На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 699
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Точно 3 часа и сме на чейнджа. Пред нас сложиха конуса. Пропускат по няколко коли и слагат. Още два часа не ни мърдат. Оммммм!

# 646
Ужасен ужасон е това чакане Sad После и на връщане
Крис, стискам палци да успеете.
Тези конфискувани неща ми приличат на опит за куфар на търговия (ако са смъкнати от една кола, разбира се). Когато нас ни накараха да смъкнем багажа на маса, имаше за какво да се заядат (млечни, риба, препарати), но не го направиха.

# 647
  • София
Дали и на Капитан Андреево е същият ужас?? Довечера потегляме към Истанбул...с рейс:bowtie:

# 648
  • Варна
Две коли и сме ние. При нашите. После има още до комшиите, но му се вижда краят. Почти 4 часа дотук...
До скоро, банда!

# 649
С ММ се чух към 7, на КА все пак е имало проблем сутринта. Той тръгна с автобус, малко след 4 часа, от Пловдив. Отвисяли са два часа, преди да минат границата.

Обаче като гледам в момента уеб камерите, майко мила.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 18:05 от Camille Clo ♥

# 650
  • Бургас
Здравейте, някой знае ли дали Синия пазар ще работи във вторник? Някъде чета, че е само сряда и събота, на друго място срещнах, че е всеки ден без петък и неделя.

# 651
Здравейте. Магазините за мебели работят ли в неделя.

# 652
Синият пазар през седмицата работи в сряда, във вторник е затворен.

# 653
  • София
Направо ми настръхнаха косите, четейки преживяванията на момичетата на Малко Търново.. Искрено им съчувствам! Дано след този кошмар, нещата за всяка да са се случили по правилният начин!:hibiscus:

Днес прескочихме до Люлебургас и Одрин през КА. В 6:20 бяхме на КПП-то. Минахме за час двете митници.

Купих си най-накрая гранитогрес. От Odrin Yapi Tasarim в Люлебургас. По-принцип съм много трудна с избора при ремонт и обзавеждане, направо кръстосвам погледите на консултантите (обикновено мъкна мостри от пердета, тапицерии, каталози на бои и мога да "умувам" с часове..). Този път беше луд късмет за всички, защото влезнах, погледнах вляво и казах "Това са. Купуваме!" Аз и консултантът - ухилени, мъжът ми - щастлив! Joy

Никак не ми се щеше да пътуваме в събота, но знаех, че ще пращат ТИР с поръчки до СтЗ и София в началото на идната седмица и исках да се възползвам. 37 кв.м. Saramksan Sagano Almond, 120*20, 10mm, 1-во качество, калибровани - 95 TL/кв.м. Без транспорта ми излезнаха около 800 лв. Транспорт - 90 евро.  (100 евро/тон). В БГ ги намерих за 49,90 лв./кв.м.

В Одрин - бърз пазар в Мигрос (преди 2 седмици стабилно си напазарувахме), Баклава хаус (отмъкнах за почерпка килограм каре, и още толкова асорти - мидие, шобийет и др.), обяд в Айдън, кори за баница до рибния пазар и на КПП-тото.
 В 13:45 бяхме на турската митница. Влачихме се час, много мудно работиха, а имаше доста коли, много недоволни и подсвиркващи. Не знам направо какъв ад ще е от 17:00 ч. нататък. И най-голямата изненада - в БГ минахме точно за 3 мин.!!!! Изкарахме някакъв див късмет, наистина! Много експедитивни на всички проверки - буквално в движение. Не проверяваха багаж изобщо. Попита митничаря за цигари и махна с ръка да продължаваме. И бележки не писаха..

