На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 826
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Много ви моля спешно за помощ Мъжът ми има подагра и му се възпали крака В момента сме на почивка в Турция Може ли някой да ми каже турският еквивалент на лекарството Аркоксия
Точно преди 2 часа купих на майка ми Adenuric,  за подагра е и е от най-добрите лекарства за това. Ядосах се,  че аптека в Сиде ми го продава за 80 турски лири,  а видях, че в сайта за лекарствата трябва да е 72 лири и нещо.За инфо от България го купувам за 38 лв.Дафлонът беше изваден отпред с надпис,  че е 9 евро. Аз ли бъркам или си ги продават лекарствата на каквито цени си искат? Като ми видя списъка с цените аптекарката започна да обяснява ,че можели да бъдат различни. Тези дни ще видя дали в близкия мол има аптека и какви ще са там.

# 166
  • Русе
sevgito, в никакъв случай не съм целяла да напиша, че си измисляш. Просто написах какво видяхме. Те и маските са задължителни навсякъде, дори и в колата сам да си пак трябва да си с маска, но болшинството видях, че ходят без маски или са им под брадите. На ферибота масово бяха с маски на ръката. На Чанаккале чакахме за ферибот над час наредени по продължение на крайбрежната. Пълно беше с народ и повечето бяха без маски. Това имах предвид, че и там както при нас не се спазват изискванията. А за сватбите - това последното, което си чула е направо безумно. И какво - ще ходят да питат от маса на маса какъв се падаш на младоженците, че присъстваш на сватбата ли? Anguished

# 167
Вчера по новините пак даваха "бедни" БГ хотелиери да се жалват, намаля ли цените понеже ОЧАКВАТ ( Laughing ) дълъг летен сезон тази година ... Тази новина ми прозвуча като "да задържим българите колкото можем да не ходят в  Турция"
 Та МОЕ мнение, е че тестовете България няма да ги махне за влизащи от Турция още дълго време.
След дъъългият им измислен летен БГ сезон ще се опитат да ни задържат и за новогодишните празници.

Между другото посещаваме Турция  заради ин витро лечение  и не можете да си представите колко не им пука на чиновниците за нас....
Писахме до РЗИ тата на Хасково, Бургас за молба да ни освободят: ЙОК
Писахме до външно: не сме били в тяхната компетенция
Писахме до омбудсмана:   А4 формат с отговор разтягане на локуми и не взимане на никаква страна.
Писахме и до Здравно министерство отговорът беше: ИН ВИТРОТО НЕ Е ЗАСТРАШАВАЩО ЖИВОТА ЛЕЧЕНИЕ... разбирайте без деца няма да умрете...
Двойките които се лекуваме там не са хич малко... та помислете, щом ние не можем да пътуваме свободно с цел лечение, колко ще разрешат да се пазарува и летува в Турция Sad

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 11:55 от Кris_80

# 168
  • Варна
Крис, вие седите карантина ли? Или правите тестове?
Отвратително е бездушието, с което се сблъсквате, но ако погледнем безпристрастно, принципно би трябвало да се изисква от всички. Ако изобщо се иска. Дори и транзитно преминаващите не са безопасни. А животоспасяващото лечение е друго нещо.
Обаче в случаи като вашия се пътува многократно, често през малки интервали и би трябвало поне да има някакво по-либерално решение. Ама какво... идея нямам.
Не ме разбирай погрешно. Ако се абстрахирам от причините за пътуването и личната ми история в тази връзка, рискът, който се донася, е еднакво голям при пребиваване в "опасна" страна, независимо защо си там. Лошото е, че няма облекчения, когато е по сериозна причина.
Ама ако ги питаш, ще ти кажат, че ин-витро се прави и тук. Знаем... как и колко успешно, но на теория е така.
Като цяло това с тестовете е тъпо, откъдето и да го погледнеш. И България, за влизащи от Турция, и Гърция, за влизащи от България, изискват тест в рамките на 72 часа преди минаване на границата. Е, обяснете ми, моля, каква е гаранцията, че не си се заразил в рамките на времето след теста или дори преди него, но твърде скоро, за да отчете? Въобще, цялата тази история с тестовете е почти напълно безсмислена, ама едни хора направиха едни пари. Много по-смислена е карантината, но тя пък е неудобна и икономически не може да се компенсира.

И точно поради това и казаното от теб за спасяването на бг сезона, аз лично не съм оптимист за отпадането на тестовете.
Чакам, но не очаквам, ако мога така да се изразя.
Скрит текст:
Е, ние не подкрепихме бг черноморския сезон. На планина сме и съм примирено доволна. Само дето свърши.
Не мисля, че скоро ще отида на море в България, както и че ще се преориентирам да купувам от тук стоките, които вземаме от Турция. Да, по принуда купувам някои неща, но все още имам запаси и ще ги изстискам до последно, а като отворят границите, пак ще си пазарувам от там. Когато започнат да ни ценят като клиенти и в търговията, и в туризма, когато се научат как да ни взимат парите такта, че да им ги даваме с кеф, тогава ще си помисля.
Жалко за хубавата ни страна.

# 169
Току - що - ОТПАДАТ тестовете от Турция за Бг!

# 170
Току що по новините обявиха, че отпада карантината и тестовете за влизащите от Турция. Обявили го били от министерството на здравеопазването. Ако някой има повече информация за сподели. ДОЖИВЯХМЕ!

# 171
Да, честито 😀

# 172
  • у нас
Не мога да повярвам.

# 173
  • Пловдив
Супер!!!

# 174
Един път да се зарадвам, че съм сгрешила в преценката си
Не мога да повярвам, че премахнаха ПСР тестовете  Simple Smile

# 175
# 176
Радвам се, че оптимизмът ми не беше лековат. Бях убедена, че ще паднат тестовете, дори брошури гледах Grinning Другата седмица сме по южното Черноморие, но един ден ще идем до Лозенград. Няма как просто. Извинявам се, ако ми е глупав въпроса, но през Малко Търново към Лозенград магистрала ли е пътят? Ще ми трябва ли стикер за колата?

# 177
Извинявайте за глупавия въпрос, но понеже не съм била в нито един от тези градове, а в момента имам възможност да избера да отидем на шопинг със семейтсвото , кой от тези 3 града бихте ми препоръчали най-много, за изгодни цени (дрехи и обувки предимно)?

# 178
Радвам се, че оптимизмът ми не беше лековат. Бях убедена, че ще паднат тестовете, дори брошури гледах Grinning Другата седмица сме по южното Черноморие, но един ден ще идем до Лозенград. Няма как просто. Извинявам се, ако ми е глупав въпроса, но през Малко Търново към Лозенград магистрала ли е пътят? Ще ми трябва ли стикер за колата?

Не е необходим стикер.
Пътя е много добър, не е магистрала.

# 179
Здравейте, имате ли информация дали са заредили есенно-зимните дрехи в Одрин, питам за Марги.Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт