Бъдещи и настоящи мами в USA-2

• 23 349
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
Извинявам се за тъпия въпрос, ама бебето като си суче, помпата за какво ми е? Ако имам много мляко да го складирам в шишенцата ли? Или да не се "задръстя", нещо?!?
На курса по breastfeeding останах с впечатление, че помпа трябва на работещите майки, които смятат да кърмят... тотално се обърках май...

Tandoori, мерси за конкретния отговор!!!   bouquet

Трябва ти помпа защото в началото бебето няма да може да изпива всичко и ако не се изцеждаш може да ти се запушат каналите. Да не говорим, че боли. Аз първия път мислех като тебе и да видиш какви ревове бяха в болницата като ми слезе кърмата на 3-тия ден и не можех да стоя на едно място, гърдите ми бяха като камък. Бебето изяждаше, ама по 10-тина грама..а останалото... Sick
Този период аз лично го използвах ( първите месеци) за да замразявам във фризера за да имам ако ми се наложи да отида някъде без бебето, или ако съм болна и трябва да пия лекарства, или ако просто не ми достига кърмата в определен момент по-нататък. 
Препоръчвам ти на  Lansinoh торбичките за замразяване, както и крема за разраняване на гърди. И двете са в лилави кутийки. Препоръчвам ти и на Гербер Cool and hot packs  които се слагат на гърдите ( когато са горещи) да отпушат каналите и да изцеждаш по-лесно, а после като искаш да отбиваш- за да намалее кърмата се слагат студени.

Забравих да ти кажа- помпа ти препоръчвам на Авент ISIS, аз лично харесвам ръчната, не електрическата. ПОлзвала съм и електрическа, както и няколко други вида помпи, за мен тази на авент е най-добрата. И в БГ имах същата, и тука си купих.  В e-bay ги има нови за по 25-$ иначе на магазина са по 45-50. ( има ги на тази ниска цена, защото по едно време имаше разпродажби, аз от Price CHopper-а си бях взела за 20$ и предполагам просто някои хора са се презапасили Simple Smile и ги продават на по-ниска цена).

# 271
Еха!!!
Още днес отивам в Таргет... мислих си аз за ръчна помпа, за всеки случай, но ти ме убеди достатъчно... и това за торбичките за замразяване е супер... добре че ми го каза, иначе бях за никъде... бтв- копирах си всичко в едно файлче, да си го принтна, че нещо много взех да забравям  Crazy  bouquet

# 272
Здравейте отново, завърнахме се успешно от родината. Прекарахме си приятно, както очаквахме. Спомням си колко се чудих за столчето за кола дали да го вземам . Една мама искаше да докладвам и ето на Hug
        В самолета не ни разрешиха да го вземем, имахме си кошче за бебето и бяхме настанени най-отпред. В 10 часовия полет малката си спа в него. В българския самолет ни дадоха да го вземем, но като се появихме в самолета със столчето и стюардесата цербер ни навика ooooh! Макар че имаше места бол, затриха кошчето на последната седалка и ние не го ползвахме. Из България може би два-три пъти ни потрябва, но май можеше и без него да минем. Возихме се предимно с такси и никой не ни направи проблем, че си държа бебето. Лична кола нямахме и може би затова беше излишно, че го помъкнахме newsm78
  Надявам се съм ви била полезна Hug

# 273
sofkobofko и аз подкрепям Тандури за помпата. Имам същата и съм много доволна. В началото ми беше много необходима, сега вече кърмата се регулира и не ми се налага да я ползвам много. Шишетата на Др.Браун са хубави, особено ако има бебето колки, за да не гълта въздух докато яде, но и Авент съм ползвала Peace.
smily_5q добре дошла обратно Hug

# 274
  • Далече
Здравейте всички, вчера се регистрирах и още се ориентирам във форума, а той е много бавен при мен и ми е трудно да използвам търсачката, но надявам се ще свикна.Имам няколко въпроса, миналата седмица разбрах че съм бременна и още свиквам с мисълта Simple Smile,
  - кога ви беше първия преглед в щатите ,аз звънях на няколко места , но всички искат да са минали поне 8 седмици от  първия ден на последния ми цикъл и ми казаха, че всъщност като отида първия път ще ми правят предимно изследвания, а лекар  ще видя чак на втория преглед -като са готови всички изследвания - това нормално ли е или да продължавам да звъня на други места?
 -ще ми правят ли вагинален преглед и кога ?
 - как стои въпроса с цезаровото сечения в сащ, мога ли по желание да родя с цезарово сечение?
 - какъв крем против стрии използвахте тук в щатите и кога започнахте да го използвате ?
имам още доста въпроси , но ще се опитам да прочета малко из форума и пак ще пиша Simple Smile)

