не им харесва в Швеция, да се махнат. Много много лошо - прогресивни леви, грети, зелени и пр.
Аз мноооого се тревожа, че натискът тук ще нарасне много ако байдън вземе...

# 307
ВСички го разбрахме и за съжаление Нико е много прав. А наглостта на по-зелените шведи няма граници. Вероятно сте чели за “предложението” на представляващите ги към шведите - ако не им харесва в Швеция, да се махнат. Много много лошо - прогресивни леви, грети, зелени и пр.
Много си права....

# 308
  • София
За Байдън не се тревожи - няма. За което ми е много мъчно, защото намирам Тръмп за обида към хомо сапиенс. Мечтая за Мит Ромни, въпреки личния си негативен опит с Бейн.

# 309
  • в страната на чудесата
Все едно, шарки, аз нямам личен опит с никой от тях. Просто демократите запалиха света и всичкото цървул пое насам с претенция за социал, който домакините са длъжни да осигурят.

# 310
Истински държавници има обаче в страните от Вишеградската четворка. Особено в Унгария, не знам за вас, но мен много ме кефи Виктор Орбан.

Шарки, Нико не е имал предвид това, което ти си разбрала, а това, което сам е пояснил, и което аз веднага разбрах още от първия му пост, преди да пояснява. Не мисля обаче, че съм го разбрал, само защото съм мъж, понеже ето и Фенси го е разбрала, и Санака.
Любим ми е. Мечтая си в Западна Европа да имаше още няколко като него.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 20:41 от Анонимен

# 311
  • София
Е, аз за Орбан от мои колеги (на жива среща) съм чувала, че той и кликата му крадат бизнеси. Описаха схемата, по която го прави.

# 312
Тук няма да дойдат, споко. То за нас няма мамбо, че за тях ли.

За Лондон Фенси е права, второ познато студентче на дъщеря ми обират с нож вечер. Дай парите, картите, телефона и айде чао. Но не са били само тъмнозелени.

Харесаха ми шведските постановки за училищата, от корона темата. Няма маски и каски, всички редовно на училище, с най-малкия симптом за неразположение остава чавето вкъщи с едно обаждане или мейл до училището, няма бележки от лекари и прочие простотии. Болнични за родителите на малки деца, когато се налага да ги гледат.
Бонус - безплатни тестове по желание.

За политика - не се хабете изобщо.

И за Орбан, чешките и полските управници - айде нема нужда.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 21:16 от Notaris

# 313
  • София
Либераските извратении и истерии и на мен са ми голям страх, еднозначен с тукашната тиня.  И двете са геноцид, и двете еднакво унищожителни за образованието и децата.

# 314
  • София
Е, аз за Орбан от мои колеги (на жива среща) съм чувала, че той и кликата му крадат бизнеси. Описаха схемата, по която го прави.
Да, малко копи-пейст Бойко Борисов ми идва. В много отношения, само една идея по-лустриран. Да отгатна ли каква е схемата? С помощта на целия държавен апарат, може би?

А скандинавскя либерализъм ми идва съвсем в повече. Особено с джендър образованието. Около две годишно момченце танцува щастливо в цикламената пачка, в която са го облекли родителите му, а те обясняват избора на облекло с убеждението, че по този начин предоставят възможност на детето само да избере пола си, когато порасне.   Smirk

Общи условия

Активация на акаунт