# 654
  • Варна
Здравейте, компанията!
Набързо от Унисите. Пак мирише любимо. Да видим как ще.се разбирам с жените от персонала да казват какъв е ароматът...
Чисто е, както винаги. Махнати са диваните от фоайето пред рецепция... предполагам, във връзка с мерките. Има освежавания, струва ми се, но все пак и стаите са различни... Утре ще докладвам за закуската.
Така... Извинявам се, но днес явно съвсем блокирах и обявих, че сме чакали четири часа и малко. Ми, не... Всъщност, бяха пет и малко и станаха пет и половина. Застанахме преди 7:30, а бариерата се вдигна за влизане в Турция в 13:02 ч. Но аз, а учудващо, и ММ, сме "Омммм!". Голям кеф!
От там направо в МММигрос в Лозенград, щото той така и не можа да се нареди на оная опашка Wink , че няма кой да мести колата. Както и да е. После леко тегелче през магазина за оглед. Взех си хартиен Мигроскоп и утре ще нападам. Набелязах доста неща. Забърсах два пакета ориз на Yayla по 19.95 за 2 кила. Ползвала съм го, макар да не съм сигурна напълно в разновидността. Е, от тогава всеки ориз ми е безвкусен. Взехме една лимонада и един шалгам, разни сладки неща за детето...ох, пардон, за ММ... и на касата се оказа, че понеже имаме 60 лири, за 12 можем да вземем к-т на Pritt, включващ 12 цв. молива, 12 флумастера, 12 цвята водни бои и едно сухо лепило. Има и още една опция, някакво куфарче с материали, но това е по- универсално. Утре ще обзаведа децата от родата.
ММ искаше да яде дюнер, но някак точно пред колата на подземния паркинг се изпречиха стълби за терасата на кюфтеджийницата и се метнахме там. Сега, аз това, което сложиха, не моА го изброя, но ще опитам... Два вида салата, две големи парчета йогурт, ама от оня, дето се реже, порция картофи, порция чи кюфте, порция лучени кръгчета (4 са, ама хубави) две люти разядки, две порции по 5 кюфтета (отново сочни, вкусни и способни да ме накарат да ям месо, което не обичам), две коли и литър айран. Май това беше. И после чай от заведението... 81 лири и 50 круша. Цифром и словом 18 лева и 80 ст., Щото платихме в брой, та по курса... Никога не бих се справила с половината от тази храна, но ММ помогна. Аз съм му казала, че неговото е гавра с дебелите. Той яде, аз се търкалям. Още ми е тежко, а почти не ядох извън кИфтетата. Аааа, и 4 филии хляб имаше.
После ходихме да търсим новия закрит пазар... Ама за него после. Отивам да трамбувам, че да освободя място за тава... кот доди.

# 655
beljata не те познавам, но имам усещането, че ран или късно ще пътуваме заедно до Одрин Simple Smile Чакам всичко да си кажеш Wink

# 656
Белята,утре на закуска може да се видим.Ное сме на 4 етаж на Unisite.В 8.30 бяхме на границата на КА и минахме за 3 часа.В  12.00 бяхме на Синия пазар(за първи път).Купихме маслини по 12 и 14 лири.Взех си червена леща и червен пипер.Блузи с дълъг ръкав на дъщерята.Раничка и мъжка чантичка за 90 лири. От там в U.S. Polo -редихме се на опашка,з да влезнем.Взех си 2 тениски,гуменки,на мъжа тениска с якичка и мокасини,на дъщерята хавлия за плаж и чорапки за 480 лири. Има изкарани есенни пуловерчета, които са същите като миналата година.От там в Айдън да хапнем.И там се редихме на опашка за маса.
Минах и през Карфур на бързо.Има зехтин Comili -лилавия на промоция 2 литра за 50 лири
Момичетата, които се чудят за Alan Unisite,явно започна молитвата в джамията.Стаята ни е от другата страна на хотела ,на затворен прозорец се чуват доста силно.
Отивам да щурмувам Ераста.

# 657
Здравейте, някой знае ли магазина на LTB в Одрин , дали е добре зареден?

# 658
Привет,
Да се отчета и аз за моето скромно пътуване до Одрин.
Ние бяхме с ТА (20 лв.) за един ден,  щото ни е близо. 😀
Отидох само за лекарства и зимни дрешки.
Купих си само лекарствата.
Есенно зимното зареждане, според мене  още хич не е на ниво.
Купих едни дънки от Колинс на ММ колкото да не е без хич. 😀
По принцип храни и препарати не купувам от чист мързел. 😀
Това се случва, когато сме семейно с кола, но не сме големи разбирачи. 😀 Просто в Мигрос, с картата някои неща на промоция.
Не мога да се меря с вас. 😀
Вие сте направо виртуози. 😀
И за границите - на отиване общо за 1 час през КА в 7 сутринта, на връщане - 2,5ч. на КК и буквално за 10 мин. на КА.

# 659
  • Varna
Здравейте, някой знае ли магазина на LTB в Одрин , дали е добре зареден?

Есенни неща видях, зимни все още нямаше.

Любим магазин е на Делтов, но този път не си хареса дънки. Добре, че ме послуша последният път и си
перна три чифта дънки и сега им се радва.

Общи условия

Активация на акаунт