# 275
Здравейте всички, вчера се регистрирах и още се ориентирам във форума, а той е много бавен при мен и ми е трудно да използвам търсачката, но надявам се ще свикна.Имам няколко въпроса, миналата седмица разбрах че съм бременна и още свиквам с мисълта Simple Smile,
  - кога ви беше първия преглед в щатите ,аз звънях на няколко места , но всички искат да са минали поне 8 седмици от  първия ден на последния ми цикъл и ми казаха, че всъщност като отида първия път ще ми правят предимно изследвания, а лекар  ще видя чак на втория преглед -като са готови всички изследвания - това нормално ли е или да продължавам да звъня на други места?
 - как стои въпроса с цезаровото сечения в сащ, мога ли по желание да родя с цезарово сечение?
 - какъв крем против стрии използвахте тук в щатите и кога започнахте да го използвате ?
имам още доста въпроси , но ще се опитам да прочета малко из форума и пак ще пиша Simple Smile)

Здравей, първо - честито и поздрави от Калифорния Simple Smile

На въпросите ти:

- първи преглед тук правят най рано между 9-12 седмица.  Аз също бях неприятно изненадана от този факт.  Лекар първия път е нормално да не видиш, но ще те прегледа "nurse practitioner", които са доста често по-опитни и по приятни за общуване от лекарите.  Имаш обаче законното право след първия ти преглед, да си поискаш да те преглежда само лекар, а не "nurse".  Аз си поисках и бременността ми се наблюдава от лекар.  Много мои приятелки обаче, са супер доволни от техните "nurse practitioner". 

- вагинален преглед ще имаш само един (ако всичко е наред), и той ще бъде точно на първия преглед.  Ще ти вземат цитонамазка, а също така е много вероятно да видят бебчо на вагинален видеозон.  След това определено избягват всякаква вагинална интервенция.

- можеш да родиш със с-section.  Трябва да предупредиш лекаря си най късно в 6-ти месец.  Определено тук са много против с-section и ще те убеждават да опиташ нормално.  Аз самата избрах с-section.

Късмет ти желая.

# 276
  • usa
добре дошла, алиса! лека и безпроблемна бременност ти желая и най-хубавото дете на края и Simple Smile.
първи преглед правят най-рано в осма седмица, такава е практиката, излишно е да търсиш други места Simple Smile. след като си запазиш час и се регистрираш в някоя клиника обаче, винаги ще те приемат ако имаш проблеми и оплаквания или най-малко ще те консултират по телефона. вагинален преглед ще ти направят задължително при първото ти посещение, след това зависи от практиката на лекаря/акушерката. и двете лекарки, които са ми наблюдавали бремености тук, ми правеха по един преглед всеки триместър, а едната ме преглеждаше на всяка консултация в деветия месец. доколкото съм запозната в щатите цезарево без медицинска причина не се прави. естествено, лекар винаги може да намери такава причина, така че предполагам, че ако попаднеш на лекар, който не е против такова израждане, може да се разберете. мен ако питаш, не се натискай. първо раждане ли ще ти бъде?

# 277
sofkobofko,
 Аз пък бих те посветвала да изчакаш с помпата.  Wink
 Не се знае дали ще ти трябва, поне в началото (аз досега съм използвала помпа точно два пъти- един път в болницата и един път вкъщи - от немай къде).
Бях си купила предварително на Авент ръчна помпа, а и в болницата ми дадоха още една, безплатна, също ръчна, на Медела. Сега имам две.  Wink
И нито една не използвам, поне засега, главно защото така и така имам ужасно много мляко и не искам да произвеждам повече, а именно това ще стане, ако започна и да пъмпвам. Макар че скоро ще трябва, ща не ща, да започна да пъмпвам, заради работата ми, заради която естествено няма да мога да кърмя на всеки два часа, както е сега.
Аз бих те посъветвала да отидеш на курс по кърмене (там ще ти обяснят и за помпи и всичко) и също и да ги попиташ какво биха ти препоръчали според индивидуалните ти нужди. Курсовете се водят от лицензирани лактейшън специалисти и са наистина полезни според мен.
Почти сигурна съм, че има класове към твоята болница, но ако  случайно няма-  има и към магазините на Babies R Us, плюс , че  те са безплатни.

smily_5q, мерси за включването за кошчетата; май аз бях мамата, дето беше помолила да се обадиш с повече инфо като се върнете.  Wink
Надявам се, че сте прекарали добре!

