На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 826
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Преди 2дни бях в Одрин,не беше заредено.Но сега с отпадането на тестовете предполагам,че бързо ще заредят всичко..

# 181
Преди 2дни бях в Одрин,не беше заредено.Но сега с отпадането на тестовете предполагам,че бързо ще заредят всичко..
Благодаря ти много за отговора!

# 182
Радвам се, че оптимизмът ми не беше лековат. Бях убедена, че ще паднат тестовете, дори брошури гледах Grinning Другата седмица сме по южното Черноморие, но един ден ще идем до Лозенград. Няма как просто. Извинявам се, ако ми е глупав въпроса, но през Малко Търново към Лозенград магистрала ли е пътят? Ще ми трябва ли стикер за колата?

Ние имаме същата план - програма Simple Smile За първи път ще ходим /ако идем де Simple Smile/ в Лозенград на пазар. Знаете ли конкретни магазини, пазари и т.н.?

# 183
Simple Smile Ех, как живна темата Simple Smile

Мин.лято минавахме през Малко Търново - пътят беше много зле; преди 2 седмици ходихме до Мишкова нива (Малко Търново) - преасфалтиран е, макар и не изцяло, но е слънце в сравнение с преди.

В Лозенград сме били веднъж и не съм запозната...дано и сега успеем да отскочим.

# 184
  • на Мелмак
Айдее, започна пазара Grinning

# 185
  • Бургас
Ей, така се зарадвах, моят приятел е много зает по принцип и не знам кога ще отидем в Турция на пазар, но искрено се зарадвах за всички вас, че ще отидете иии после ще показвате и ще разказвате как е там,  което ми е по добре от нищо Simple Smile успешен пазар на всички

# 186
  • у нас
Представям си какви опашки ще има от утре на границата.

# 187
Преди 2дни чакахме 3ч на границата на влизане в Бг,а от утре не ми се мисли..😀

# 188
  • Бургас
Айде, хаирлия да е!
Да се извървят бързо първите ентусиасти, ще се наглася към началото на октомври аз:)

# 189
  • Варна
Пътят от Бургас до Малко Търново отдавна е ремонтиран и хубав. Разбира се, планински път, с по платно в посока и доста завои, но ако някой помни времето преди 2010-2011-та, когато го реновираха, знае за каква разлика говорим. От може би две години не се минава през самия град на път за ГКПП-то. Там положението беше, а вероятно и още е, зле. Но обходът е добър и така преходът става поносим. Вече като се премине от турска страна пътят не е магистрала, дотолкова, доколкото не се дължи такса, но всъщност е доста по-добър от немалка част от нашите магистрали. В по-голямата си част е с по две платна в посока, а в останалата е трилентов. На всичкото отгоре е едва 40 км, та дори не се усеща кога първите сгради се появяват на хоризонта.

В Лозенград пазарните дни са сряда и събота, като пазарите се провеждат съответно до болницата и до автогарата. В първия пост има инфо, мисля. Ама и да няма, по-добър ориентир от масовото движение на хора без багаж в посока обратна на тези на хората с торби и колички, няма. Просто тръгвате след първите. Wink
По-голям е пазарът в сряда. На него може да се намерят повече промишлени стоки и много плодове и зеленчуци. Но като цяло, и този в събота може да задоволи нуждите от земеделска продукция, както и от разни други стоки, макар и с по-малък избор. При добро желание може да се намерят и някакви дрехи, както и препарати, ядки, сирена, маслини, кори за баница, суров кадаиф и пр. Все пак, и двата пазара са несравними с петъчния в Одрин. Но който е бил там или на Синия, знае какво качество да очаква.
По пътя за Истанбул, на обхода на града, има МММигрос. До него може да се стигне или директно, без да влизате в града, или през него. Лесно е да се открие. Има и Мигрос Джет, както и по няколко БИМ, ШОК и А-101. Аптеки бол. За любимата баклава ако ви интересува, ще дам координати отново. Както и за споменатата съвсем скоро аптека Окумуш.

# 190
  • ВАРНА
Айде, хаирлия да е!
Да се извървят бързо първите ентусиасти, ще се наглася към началото на октомври аз:)

Не се ли плашиш малко от текста на заповедта?

-  от 1 ДО 30 септември без  пср тест и карантина при връщане от Р.Турция.

Няма да трае много дълго ковид междукомшийската свобода  - до 1 октомври.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/otpada-iziskvane … yi2xyHNHKATDYv_gM

# 191
Някой ако може да провери все пак, но мисля, че в момента за леки коли е отворено само Капъкуле.

# 192
Simple Smile Ех, как живна темата Simple Smile

Ще живне, я! Smile

Честно казано пътят в България не може да ме уплаши. Всеки, който е пътувал от Сливница до Брезник, знае, че няма какво да го уплаши на тази земя. Просто не ми се занимава със стикери за магистрали в Турция. Но щом не е магистрала, значи всичко е наред.

Това за пазарните дни в Лозенград го знаех, макар и да съм ходила не повече от 2 пъти там. Но го знаех. Пусто с тази пандемия съм забравила Grinning Съмнявам се обаче пазарните дни да изглеждат така, както изглеждаха преди. То и тук по едно време пазарите бяха еднопосочни, изчакаваше се на опашка, за да се влезе на Женския например.

По спомен: строеше се мол в Лозенград. Имате ли представа дали е завършен?
Беля, дай ги координатите Grinning И също, ако имаш препоръка къде да хапнем нещо местно (за основно и/или сладкарница), ще е супер.

Според мен дали ще сложат пак тестове на прибиране от Турция зависи изцяло от ситуацията. Пак ще дам пример със Сърбия. На 1 август трябваше да пътуваме на пазар там. В последния ден на юли сложиха ПСР тестове и отложихме пътуването. Ето че от днес пак може без тест да се приберем от Сърбия (това, че сърбите искат тест или карантина е отделен въпрос) без тест.

# 193
  • Бургас
Айде, хаирлия да е!

Не се ли плашиш малко от текста на заповедта?

-  от 1 ДО 30 септември без  пср тест и карантина при връщане от Р.Турция.

Няма да трае много дълго ковид междукомшийската свобода  - до 1 октомври.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/otpada-iziskvane … yi2xyHNHKATDYv_gM

Не. Заповедта не засяга само Турция. Турция е добавена към другите държави без тест заради усилията на новата министърка на туризма, която сега трябва да се доказва пред туроператорите и им го обеща. Тур. сезон в Турция е до края на октомври, почивките на българите - също. Ще удължат срока. Но сега няма да се юрна и да вися с часове по границите. Може да се пробвам към края на септември, задължително в работен ден.

# 194
Е кой ще се юрне???? Аз си мисля, че само на мен ми минава тази мисъл да тръгвам в петък  Simple Smile (и то не заради петъчния пазар, а защото се събират малко почивни дни).

Общи условия

Активация на акаунт