Alica, добре дошла и честита бременност!
- моят първи преглед беше в 6та седм., направих си час за него още в 4та, т.е. съвсем в началото. И е нормално, което са ти казали, и не е- много практики го правят, но ако държиш- потърси още- със сигурност ще намериш такава, която да те вземе и по-рано и да ти направи и видеозон, а не само изследвания и попълване на бумаги.
-вагинален преглед няма да ти правят вероятно много дълго време, ще ти правят в началото видеозон, който е един вид вагинален, но не е баш преглед.
-принципно тук няма цезарово сечение по желание.
-аз най си харесвам ето този и него изпозвах най- често:

Много бях ( и още съм) доволна и също така се разминах без нито една стрия. Laughing
Също ползвах периодично на Палмър лосионите, но аз лично на тях хич не им харесвам миризмата. Също ползвах няколко кутийки и от на Bath and Body Works ето този: http://bbw.imageg.net/graphics/product_images/pBBW1-2237748dt.jpg

Дано да съм била полезна и добре дошла още веднъж!

# 278

Здрасти и добре дошла!

Отговарям на въпросите, с уговорката че във всеки щат е различно, също зависи и от застраховката и начина на работата на практиката, към която си. При мен специално:

- Посещение при лекар - веднага след домашния тест. Вагинален ехограф - винаги в 6та седмица. Понякога обаче двете може да съвпаднат - първото посещение за установяване на бременност и ултразвука - зависи.

- Под "вагинален преглед" какво имаш предвид - "ръчен" преглед или с вагинален ехограф? Обикновено при мен ръчния преглед, вагинален, е непосредствено преди вагиналния ехограф - взема се проба за PAP Smear, както и се преглежда коремната кухина.

- Доколкото знам, цезарово се прилага в краен случай, ако по време на раждането настъпят непредвидени усложнения или по медицински показания, но сериозни такива - между тях обаче не влизат висок диоптър или възраст на жената или други такива, като в БГ.
 - Използвам на Palmer's лосиона против stretch marks за бременни  и Palmer's Tummy Butter -

Желая ти лека бременност и здраво и хубаво бебче!

# 279

Здравей и добре дошла и то мен Алиса!

И аз започвам с уточнението че не само си зависи от щата, но и от самата болница.
Първият ми преглед тук беше в 10-та седмица. Мисля и че след 6-та могат да те приемат ако си много настоятелна, но аз не бързах, тъй къто имах вече опит с първата бременност в БГ, когато веднага след положителен тест отидох на лекар и ме разочароваха че още нищо не се вижда и е рано да се каже има ли или няма плоден сак. Още първия път ме прегледа лекар, направи ми вагинален преглед и ехограф. До края на бременностат ме преглеждаше тази лекарка, тя и ме изроди.

За цезаровото сечение вече са ти казали по-горе, при усложнения или медицински показания. Преди няколко дни бях на гости да видя бебчето на една приятелка, тя роди преди месец с цезарово сечение и ми разказваше каква борба е водила с нейната лекарка за да роди така. Тя си имаше доста причини за да иска цезарово сечение - дълго чакано бебе, инвитро, 38 годишна, висок диоптър, очакваше се едро бебе(роди се 4500г.) и въпреки всичко лекарката не е била съгласна с цезаровото сечение, нито едно от изброените неща не било основателна причина.

Лосион против стрии ползвах същия който G&J е показала, но въобще не бях сериозна в мазането, скоро го намерих почти половината ми е останал. Базбрах че е идеален и за заличаване на белези от изгорено и мисля да пробвам, че имам много такива.

Лека бременност!

# 280
sofkobofko,
 Аз пък бих те посветвала да изчакаш с помпата.  Wink
 Не се знае дали ще ти трябва, поне в началото (аз досега съм използвала помпа точно два пъти- един път в болницата и един път вкъщи - от немай къде).
Бях си купила предварително на Авент ръчна помпа, а и в болницата ми дадоха още една, безплатна, също ръчна, на Медела. Сега имам две.  Wink
И нито една не използвам, поне засега, главно защото така и така имам ужасно много мляко и не искам да произвеждам повече, а именно това ще стане, ако започна и да пъмпвам. Макар че скоро ще трябва, ща не ща, да започна да пъмпвам, заради работата ми, заради която естествено няма да мога да кърмя на всеки два часа, както е сега.
Аз бих те посъветвала да отидеш на курс по кърмене (там ще ти обяснят и за помпи и всичко) и също и да ги попиташ какво биха ти препоръчали според индивидуалните ти нужди. Курсовете се водят от лицензирани лактейшън специалисти и са наистина полезни според мен.
Почти сигурна съм, че има класове към твоята болница, но ако  случайно няма-  има и към магазините на Babies R Us, плюс , че  те са безплатни.

Като ти се препълнят гърдите с мляко( защото ако наистина имаш много това би трябвало да се случва в началото) и започне да те боли какво правиш като не изцеждаш?
Защото аз и с първото, и с второто имах ужасни болки, само че като ми се случи първия път всички магазини бяха затворени и се наложи да чакам до сутринта. И температура се вдига също така. Аз за да получа малко облекчение ( не да изцеждам до край) изцеждам около 200 мл.  newsm78

# 281

Добре дошла Алиса и честита бременност!  bouquet
Мога да ти кажа как беше при мен за прегледите, но както са казали и момичетата много зависи от застраховката ти, болницата и като цяло практиката на самия лекар.
Аз имах първи вагинален преглед и вагинален ехограф в 8-ма седмица, но по мое желание. Можеха да ме прегледат още в 5-та иначе.
Вагиналния преглед ми беше още на първия преглед, защото тогава ти вземат и секрет за 1 куп изследвания.
Моите прегледи ВИНАГИ са били с присъствието на лекар.
По желание не може да родиш с цезарово сечение, но и защо би искала коремна операция е въпроса? Прочети има много материали за това защо нормалното вагинално раждане е за предпочитане пред коремната операция.
Аз използвах олио против стрии на Белла Мамма, първия път имах малко стрии, но и бебето беше по-малко, този път просто корема ми беше огромен, от 4-ти месец изглеждах като в 9-ти и въпреки усиленото мазане се нацепих ужасно. Стриите най-вече се получават заради типа кожа който имаш и независимо колко ще мажеш и с какво, ако кожата ти е предразположена, ще получиш стрии. Не казвам да не се мажеш - най-малкото ще получиш по-малко стрии дори и да си предразположена.

# 282

Като ти се препълнят гърдите с мляко( защото ако наистина имаш много това би трябвало да се случва в началото) и започне да те боли какво правиш като не изцеждаш?
Ами кърмя. Пък и не ме е боляло чак толкова, по- скоро имах неприятното чувство за препълнени гърди и тежест. Големият ми проблем в началото (вече взе да отшумява) бяха най- вече разранени и болезнени зърна, а не самите гърди.
А и моето дунде явно е от ящно по- ящно и си изцежда само всичко (или почти всичко).
София е качила вече цял килограм за малко повече от три седмици.  Simple Smile

# 283

Ами кърмя. Пък и не ме е боляло чак толкова, по- скоро имах неприятното чувство за препълнени гърди и тежест. Големият ми проблем в началото (вече взе да отшумява) бяха най- вече разранени и болезнени зърна, а не самите гърди.
А и моето дунде явно е от ящно по- ящно и си изцежда само всичко (или почти всичко).
София е качила вече цял килограм за малко повече от три седмици.  Simple Smile

АМи и аз кърмя малката и яде като змей  Joy, обаче в началото особено първите дни тя повече спеше, а аз леех кърма като цистерна  hahaha А болките са ми в гърдите, не в зърната определено. Просто няма как да ги сбъркам болките  Peace

# 284
доколкото съм запозната в щатите цезарево без медицинска причина не се прави.

Според американските стандарти - аз нямам медицинска причина.  Изрично попитах доктора си мога ли да избирам - той ме попита защо бих искала операция, ако не се налага, но каза, че избора си е мой.  Т.е., ако имам много разкъсвания или някакви усложнения от нормалното раждане, а изрично съм поискала с-section, мога да го държа отговорен защо не се е съобразил с желаннието ми - мое решение е как ще раждам, ако подпиша всичко.

Така че моя с-section е вече насрочен - 15 Януари.  Явно зависи от затраховка и щат.  И от това дали си знаеш правата. 

А да, аз съм с Kaiser Permanente.

Общи условия

Активация на акаунт